Фан клуб: Куманово

• Креатор на темата Кумани Куманово
  • Време на започнување
Член од
19 декември 2010
Мислења
246
Поени од реакции
296
Ај види колко минутажу овуј сезону имав Петровски, Шаботиќ, Маневиќ, па тга почни да едеш ла*јна. Овој против АБА беше шанса да им се пушти да играв малце повише. Малиот од Велес е дупка тешка, одбрана му е катастрофа. Слажам се сс тебе дека Брукс треба да добие поголему минутажу, ако не па зашто га донесесва. А и ако не си запознаен, циљ на управу е улазак у суперлигу а не борба за титулу.
A, ми куде се натпреваруемо моментално?Циљ на управу беше броба за титулу, ама кд видесва дека не иде, трењер и екипа не давав резултати сменива га циљ.

Член од
18 декември 2011
Мислења
20
Поени од реакции
5
Појди од управата до помошниците на Луковиќ сите се СДС. Поготово тој спортскиот директор што си нема 3 чисти од спорт али ете беше таму што ти ја знам некој си член на младите сили на СДС и се стави на функција. Циц преку клубов пере пари....владее самоволието негово....се донесуваат срби и срби и само срби. Eте си отиде дедото Јелесиевиќ можеше на негово место да се доведе некој македонец па да може и Брукс да биде во ростерот од 4 странци а не пак да имаме 5. За центар го имаме килавото синче...забиваше преку децава од Струмица... ќе го видиме сега против појакиве центри во лигава како ќе се снајде....
ја следам оваа полемика и не можам да се начудам на овие глупости. Типичен Кумановски пацерски синдром..Прво ...Јелисијевиќ е тој кој имаше проблеми со дрога како млад а не Луковиќ. Не гледам што е страшно ако имаме Срби во тимов.Не ми пречеше и кога го имавме Бугаринот Хараланов, ако е ефтин а квалитетен ,зашто да не ..Матиќ и Микиќ ја изнесоа на свој грб ланската сезона..Сетете се како нашите Кумановци се губеа по терен и промашуваа чисти зицери... гледам и добро сте упатени у односите у управата па кажете ми кое е самоволието на Циц. Што направија претходните управи?? Лесно е овде на форумов да се криеме зад аватар и да сереме , а после да се гребеме од управата да ни пушти некој денар, зашто и навивањето не е бесплатно( цел град знае).

xochipilli

Војвода
Член од
29 јули 2006
Мислења
426
Поени од реакции
116
A, ми куде се натпреваруемо моментално?Циљ на управу беше броба за титулу, ама кд видесва дека не иде, трењер и екипа не давав резултати сменива га циљ.
Ми се натпреваруемо у прву мушку лигу на македонију, супер лига ќе се оформи после следеќо коло. А далеко смо од тим кој може да се бори за титулу.

Член од
19 декември 2010
Мислења
246
Поени од реакции
296
ја следам оваа полемика и не можам да се начудам на овие глупости. Типичен Кумановски пацерски синдром..Прво ...Јелисијевиќ е тој кој имаше проблеми со дрога како млад а не Луковиќ. Не гледам што е страшно ако имаме Срби во тимов.Не ми пречеше и кога го имавме Бугаринот Хараланов, ако е ефтин а квалитетен ,зашто да не ..Матиќ и Микиќ ја изнесоа на свој грб ланската сезона..Сетете се како нашите Кумановци се губеа по терен и промашуваа чисти зицери... гледам и добро сте упатени у односите у управата па кажете ми кое е самоволието на Циц. Што направија претходните управи?? Лесно е овде на форумов да се криеме зад аватар и да сереме , а после да се гребеме од управата да ни пушти некој денар, зашто и навивањето не е бесплатно( цел град знае).
Ја не сам чуја и видеја некога од Кумани да зима плату од општину Куманово за тој што навиваја, такој да приказне не су ти тачни.Тој е тачно дека општина помага сас паре у правење на кореографие, такој е свугде у свет, не само у Куманово.Без Кумани и навивачи сала би била мртвило, а плус тија 1 000 деца не су глупи како што ги правиш ти, па некој да прави паре и кариеру на њин грб.

