Фан Клуб: Интер

Сезона 2023/2024

• Вкупно гласачи
    58
  • Гласањето е завршено на .
Член од
5 август 2007
Мислења
3.586
Поени од реакции
2.608
Море не Гуарин и Иниеста и Озил да дојдат во ншиот тим повторно Занети и Камбиасо ќе играат прва постава бидејќи на клупата го имаме мистер идиот !
Е тука си во право. Со сета почит кон Занети, јас мислам дека спек е време малце да ја подзагреј клупата, а на негово место да играат играчи што се кадарни за среден ред. Нека биди еве алтернатива за била која од бековските позиции, или крајно на Камбијасо.

D-r-ot

од поликлиника
Член од
8 јануари 2009
Мислења
3.360
Поени од реакции
941
Не ја гледате позицијата на која игра Занети или не сакате да ја видите. Занети на оваа позиција не игра од вчера, игра од 2006-та и не поради тоа што мора да игра зошто е легенда во клубот, туку затоа што има цел неговото играње. Во 4-3-1-2 не игра како организатор на играта т.е човек од кој што се очекува да потегне и да направи нешто, туку како играч кој треба да ја затвори дупката во одбраната кога Маикон ќе тргне напред. Доколку на местото на Занети игра да речеме вашите омилени Чави, Иниеста или Озил, тогаш десната страна на Интер ќе биде хотел промаја.

Италија не е Шпанија. Никогаш не се играло и нема да се игра со напаѓачки ориентирани играчи во средниот ред.

Џони Вајсмилер

Don't share my food
Член од
15 февруари 2010
Мислења
15.489
Поени од реакции
15.506
Не ја гледате позицијата на која игра Занети или не сакате да ја видите. Занети на оваа позиција не игра од вчера, игра од 2006-та и не поради тоа што мора да игра зошто е легенда во клубот, туку затоа што има цел неговото играње. Во 4-3-1-2 не игра како организатор на играта т.е човек од кој што се очекува да потегне и да направи нешто, туку како играч кој треба да ја затвори дупката во одбраната кога Маикон ќе тргне напред. Доколку на местото на Занети игра да речеме вашите омилени Чави, Иниеста или Озил, тогаш десната страна на Интер ќе биде хотел промаја.

Италија не е Шпанија. Никогаш не се играло и нема да се игра со напаѓачки ориентирани играчи во средниот ред.
Јас разбирам и тоа како добр зошто Занети игра на таа позиција..но треба да се знае дека веќе нема корист од таа формација и тој пристап на теренот со овие играчи и редно време е за промени а не 100 години по истиот принцип да се игра(Мајкон напред нека ора ако е 31 година а другите нека се чешлаат)..треба да се форсираат нови играчи во средината и нападот кој се желни за успех и пред се некои кои ќе прават притисок и ќе трчаат а не да ги гледаме како легачат по теренот и едни Лече се подобри од нив а ние како фудбалски гигант единствените шанси ги имаме преку мртва игра т.е. прекини..страмота е сеуште да оечкуваме Мајкон да прави шанси на секое кога некои други треба да превземаат одговорност..Занети одамна си го изигра своето и сега треба нови генерации да дојдат ..треба малку поофанзивен пристап со помалите екипи за да му се докажи веднаш кој е кој на натпреварот(таков пристап имаше Леонардо затоа лесно победувавме со малите) и да се решат дилемите што е побрзо за рутиснки да се заврши натпреварот а не Раниери поставува дефанзивна формација да не се прими гол и нормално другата екипа ќе се осоколи за напред!

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.047
Поени од реакции
45.766

Точно е дека игра од 2006 ама само со Мурињо одговараше на тој дел од теренот, со Манчини во ЛШ еден мочан Виљареал не можеа да елиминираат, ама и он ко Ранко користеше 442 формација со Максвел ко лево крило а Бурдисо и Киву во средина.

Со Мурињо пркнаа тек кога се користеа само 2 играчи на тој дел од теренот и 4ца офанзивци, во оној негов 4231 формат, плус и нападот беше каде-каде поуниверзален со Ето и Милтио, ги бушеа противничките одбрани, тешки беа за чување, исто и потенцијалот на Маикон беше максимално користен.

