Фан клуб: Куманово

• Креатор на темата Кумани Куманово
  • Време на започнување

Drettica

Graxhanin of Severstan
Член од
24 ноември 2008
Мислења
12.625
Поени од реакции
14.933
Јелесиевиќ за Куманово најверојатно ќе изигра уште 2 утакмици.
100% сигурна информација е. После тоа дефинитивно фаќа Скопје на печалба. Нека му е со среќа. Допрва атмосферата во Куманово ќе станува пеколна...ќе дојде со Работнички тој пак во Куманово :sneaky:

xochipilli

Војвода
Член од
29 јули 2006
Мислења
426
Поени од реакции
116
Јелесијевиќ ти е професионалац до јаја...4 клуба у рок од 2 године...

MartinFCB

Fcb
Член од
22 октомври 2010
Мислења
317
Поени од реакции
47
Јелесијевиќ ти е лаком по паре. Направија си филм дека е тежак професионалац, мисли дека е овој НБА.

H

HoT IcE

Гостин
И ќуран мислија дека ако отиде на свадбу нема да га закољав, па па га закољале на крај.

Drettica

Graxhanin of Severstan
Член од
24 ноември 2008
Мислења
12.625
Поени од реакции
14.933
Куманово - АБА много на малце или 129 - 64.​
Ревијален натпревар во кој можевме да видиме млади талентирани деца од Струмица и нашиве резерви кои цела сезона немаат играно.​
Епа вака. Тино за тоа време што го изигра постигна 10 поени и ми делува ко појак играч од Виларов. Иако е баскет играч го знам од средношколските денови...технички е поспремен од Виларов. Би требало да му се дава шанса ако се знае дека Виларов нема дадено кош до оваа утакмица едно добри 6 утакмици. Само ко украс е заради тоа правилото што мора да игра.​
Новиот центар ми остави добар впечаток. Татино синче си изигра доволно за прв натпревар постигна 24 поени имаше скокови,блокади и асистенции. Ќе го видиме понатаму...​
Од останативе што влегоа....Кико и центарот Мики Петровски ја сум разочаран. Маму му ебем над 2 метра е Мики а се измачи со децава по 170цм....него го гледам пак ко вечна замена...т.е ќе дреме на клупа нема ни да игра. Кико ко баба на пазар влегува под кош....се грбави и мн лошо ја води топката :pos:
Незнам што се деси со Брукс....ни на ваков натпревар не доби шанса....​

Член од
19 декември 2010
Мислења
246
Поени од реакции
296
Куманово - АБА много на малце или 129 - 64.​
Ревијален натпревар во кој можевме да видиме млади талентирани деца од Струмица и нашиве резерви кои цела сезона немаат играно.​
Епа вака. Тино за тоа време што го изигра постигна 10 поени и ми делува ко појак играч од Виларов. Иако е баскет играч го знам од средношколските денови...технички е поспремен од Виларов. Би требало да му се дава шанса ако се знае дека Виларов нема дадено кош до оваа утакмица едно добри 6 утакмици. Само ко украс е заради тоа правилото што мора да игра.​
Новиот центар ми остави добар впечаток. Татино синче си изигра доволно за прв натпревар постигна 24 поени имаше скокови,блокади и асистенции. Ќе го видиме понатаму...​
Од останативе што влегоа....Кико и центарот Мики Петровски ја сум разочаран. Маму му ебем над 2 метра е Мики а се измачи со децава по 170цм....него го гледам пак ко вечна замена...т.е ќе дреме на клупа нема ни да игра. Кико ко баба на пазар влегува под кош....се грбави и мн лошо ја води топката :pos:
Незнам што се деси со Брукс....ни на ваков натпревар не доби шанса....​
Drettica, многу добро навивање од страна на Кумани на овој натпревар:).Мислам дека салата ќе се распаднеше и ова според мене беше најдобро навивање за оваа сезона до сега.Во салата кинеше од што беше студено, а сепак цел Запад крцаше од што беше полн.Новите коцки ви се многу добри.Само напред.

Drettica

Graxhanin of Severstan
Член од
24 ноември 2008
Мислења
12.625
Поени од реакции
14.933
Drettica, многу добро навивање од страна на Кумани на овој натпревар:).Мислам дека салата ќе се распаднеше и ова според мене беше најдобро навивање за оваа сезона до сега.Во салата кинеше од што беше студено, а сепак цел Запад крцаше од што беше полн.Новите коцки ви се многу добри.Само напред.
Ги наполнивме батериите. Нова песна. Плус мотивирани сме сега за плејофот...а и воџата почна да ги менува песните а не 2/4 една иста песна :pipi:

С

Сибињанин Јанко

Гостин
Почнува да ми оди на нерви Луковиќ. Што е со српскиве играчи? Зар нема добри центри од Македонија, па морал син му да го донесе во Куманово? Плус тоа што Брукс досега во две утакмици има изграно само по 10-15 минути и нонстоп грее клупа. Колку пари потроши Куманово и пак треба да се задоволиме со шесто место и пласман во плеј оф.

Drettica

Graxhanin of Severstan
Член од
24 ноември 2008
Мислења
12.625
Поени од реакции
14.933
Почнува да ми оди на нерви Луковиќ. Што е со српскиве играчи? Зар нема добри центри од Македонија, па морал син му да го донесе во Куманово? Плус тоа што Брукс досега во две утакмици има изграно само по 10-15 минути и нонстоп грее клупа. Колку пари потроши Куманово и пак треба да се задоволиме со шесто место и пласман во плеј оф.
И мене исто. Не го пушти ни против децава на АБА....незнам кој му е филмот што толку ги форсира србите. Ај разбирам да го изоставува Брукс за да му дава минутажа на Матиќ ...ама и Даре ептен слабо добива шанса. Сега ќе видиме ако не го пушти против Вардар незнам веќе што да кажам....гледам и по статусите на фејсбук и Брукс е разочаран ...сака да игра.