Член од
18 декември 2011
Мислења
20
Поени од реакции
5
Ја не сам чуја и видеја некога од Кумани да зима плату од општину Куманово за тој што навиваја, такој да приказне не су ти тачни.Тој е тачно дека општина помага сас паре у правење на кореографие, такој е свугде у свет, не само у Куманово.Без Кумани и навивачи сала би била мртвило, а плус тија 1 000 деца не су глупи како што ги правиш ти, па некој да прави паре и кариеру на њин грб.
никој не ги прави глупи деца ,нити ми е таква намера.. Паре треба за правење кореографија а Циц ги пере..абе ајде ....Кумани ги помага Управа на КК , а да беше прање паре како што пишуете , до сга ке бесва уапсени и Циц и претседател на клуб и цела управа ке ги гледасмо на вести сас лисице на руку..У овој морам да га поддржу градоначалника зашто ако нешто е направија за град , тој е спорт. И ви треба да сте му захфални зашто да немаше кошарка ,немаше нигде ни Вас да Ве има.Каши ми куде тга ке навивате .Свака част за сви Кумани (од првога до последњога ) и никој нема намеру да ги прави глупи. Тој е бенефит од кој обострано имате корист и Ви и тај управа. Док е управа од опозицију ми не можемо да бидемо прваци. Треба да ни биде јасно, видесте и сами што ни направи МЗТ на прославу . Без оглед кој е на власт а кој опозиција . Кажите искрено да не Ве помага тај управа за "некоју кореографију" ,дали ке навивате и ке га сакате клуб кој га носи име на град.

Член од
19 декември 2010
Мислења
246
Поени од реакции
296
никој не ги прави глупи деца ,нити ми е таква намера.. Паре треба за правење кореографија а Циц ги пере..абе ајде ....Кумани ги помага Управа на КК , а да беше прање паре како што пишуете , до сга ке бесва уапсени и Циц и претседател на клуб и цела управа ке ги гледасмо на вести сас лисице на руку..У овој морам да га поддржу градоначалника зашто ако нешто е направија за град , тој е спорт. И ви треба да сте му захфални зашто да немаше кошарка ,немаше нигде ни Вас да Ве има.Каши ми куде тга ке навивате .Свака част за сви Кумани (од првога до последњога ) и никој нема намеру да ги прави глупи. Тој е бенефит од кој обострано имате корист и Ви и тај управа. Док е управа од опозицију ми не можемо да бидемо прваци. Треба да ни биде јасно, видесте и сами што ни направи МЗТ на прославу . Без оглед кој е на власт а кој опозиција . Кажите искрено да не Ве помага тај управа за "некоју кореографију" ,дали ке навивате и ке га сакате клуб кој га носи име на град.
Ја не спомна никакво прање паре, ваљда мислиш на другога.Ја не сам члан на Кумани и немам појма како функционирав такви работе, но логично е 1-2 да се гребев од групу, но неможев 1 000 душе.Тој ми беше поента.

Drettica

Graxhanin of Severstan
Член од
24 ноември 2008
Мислења
12.625
Поени од реакции
14.933
Чек бе другар малце...нигде не викам дека срби су лоши и нешто слично. Напротив имам големо мислење за Матиќа и пиша дека Луковиќ га усра дечка и му гу намали самодовербу сас тој што ретко га пушта. Ај што не га пушта њега нели за правило сас странци он и Брукса не га пушта. Ете укажа се шанса кд си отиде Јелесиевиќ да доведемо македонскога играча (центра) сас што би могале да играв и Брукс и Матиќ. Он га доведе сина му...ај нека ги е. Ќе видимо како ќе биде.

Сга тај заѓна реченица за мене нема везе. Не иду ја да га бодру Куманово заради некој што ми дава паре или слични работе...иду зашто нејќу да седу на други трибине и да грицкам семке сас осталу публику. Иду за да га вратимо сјај на град кд Куманово се гордееше сас свои фанови...кд цела Македонија збореше за тој што се дешава у Куманово. Затој лсно е да се сере туја оди придонеси на Запад!

Член од
25 февруари 2011
Мислења
52
Поени од реакции
32
@ IanCurtis Праша дали ќе га сакамо и ќе навивамо за град ако управа не ги "помага кореографие". Провери га линк од пред 2 године што са утакмице, запази колко кореографие има па сам закључи зашто смо навивале и у другу лигу. Кореографие са кључан дел, али не и услов под кој би или не би навивале.

