Протест во Струга! Запалена црквата во Лабуништа/Мала Речица?

Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.864
Всушност во овој случај за црквата мирен протест (ама стварно мирен не како на талибанците) би требало да се одржи. Но да биде чист, народен граѓански протест, никакви партии да не го предводат, или ако веќе сакаат сите македонски (па и албански ако има желба) партии заедно, невладиниот сектор и од лево и од десно, еднаш, барем еднаш сите да се обединат во единствена осуда на вакви работи.

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.773
Поени од реакции
9.896
Абе зашо народот да излага на протести, кога излегоа на протести на кале добија ќутек, си има полиција држава и све да се занимава со тие работи, преку кур веќе народот да зема све у свои раце.. ситуацијава може мирно да се реши.
Ако си атеист ќути си и трај си..остај на тие што ги погоди ова и не МРСИ!

Член од
30 јануари 2012
Мислења
6
Поени од реакции
1
Во моментов пред општина се собира поголема група на албанци кои веат некој чудни знамиња и извикуваат некакви пароли за алах. Од случајни минувачи се зборува дека овој протест е за наводното исмејување на алах на вевчанскиот карневал

Дали е некој во тек со настаниве ???
Pogledni ovde Албанците запалија црква во Струга--->Албанците запалија црква во Струга

Член од
6 декември 2011
Мислења
2.027
Поени од реакции
3.357
Moжеше да превземе, но Грујо е презафатен од "глумење"најголем патриот во средна, источна, јужна Македонија, додека кур не го болит за нас овде шо се дешават. А за протести, можат да ескалираат и да се десат разни глупости, така како прво не сме 11 век крстоносни војни па за христијанство, теплари и цркви да се тепам, а не посебно за политичко исценирана работа... вие што сте јаки ајде бујрум, ја не сум јак и не глумам лудило дека ќе одам цркви да бранам.
Епа баш сега ќе го заболит на Грујо- Св. Никола се вика црквата. И јас не сум голем верник, ама на оваа провокација страшно паѓам.

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.206
Поени од реакции
34.444
Струшкиот инцидент е потврден .... ме интересира дали имаме штипјани во форумов да го потврдат ова ?

13:34 ROBBEN

Добивме најава дека албанците во Штипско имаат запалено црква.Се уште немаме конкрети информации но како албанската популација се повеке и повеке прави проблеми дали сакаат да избијат нова граганска војна тоа не ог знаеме за повеке детали гледајте во вестите 22:50 на Канал 5 Телевизија !Дотогаш остануваме со овие вести !
Да напомениме дека овие информации не се лажни и истата ке биде потврдена во 22:50 на Канал 5 !
ОВИЕ СЕ НАЈГОЛЕМИ ИДИОТИ НА СВЕТ!

Се корегираа сега, пишаа дека е во Струга. Кретени, од струшко до штипско знаат ли колку има?
Кренаа паника, луѓе помислија дека 2 цркви во исто време се запалени.

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.965
Поени од реакции
57.716
....размислете малку....се попаливте како млади мајмуни....ова е само пренасочување на внимание...
:facepalm:

Немојте со овие муабети за пренасочување на вниманието, аман...
Утре ќе убијат некого... не се палете, пренасочување на внимание е...

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Не можам ми се плаче, зашто секогаш кога ќе почне да се создава позитивна атмосфера во државава, мора вакви работи да се прават, да се случуваат. Еднаш веќе во животов, да се стабилизира државата.
Па тоа е Божји храм, без почит, немам коментар, ми се плаче...

Член од
7 октомври 2011
Мислења
3.831
Поени од реакции
3.616
Дајте некакво организирање да напраиме ние младите,ајде ,утре палење џамија или било што само да се покаже некаков абер од нас..

Член од
8 декември 2010
Мислења
511
Поени од реакции
131
Ова не засега сите.
Замисли сега некој уметник да се осмели да го "навреди" Куранот.
NE NE NE NE NE go mesaj kuranot toj vo nikoj slucaj ne spajdza vo umetnosta na nekoja kultura toa delo ednas e napisano i zatoa go vikame sveto i nema potreba od komentiranje prepravanje itn... Dozvoleno e samo tolkuvanje no samo na odredeni lica koi za toa imat zavrseno .

karan

бивш поет, плукач, вљубеник во слободата
Член од
31 мај 2006
Мислења
3.595
Поени од реакции
2.719
NE NE NE NE NE go mesaj kuranot toj vo nikoj slucaj ne spajdza vo umetnosta na nekoja kultura toa delo ednas e napisano i zatoa go vikame sveto i nema potreba od komentiranje prepravanje itn... Dozvoleno e samo tolkuvanje no samo na odredeni lica koi za toa imat zavrseno .
Е тоа може во Саудиска Арабија.
Ова е Европа.

M

Mario Gómez

Гостин
Ако си атеист ќути си и трај си..остај на тие што ги погоди ова и не МРСИ!
цитро дете, и да сум атеист, не значит дека подржувам палење верски објекти, дел од македонската историја и културното наследство... само што некој работи многу ме нервираат. можам да го замислам одговорот на македонскиот народ, некоја навивачка група ќе запали албанско знаме, у некој источен град каде има џамија и 10 роми ќе ја запалат џамијата и ќе со тоа ќе покажат моќност...значи треба да се извиниме, полицијата да ги уапси сите замешани и ум за друг пат да не се чепка човек кај шо најмногу го боли, религијата! посебно муслиманите кој господ им е на прво место... и саут парк имаа некој исмејувања порано, и нешто у Данска имаше и имаше големи протести... значи карневал не карневал не смеат така да праат, еден школски ми се налути оти говореше у класат нешо за рај и пекол а ја му реков дека голем е да верува у тие работи... соживот не се гради така.

Kajgana Shop

На врв Bottom