LCD телевизори

Член од
15 ноември 2011
Мислења
1.427
Поени од реакции
751
Поздрав до стручните... и оние другите ;)

Пред извесно време си купив Panasonic TX-42 g30e. Написите што ги имав читано, а во кои претежно се фалеше телевизоров, се обистинија:) :) Но, убавите работи не поминуваат без потешкотија. Чудово некогаш сака, некогаш нејќе да репродуцира MKV.
Ги молам поискусните, тие што разбираат од енкодирање, за помош.
Благодарам.
Веќе пишував за тоа:
http://forum.kajgana.com/threads/lcd-телевизори.12496/page-87#post-4645910
+
http://forum.kajgana.com/threads/lcd-телевизори.12496/page-110#post-4709642
Затоа пред некое време го кажав ова, да не би имале мака со мкв и дтс фајлови:
Друго, доколку некој сака да нема никаков проблем со читање на видео фајлови, деновиве прочитав тестирање на колега МиланРс од преводи онлајн, човекот ја тестирал SAMSUNG 43D450 плазма со мкв фајлови со дтс звук, се живо чита без никаков проблем.
Па кој како си сака нека си купува. LG моделите PT353 не читаат ДТС звук и него ќе морате да го конвертирате во ац3, додека самсунгов чита се.

Член од
29 јануари 2012
Мислења
10
Поени од реакции
0
Веќе пишував за тоа:
http://forum.kajgana.com/threads/lcd-телевизори.12496/page-87#post-4645910
+
Затоа пред некое време го кажав ова, да не би имале мака со мкв и дтс фајлови:

Па кој како си сака нека си купува. LG моделите PT353 не читаат ДТС звук и него ќе морате да го конвертирате во ац3, додека самсунгов чита се.
Пријател,
ти благодарам за советов. Јас пробував преку најновата верзија "mkvmerge gui", ама сега ќе си симнам некоја постара.
Сепак, не верувам дека проблемот е поради DTS звучниот систем, бидејќи истиот ТВ-от го вози мазно. Сликата е таа која ту ќе тргне, ту ќе застане.
Ќе го испробам твојов рецепт и ќе споделам. Доколку имам мака и понатаму, се надевам дека ќе ми излезеш во пресрет.
Поздрав

Член од
15 ноември 2011
Мислења
1.427
Поени од реакции
751
Во секое време, може и на приватни пораки.:)

Член од
29 јануари 2012
Мислења
10
Поени од реакции
0
Во секое време, може и на приватни пораки.:)
Брат,
сторив се како што си навел во упатството, ама за жал Тв-то не го репродуцира ни новиов фајл. Вчера кога го пуштив истиов филм, барем го плејна, со прекини да, но звукот си врвеше глатко. Но сега ми вели дека фајлот воопшто не го препознава. Резервно чаре?

kelaviot

Prime Сasual Dating - Genuine Damsels
Член од
10 мај 2010
Мислења
545
Поени од реакции
328
site sto imaat panasonic plazma -lcd imaat ist softver i ne gi pustaat site mkv failovi eve i ja provbav so nekolku razlicni mkv merge ne uspeav e sea najdov formati so gi pusta sigurno ,denovive povtorno ke pisam koi formati gi cita a koi ne (treba da mi go napunat internetot poebav se so ovie ispituvanja :) :) :) :)
) ,eve kao prv format ne go cita ovoj CHD na kraj go pisuva primer:conan bluray 720p DTCX264-CHD
znaci site so ovoj format gi secka na panasonic
conan blu ray 720p x264-AMIABLE-gi cita site 720p ili 1080p ,ne treba da ima PROPER ili LIMITED i bitno e na kraj da bide AMIABLE-PROVERENO
The.Uninvited.2009.BRRip.720p.XviD.AC3-KiNGS
Final.Destination.5.2011.720p.BRRip.XviD.AC3-REFiLL
ovie dva cita bez problem baska se okolu 2,6 gb ,super slika dzam,proveriv po torentive po internetov ima mnogu filmovi so 720p.XviD.AC3-KiNGS i
720p.BRRip.XviD.AC3-REFiLL
taka da spustajte ,kvalitetot me bendisa ,nema senki nema nisto ,neka ne ve buni xvid ,dobra rezolucija se slikite na filmovite baska se zadovoluvacki u pogled na gigabajti,ajt sea site na spustanje