H

HoT IcE

Гостин
Луковиќ почна да се губи, тоа е факт.
Но неможам да сфатам каква управа има Куманово, и дали има некој што разбира кошарка од таа управа?
Како може играч како синот на Луковиќ, оној Петровски, Шаботиќ, Маневиќ, да играат за екипа која сака да конкурира за титула. Тоа се потполни аматери, маалски играчи, врска немаат.
Ова синчето дало 24 поени, мисли јак фраер е, освен куцање ништо не видов друго, кога ќе дојде Брендон Кол, или Чековски, ќе го изнесат од сала на носилки.
Од друга страна, играчи како Брукс, малиот од Велес, добиваат многу мала минутажа, тука спаѓа и Матиќ.

Член од
19 декември 2010
Мислења
246
Поени од реакции
296
Поп во свое село неможеш да бидеш, барем не во Куманово.Дали е лош или не тоа не е важно.Важно е само да е од Србија и Србин да е.Цела екипа српска ја направија. Нема ниту еден кумановец во екипа, ниту еден Македонец, со младинската школа се работи крајно непрофесионално и аматерски.Така е кога во клубот не работат спортски работници, бивши кошаркари, туку партиски луѓе и луѓе коишто спрема национално чувство донесуваат играчи од таму.Така не се прават резултати, клуб со традиција., туку клуб којшто кратко ќе трае.
Mене веќе почна да ме нервира да одам на натпревари.Исто како на партиски митинг да сум за жал.Нема спорт се дур се меша политика и спорт.

Drettica

Graxhanin of Severstan
Член од
24 ноември 2008
Мислења
12.625
Поени од реакции
14.933
Појди од управата до помошниците на Луковиќ сите се СДС. Поготово тој спортскиот директор што си нема 3 чисти од спорт али ете беше таму што ти ја знам некој си член на младите сили на СДС и се стави на функција. Циц преку клубов пере пари....владее самоволието негово....се донесуваат срби и срби и само срби. Eте си отиде дедото Јелесиевиќ можеше на негово место да се доведе некој македонец па да може и Брукс да биде во ростерот од 4 странци а не пак да имаме 5. За центар го имаме килавото синче...забиваше преку децава од Струмица... ќе го видиме сега против појакиве центри во лигава како ќе се снајде....

Член од
18 септември 2011
Мислења
5.444
Поени од реакции
5.570
Но неможам да сфатам каква управа има Куманово, и дали има некој што разбира кошарка од таа управа?
Како може играч како синот на Луковиќ, оној Петровски, Шаботиќ, Маневиќ, да играат за екипа која сака да конкурира за титула. Тоа се потполни аматери, маалски играчи, врска немаат.
Ова синчето дало 24 поени, мисли јак фраер е, освен куцање ништо не видов друго, кога ќе дојде Брендон Кол, или Чековски, ќе го изнесат од сала на носилки.
Од друга страна, играчи како Брукс, малиот од Велес, добиваат многу мала минутажа, тука спаѓа и Матиќ.
Луковиќ бил еден од најперспективните кошаркари на свои години...играл на колег у Америка после у Звезда,Фмп,Раднички,Сарагоса слушнав наводно имал проблеми со дрога, па затоа пропаднала кариерата а имал голема перспектива.

Член од
19 декември 2010
Мислења
246
Поени од реакции
296
Појди од управата до помошниците на Луковиќ сите се СДС. Поготово тој спортскиот директор што си нема 3 чисти од спорт али ете беше таму што ти ја знам некој си член на младите сили на СДС и се стави на функција. Циц преку клубов пере пари....владее самоволието негово....се донесуваат срби и срби и само срби. Eте си отиде дедото Јелесиевиќ можеше на негово место да се доведе некој македонец па да може и Брукс да биде во ростерот од 4 странци а не пак да имаме 5. За центар го имаме килавото синче...забиваше преку децава од Струмица... ќе го видиме сега против појакиве центри во лигава како ќе се снајде....
Димитриевиќ е помошник тренер на Куманово, а доаѓа со Црвена Ѕвезда тренерка на натпревар.Исто како Мурињо кога беше тренер на Интер да дојде со Манчестер тренерка на натпревар:D Тоа ти е идиотизам невиден, ама тоа е така , затоа што нема кој да го казни сето тоа кога и градоначалникот, луѓето околу него му го одобруваат таквото однесување на Димитриевиќ.Во Куманово намерно се форсираат играчи Срби и тоа треба на сите да ни е јасно.Затоа и донесоа Србин тренер којшто во ништо не е подобар од претходниот.

xochipilli

Војвода
Член од
29 јули 2006
Мислења
426
Поени од реакции
116
Ај види колко минутажу овуј сезону имав Петровски, Шаботиќ, Маневиќ, па тга почни да едеш ла*јна. Овој против АБА беше шанса да им се пушти да играв малце повише. Малиот од Велес е дупка тешка, одбрана му е катастрофа. Слажам се сс тебе дека Брукс треба да добие поголему минутажу, ако не па зашто га донесесва. А и ако не си запознаен, циљ на управу е улазак у суперлигу а не борба за титулу.

Kajgana Shop

На врв Bottom