Некои спомнасва дека кошаркарски академие се водив непрофесионално, што по мене е и тачно. Мислу дека имамо 2, е сга по сваку логику тија академие би требало да ги уединив у едну. Повише деца ќе има што ќе трењирав и ваљда тај чланарина ќе е и пониска. Не знам како најблаго да га кажу овој, али превише ми се работи тој за паре одошто за иднину на клуб... ако се некој увреди жал ми е, што да му кажу друго. Пред 10 године имаше исто младински школе, од тга до сга ниедн играч не искочи од тамо што игра за клуб (можда и ради тој што клуб се распадна). Ја лично што ги познавам играчи што трењирасва тој време, сга или играв у 2ру/3ту македонску лигу или трењирав деца по младински школе.

Друга лоша работа што ме иритира посебно е кд играчи доваѓав у маице/дресови на друг клуб на тренинг (мада овој повише важи за рукометан клуб). Нормално не су они криви, кд нема кој све тој да санкционира. Значи управа обезбеди играчи, направи какв такв конкурентан тим и ред други работе што коштав али не може да обезбеди клубски трењарке, маице и ред другу опрему потребну за тренинг. Е сга кажи ми дали е тој начин на водење на професионалан клуб? Не знам стварно дали хиерарски са лошо успоставени работе тамо. Па ќе кажу не са играчи криви, кд трењер и његов помошник доваѓав у обележја на феникс и ѕвезду, што понатамо. Најбољи пример ги давав.

xochipilli

Војвода
Член од
29 јули 2006
Мислења
426
Поени од реакции
116
А као Феникс и Куманово имав ист рејтинг у кошарку а...?

Член од
25 февруари 2011
Мислења
52
Поени од реакции
32
Ако е трењер на цибону ќе носи дрес од феникс само затој што имав бољи рејтинг, такој ли? Не, него тамо ќе лети без да му кажев зашто. Распрашај се малце која дисциплина има у металург, небитно што е рукомет. Кд голман се појави у дрес на странски клуб, кажуев му још едн такв испад и може друг клуб да си тражи... али сга ќе кажев: ама не споредуј ти куманово и металург, немамо ист рејтинг.:) Трењер збори дека има принципи, а сам прв дава лош пример.

xochipilli

Војвода
Член од
29 јули 2006
Мислења
426
Поени од реакции
116
MI JA NUDAT SESTRA TI DA JA EBAM BEZ PARI DOBRO SE EBELA KURVA KUMANOVSKAAAAAAAAAAAAAA
Топ си кис4е.
--- надополнето: 31 јануари 2012 во 03:01 ---
Ако е трењер на цибону ќе носи дрес од феникс само затој што имав бољи рејтинг, такој ли? Не, него тамо ќе лети без да му кажев зашто. Распрашај се малце која дисциплина има у металург, небитно што е рукомет. Кд голман се појави у дрес на странски клуб, кажуев му још едн такв испад и може друг клуб да си тражи... али сга ќе кажев: ама не споредуј ти куманово и металург, немамо ист рејтинг.:) Трењер збори дека има принципи, а сам прв дава лош пример.
Друже не тропај глупости, Металург игра у лигу на шампиони, ало лига на шампиони. Гледај куде игра Куманово, едвај у суперлигу улегнасмо. Голем к*р ако трењер дошја у дрес на Феникс. Требала управа да га казни затој, хаха. Да е дошја у дрес на некој од наши директни конкуренти у лигу па да правимо муабет за казну. Овакој споредуеш бабе и жабе.

Член од
25 февруари 2011
Мислења
52
Поени од реакции
32
Друже не тропај глупости, Металург игра у лигу на шампиони, ало лига на шампиони. Гледај куде игра Куманово, едвај у суперлигу улегнасмо. Голем к*р ако трењер дошја у дрес на Феникс. Требала управа да га казни затој, хаха. Да е дошја у дрес на некој од наши директни конкуренти у лигу па да правимо муабет за казну. Овакој споредуеш бабе и жабе.
Ајде сга да не те увреду, "тропања глупости" ги пиши у приватну поруку... зашто гледам те опушти се. Прво и основно работи се за принцип, ако знаеш што значи тој. Они су професионалци и примав плату, у најмалу руку не смеев да такви испади да имав. По тебе е ОК да носи кој што стигне, свака ти част. Дали металург игра у лигу на шампиони е најмалце битно, пиша ти погоре али изгледа толко си и разбраја. Професионалан клуб ќе работи исправно безразлике за што се бори и куде игра, овија наши не работив такој и нема да работив макар и титулу освоиле. Кој е малце знае што и како се дешава у клуб, ќе му биде јасно.

