Work and travel USA

Член од
23 јануари 2012
Мислења
31
Поени од реакции
17
Jas bev vo Ocean Edge, i iskreno dobro e ako rabotis kako server a obicno toa se amerikancite pa taka da potesko e inaku site drugi obicni pozicii kako busser, hostesa, housekeeping, lifeguard, i sl se plateni od 9$ do 10 $ i imas 40 saati nedelno , vtora rabota mozes da najdes ako otides pocetok na juni i da se rastrcas malku a inaku za rabota ima rabota :) mestoto e mirno nema kaj da izleguvas pa mozes da zastedis nesto i ima mnogu studenti ...
Епа така и сите ми имаат кажано, и се доста задоволни од Ocean Edge. За смештај одприлика колку плаќаше? Мене ме плаши то дали многу пари ке одитат по смештај и превоз од кај што ке седам до работа. А за втора работа ке одам јас после 15ти Мај, така да би требало да најдам втора работа со лесно.

Член од
31 октомври 2009
Мислења
4
Поени од реакции
0
Епа така и сите ми имаат кажано, и се доста задоволни од Ocean Edge. За смештај одприлика колку плаќаше? Мене ме плаши то дали многу пари ке одитат по смештај и превоз од кај што ке седам до работа. А за втора работа ке одам јас после 15ти Мај, така да би требало да најдам втора работа со лесно.
smestajot bi te cinel 100 $ nedelno 90 % od studentite plakaa tolku a za prevoz voopsto da ne se grizis ke si kupis tocak i ke odis kaj sto sakas oti bruster e i tolko golem, site studenti vozat tocaci tamu :) koga ke se sredis se so viza pobaraj me ke ti kazam i kade da baras vtora rabota i se sto te interesira slobodno prasaj :)

Член од
20 јануари 2012
Мислења
15
Поени од реакции
2
Dali moze da mi kaze nekoj kako se dvizi bakzizot ako rabotis kako server ..i dali voopsto se isplati da rabotis server.. ili e podobro da prifatis nekoja rabota koja da receme e so 10$ od saat? :)

thisisnoizy

Good things take time
Член од
29 јули 2010
Мислења
2.007
Поени од реакции
2.043
Член од
30 јануари 2012
Мислења
22
Поени од реакции
18
Dali moze da mi kaze nekoj kako se dvizi bakzizot ako rabotis kako server ..i dali voopsto se isplati da rabotis server.. ili e podobro da prifatis nekoja rabota koja da receme e so 10$ od saat? :)
Пред се зависи од самата репутација на ресторанот друже и местото е многу битно.. али мое мислење е дека и на нај тапа денови и вечери пак ќе имаш по 9-10 долари на саат и тоа минимала, да не зборуваме ако е зафатено.. сервер е секако подобро, од секој аспект.. плус не ти е досадно имаш контакт со луѓе, усовршуваш јазик.. но потребен ти е и многу добар добар англиски. гуд лак

Член од
20 јануари 2012
Мислења
15
Поени од реакции
2
Пред се зависи од самата репутација на ресторанот друже и местото е многу битно.. али мое мислење е дека и на нај тапа денови и вечери пак ќе имаш по 9-10 долари на саат и тоа минимала, да не зборуваме ако е зафатено.. сервер е секако подобро, од секој аспект.. плус не ти е досадно имаш контакт со луѓе, усовршуваш јазик.. но потребен ти е и многу добар добар англиски. гуд лак
pa angliskiot recisi go vladeam celosno, moze da se kaze .. a inace se rabori za kafici "hard rock" sto se mnogu poznati vo amerika i imaat dobra reputacija.. a i mestoto e turisticno ama mislam deka ne e mnogu skapo za zivot. .vo sekoj slucaj fala na sovetot ;)

Член од
30 јануари 2012
Мислења
22
Поени од реакции
18
да прашам има ли некој што оди во Естес Парк, Колорадо?

M

Mario Gómez

Гостин
Член од
23 јануари 2012
Мислења
31
Поени од реакции
17
А да не знај некој дали дозволуваат да се пренесат цигари? Јас бев пред три години Англија и ми дозволија само една штека цигари.. За Америка да не знајте?
--- надополнето: 1 февруари 2012 во 12:22 ---
А да не знај некој дали дозволуваат да се пренесат цигари? Јас бев пред три години Англија и ми дозволија само една штека цигари.. За Америка да не знајте?

Член од
21 септември 2008
Мислења
14.586
Поени од реакции
14.387
Барав низ темата поназад не најдов.

Ако не дај боже не ми дадат виза, ти враќаат нешто од парите, или ?

СтрумичанецО

infinite harmonies...
Член од
21 март 2006
Мислења
506
Поени од реакции
46
една штека беше дозволено полани и лани. верувам дека ќе биде исто и летово.

Барав низ темата поназад не најдов.

Ако не дај боже не ми дадат виза, ти враќаат нешто од парите, или ?
неповратни средства се само уплатите за интервју во амбасада и севис (140$ + 35$ мислам дека беа)
се друго што оди на сметка на агенцијата ти го враќат.

Член од
20 март 2008
Мислења
107
Поени од реакции
12
една штека беше дозволено полани и лани. верувам дека ќе биде исто и летово.

неповратни средства се само уплатите за интервју во амбасада и севис (140$ + 35$ мислам дека беа)
се друго што оди на сметка на агенцијата ти го враќат.
ne ne, mislam deka zadrzvet 200 dolari, nemat shansa da ti vratet se!

Kajgana Shop

На врв Bottom