JimmyHoFFa

NAVIGATOR
Член од
8 септември 2010
Мислења
1.196
Поени од реакции
482
site sto imaat panasonic plazma -lcd imaat ist softver i ne gi pustaat site mkv failovi eve i ja provbav so nekolku razlicni mkv merge ne uspeav e sea najdov formati so gi pusta sigurno ,denovive povtorno ke pisam koi formati gi cita a koi ne (treba da mi go napunat internetot poebav se so ovie ispituvanja :) :) :) :)
) ,eve kao prv format ne go cita ovoj CHD na kraj go pisuva primer:conan bluray 720p DTCX264-CHD
znaci site so ovoj format gi secka na panasonic
conan blu ray 720p x264-AMIABLE-gi cita site 720p ili 1080p ,ne treba da ima PROPER ili LIMITED i bitno e na kraj da bide AMIABLE-PROVERENO
The.Uninvited.2009.BRRip.720p.XviD.AC3-KiNGS
Final.Destination.5.2011.720p.BRRip.XviD.AC3-REFiLL
ovie dva cita bez problem baska se okolu 2,6 gb ,super slika dzam,proveriv po torentive po internetov ima mnogu filmovi so 720p.XviD.AC3-KiNGS i
720p.BRRip.XviD.AC3-REFiLL
taka da spustajte ,kvalitetot me bendisa ,nema senki nema nisto ,neka ne ve buni xvid ,dobra rezolucija se slikite na filmovite baska se zadovoluvacki u pogled na gigabajti,ajt sea site na spustanje
hahahahh me iznasmea na kraj toa sto gi pisuva e deckoto koj sto pravel RIP od DVD/BR vo xVid odnosno divX, a nema vrska so formatot na fajlot dali e xvid,mkv,dvd itn. Na sekoj torrent si pisuva koj format e filmot odnosno vo naslovot pisuva ako toa izgleda somnitelno vo odonos na toa kolku GB e togas mora da ima NFO fail kade sto pisuva se.

kelaviot

Член од
10 мај 2010
Мислења
545
Поени од реакции
328
hahahahh me iznasmea na kraj toa sto gi pisuva e deckoto koj sto pravel RIP od DVD/BR vo xVid odnosno divX, a nema vrska so formatot na fajlot dali e xvid,mkv,dvd itn. Na sekoj torrent si pisuva koj format e filmot odnosno vo naslovot pisuva ako toa izgleda somnitelno vo odonos na toa kolku GB e togas mora da ima NFO fail kade sto pisuva se.

kako i da e e super ,super za gledanje,so ogled na toa so ni go spopikaa deka panasonic gi cita site fajlovi dobro e i ova ,ovaka barem direkni ke se gleda preku usb a ne uklucuvaj lap top pa kabli pa cuda

JimmyHoFFa

NAVIGATOR
Член од
8 септември 2010
Мислења
1.196
Поени од реакции
482
Jas neznam sto se zamarate so usb dali citalo ili neznam sto, ke si kupite eden HDMI kabel i direkno od PC vo TV pa da vidam dali nema da cita MKV,DVD,XvID,BR,MR I SE DRUGO.... a odalecen sum samo eden klik od nego :cool:

Richie_81mk

United 4life
Член од
4 март 2010
Мислења
173
Поени од реакции
3
Jas neznam sto se zamarate so usb dali citalo ili neznam sto, ke si kupite eden HDMI kabel i direkno od PC vo TV pa da vidam dali nema da cita MKV,DVD,XvID,BR,MR I SE DRUGO.... a odalecen sum samo eden klik od nego :cool:
Па на некој му е компјутерот одалечен од ТВ на 300 метра :)