Член од
18 септември 2011
Мислења
5.444
Поени од реакции
5.570
Мене највише ме нервира тренер,Тино е измислен за Виларовога ама трењер по његову одлуку пошто Виларов посетуе ги редовно тренинзи(он не учи школу ванредно е),а Тино има обврске сс факултет и некад пропушта га тј тренинг од сабајле,Тино е и бољи шутер има бољи дриблинг одбрану игра одлично(ради стрит баскет што е играја),ама нема Луковиќ живи у своју некоју заблуду...дека Виларов е бољи од Тину,да не зборимо колко поени на утакмици примимо од младинца на другу екипу ради слабо играње на Виларовога у одбрану, и да слажем се Брукс треба повише шансу да добива,а и нешто се шпекулира дека едн од двојац Матиќ-Микиќ ке извади македонско држављанство за да може и Брукс да игра.

xochipilli

Војвода
Член од
29 јули 2006
Мислења
426
Поени од реакции
116
Ајде сга да не те увреду, "тропања глупости" ги пиши у приватну поруку... зашто гледам те опушти се. Прво и основно работи се за принцип, ако знаеш што значи тој. Они су професионалци и примав плату, у најмалу руку не смеев да такви испади да имав. По тебе е ОК да носи кој што стигне, свака ти част. Дали металург игра у лигу на шампиони е најмалце битно, пиша ти погоре али изгледа толко си и разбраја. Професионалан клуб ќе работи исправно безразлике за што се бори и куде игра, овија наши не работив такој и нема да работив макар и титулу освоиле. Кој е малце знае што и како се дешава у клуб, ќе му биде јасно.

Друже овој е Куманово, освести се. Значи некој ако дојде на тренинг у дрес на Феникс или у дрес на Црвену Ѕвезду треба да га намавав од клуб? А ако толко сакаш професионализам основај си твој клуб и држи се до тој да ги казнуеш играчи или трењери...
--- надополнето: 31 јануари 2012 во 23:52 ---
Мене највише ме нервира тренер,Тино е измислен за Виларовога ама трењер по његову одлуку пошто Виларов посетуе ги редовно тренинзи(он не учи школу ванредно е),а Тино има обврске сс факултет и некад пропушта га тј тренинг од сабајле,Тино е и бољи шутер има бољи дриблинг одбрану игра одлично(ради стрит баскет што е играја),ама нема Луковиќ живи у своју некоју заблуду...дека Виларов е бољи од Тину,да не зборимо колко поени на утакмици примимо од младинца на другу екипу ради слабо играње на Виларовога у одбрану, и да слажем се Брукс треба повише шансу да добива,а и нешто се шпекулира дека едн од двојац Матиќ-Микиќ ке извади македонско држављанство за да може и Брукс да игра.
Тино не може да игра на место на Виларов поради тој што Тино е 1992 генерацију, а Виларов 1993. Има правило, едно полувреме мора да игра играч кој има максимум 18 године.

Член од
18 декември 2011
Мислења
20
Поени од реакции
5
У право си само едно ,дека не може да носи све и свашта и тој у дел на ,да не носи маицу на Работнички ,МЗТ па и на некога нашега ривала.. А тој што носи Луковиќ трењерке на Феникс не е ништо страшно. Што сакаш да ми кажеш дека Чековски на пример овуј год игра за МЗТ и да се шета по Скопје све у плаво дека е прав аеродромац, или га сака МЗТ..Не бе момче ,сака ги паре и тачка. Да е КК Куманово под некога спонзора или да е тој донесено у правилник на клуб да не смеев да носив ,тга можу да те сфату а овакој , млатиш празну сламу . Гледам спомнуеш рукомет и тамо ти сметало , а од другу страну ми викаш како сте Ви лојални и не сте за паре , па ај кажи ми зашто нигде Ве нема на рукометарски утакмице???? Не сакам да кажују чаршиски муабети али факт е дека не гу погодисте работу около парке па не идете на рукомет.Овој ти га кажују зашто и ја имам добри пријатељи и у КК и у РК Куманово али много повише у Кумани. Около школе не ти реплицирам ,ке напишу мое мислење у следеќи пост али и туј не си у право ,одма да ти кажу..

Kajgana Shop

На врв Bottom