Инаку точно е и тоа дека Гуарин не е класично крило но во Порто по потреба играше и таму, а исто и за Колумбија, не е класично крило но може да игра и таму, поготово кај Раниери, он Поли и Мунтари едно време ги користетше ко крила, Оби сеуште игра, затоа и не треба да не изненади со таков потег.

А за Камби, што вика Џони, ко што глеам вчера он му ја сервираше на Пацини во прво, има интелигенција Камбијасо за пасови а и за давање голови, не е он проблемот во тимов, проблемот е еден и единствен, Раниери. Најтрагично е што докажал дека може многу подобро од ова да тера, зборам за тактика, да игра офанзивно и да доминира, тоа го правеше со Рома. Занети најубаво е да игра лев бек, во средина да тера само во ситуација ако во составот се Гуарин, Снајдер, Милито и Пацини/Алварез.
Баш сега ќе биде интересно како ќе ги игра, мислам дека и приморан е да форсира поофанзивен систем, нека не се вади на тоа дека голманот на Лече имал свој ден, 80% од шансите што ги створија беа по мртва игра, Интер и понатаму се мачи да изгради асална акција за гол, или да дадат гол од контра, против напад ( кузнае кога ова последен пат се десило ).

¯

¯\_(ツ)_/¯

Гостин
Zaneti zatvaral strana :pos:, znachi spored tebe Doktore, samo Zaneti moze da ja napravi taa rabota - "ja zatvora dupkata po desnata strana"? A i dorbo ti reche Syn, on ne ja vrshi taa funkcija vo timot, taa uloga mu se dade nemu koga dojde Murinjo, i toa vtorata sezona, prvata igrache plejmejker, deka seushte Mur nemase sloboda od Morati.

Snajder so Pazzo za sto se karaa be? Koj ima pojaka zhenska :icon_lol: ? Drugo ne mozam da sfatam zosto, najseriozno.

Ovoj Guarin dojde oficijalno ili...?

Kutinjo ubavo sto go dadovme, i ubavo sto ne e nekoj slab tim kako Cezena, jas od toa najmnogu se plashev, da ne gledame Santon vol.2 scenario. Go dadovme onaka chist loan, ili a la Inter loan (20% od plata, +2 gola, +3 mladinci, +2 milijoni)?
Inaku i Juan go zedovme nie, nema da go dademe nikade na pozajmica, eve barem da ima muabet so kogo Guarin da si napravi na klupa...

Syn

Член од
23 декември 2007
Мислења
30.047
Поени од реакции
45.766
Готовa e со Гуарин работата, денес и официјално е дека и Хуан потпиша за Интер, најверојатно и ќе остане во екипава, , нема да замине на позајмица, наводно по она што го виделе у него, и оваа сезона може да е од корист за екипава, левак е, може и ко бек да го играат, ќе видиме, ја поим немам каков фудбал игра типот.
И Коутињо официјално во Еспањол.

Со среќа мали, се надевам ќе го играат, имаат нова политика они со новиот тренер, форсираат млади играчи, идеална средина за него за да има голем прогрес во кариерата.

WESLEY 10

В А Р Д А Р Е Ц !!!
Член од
6 јануари 2010
Мислења
1.925
Поени од реакции
332
Ооо Гуарин ако дојде човече,од секогаш сум сакал да дојде во Интер,феноменален играч техничар и пред се јак шут,само што неможе да игра во ЛШ е проблемот,али ајде за во Италија ни дојде како мечка на рука,браво за Морати и компанија ако го доведат,и Хуан значи официјално добар е дечкото левак,може да се испроба на левата позиција или како стопер свеедно.Него имав мерак да го земем Гомез од Катанија,стварно се работи за добар играч брз и добар дриблер,гази во Катанија моментално,али ајде не Лето,заедно со Лавеци се добродојдени.:D

D-r-ot

од поликлиника
Член од
8 јануари 2009
Мислења
3.360
Поени од реакции
941
Ако се лажеме, тогаш Манчини играл 4-4-2 формација. Ај наредете ми го средниот ред у таков случај. Станкович, Занети, Камбиасо, Виера, Дакур? Кој бил десно, а кој лево крило? 4-3-1-2 се играше, не за џабе Мурињо по фејлот со 4-3-3- се врати на 4-3-1-2. Барем ова колку пати се споменувало тука.