Член од
30 јуни 2008
Мислења
1.983
Поени од реакции
1.264
Ајде стручњаци, прочитав 3 форуми и дојдов до овие две плазми, па би сакал ваше мислење, Icemaher твоето гомислење го знам, па би можел да се воздржиш :D евентуално да шутираш пенал во случај на нерешено :icon_mrgr:
SAMSUNG PS 43 D 450 A2 WXXH vs LG 42 PT 353

http://neptun.com.mk/mk/proizvodi/tv_-_plazma_displej/pdp_42''.aspx?catId=13

JimmyHoFFa

NAVIGATOR
Член од
8 септември 2010
Мислења
1.196
Поени од реакции
482
Ајде стручњаци, прочитав 3 форуми и дојдов до овие две плазми, па би сакал ваше мислење, Icemaher твоето гомислење го знам, па би можел да се воздржиш :D евентуално да шутираш пенал во случај на нерешено :icon_mrgr:

Ako kupuvas plazma samo panasonic gledaj.

Член од
24 декември 2007
Мислења
346
Поени од реакции
42

погледни ја за иста цена и плазмата PANASONIC TX-P42C3E со држач од техномаркет

нема да коментирам на твојата споредба бидејки сум мераклија на FULL HD
инаку и мене ме изнасмеа на "kelaviot" постот за mkv форматите хехе
тоа се само имиња на луге којшто направиле конверзија на видеото и секој си користи различни опции .... така да затоа некој ти отвара а некој не
башка и некој викаат дека се fullhd 1920x1080 а уствари не се и мислам дека ако е еден пиксел поголема резолуцијата пример 1920x1081 ке ти праве проблем телевизорот така да и тоа може да го провереш

--- надополнето: 30 јануари 2012 во 21:53 ---
Ako kupuvas plazma samo panasonic gledaj.
точно така
--- надополнето: 30 јануари 2012 во 22:00 ---
за малце да заборавев
еве ти тука споредба на трите телевизора ваљда ке се снајдеш
http://www.lcd-compare.com/index.php?action=compare&SAMPS43D450=on&LG42PT353=on&PANTXP42C3=on

kelaviot

Член од
10 мај 2010
Мислења
545
Поени од реакции
328
:):):) го заболе келавиот патлачето шо ве изнасмеа,важно си завршив работа ,еве ги наредив десет комада ,само чекам да дојде први да ми се рестартира интернетот,пошо го потрошив испробувајки кој филм го пушта кој не,поентата беше да не се заебаваме со mkv merge и остали ствари

Член од
15 ноември 2011
Мислења
1.427
Поени од реакции
751
Долго време препорачував ЛГ, но како што реков погоре, човек од друг хрв. форум кажа дека го испитал самсунгов кој го велиш бакигвг PS 43 D 450, тој ти е полн погодок, чита се живо, така да ќе немаш проблем со ДТС звук воопшто како што имаат проблем панасоник и лг плазми. И секако отиди со стикче или хард диск полно со хд фајлови, дивикс филмови/серии со превод мк или српски, проверувај се живо, и мкв со дтс фајлови, па ќе знаеш.
Келавиот, не е до група на рипери него до оној header stripping:
тоа е проблемот, а што се однесува до рипови со ац3, тоа 400% пушта без проблем. Да имам панасоник би испитувал додека да дознаам што е проблем во аудио/видео, вака не знам. Не знам дали седмицава виндовс има вградено на десен клик Media info опција која ти дава да прочиташ со кој кодек е правен филмот и сите можни информации, јас така дознав за тој ац3 звук погоре со header stripping и затоа не ми го пушташе.

Некој погоре викаше/или читав некаде за ЛГ притисни на мени и на тв на мени и после 0000 да влезеш во мени. Кај брат ми има само Q.Menu i Home. Qmeni го нема на телевизорот само на далинско, а Хоме го има и таму и таму, го притиснав и тоа и тоа ги задржав ништо не се случува. Со ова сакав да проверам колку часови поминал телевизорот.

Член од
31 јануари 2012
Мислења
6
Поени од реакции
1

Kajgana Shop

На врв Bottom