Јонзе, кој друг играч подобро би одиграл во дефанзива место Занети? Поли, Алварез или Мунтари? Друга работа е тактичката предност во која Занети одма би можел да биде прекомандуван како лево или десно крило, со цел да влезе некој понапаѓачки ориентиран на сметка на одбраната (на местото на Нагатомо или Киву).

Така да, да не се лажеме, Занети не игра заради минатите успеси, игра затоа што заслужува да игра. Да беше барем он во мал дел виновен за лошите резултати - да се согласевме, али вака е тропање глупости на празно.

¯

¯\_(ツ)_/¯

Гостин
Ranieri i sam reche deka posle vrakanjeto na Forlan ke ja isproba 4-2-3-1 formacijata, sega nemal igrachi koi bi mozele da igraat vo takva formacija, pa da vidime.

Kako i da e, odam da gledam klipchina od Guarin na jutjub, vaka nisto ne znam za covekot, ne znaev koj e pred da go spomnat vo shpekulaciite za nas.

Da se sluchi nekoe chudo da donesat napagjach, barem da ni zalichi timov na neshto.
--- надополнето: 30 јануари 2012 во 18:22 ---
Ако се лажеме, тогаш Манчини играл 4-4-2 формација. Ај наредете ми го средниот ред у таков случај. Станкович, Занети, Камбиасо, Виера, Дакур? Кој бил десно, а кој лево крило? 4-3-1-2 се играше, не за џабе Мурињо по фејлот со 4-3-3- се врати на 4-3-1-2. Барем ова колку пати се споменувало тука.

Јонзе, кој друг играч подобро би одиграл во дефанзива место Занети? Поли, Алварез или Мунтари? Друга работа е тактичката предност во која Занети одма би можел да биде прекомандуван како лево или десно крило, со цел да влезе некој понапаѓачки ориентиран на сметка на одбраната (на местото на Нагатомо или Киву).

Така да, да не се лажеме, Занети не игра заради минатите успеси, игра затоа што заслужува да игра. Да беше барем он во мал дел виновен за лошите резултати - да се согласевме, али вака е тропање глупости на празно.
Jas za tebe tropam gluposti, ti za mene tropas gluposti. Vazno i dvajcata sakame Inter da pobeduva, ne mora da znachi vo se da se soglasuvame. :)

Iako sekogas pod difolt jas sum vo pravo :P :D

Член од
18 јули 2009
Мислења
6.764
Поени од реакции
6.553
Конечно асален трансфер,Гуарин е одличен фудбалер кој многу ке ни помогне во тимот.Иначе што се однесува до Занети и Камбиасо,последните мечеви ги изиграа одлично и нема потреба да ги критикуваме бидејки со нив во средина толку ни е силата(другите играчи во средина ке мора да бидат офанзивни).Раниери може да искочи и по офанизивно али он е без муда,ја да сум во средина ке ги играм Камби,Занети,Снајдер и Алварез и во напад Милито и Пацини,незнам од кај му е логиката дека Снајдер и Алварез неможе да играат заедно:tapp:

D

draft

Гостин
Според одговорот на Раниери на прашањето зошто го извадил Снајдер и според тврдоглавоста да се игра 4-4-2, ми мириса дека Гуарин доаѓа за да може Раниери да игра вака:​
Милито - Пацини​
Гуарин - Мота - Камбијасо - Занети​
Нагатомо - Самуел - Лусио - Мајкон​
:pos:

Член од
10 август 2011
Мислења
1.930
Поени од реакции
7.811
Супер трансфер. Ако е официјално ова. Гуарин е баш тип на играч што ни фали во тимот и што требаше уште пред неколку години да се донесе. Конечно засилуваме позиции што треба да се засилуваат и тоа по добра цена, ако е вистина тоа што сеа се споменува. Браво за Бранка.

Вакви играчи што се физички многу спремни, ама и со супер техника ќе ни го кренат нивото на игра, многу, сигурен сум во тоа. Во иднина ќе треба и уште еден таков играч да се планира, дали Поли, дали младинец некој, дали некој трет не е битно, битно е да се има таков во тим, нормално под услов Гуарин да не потфрли тука, ама мислам дека нема.
Ова се во контекст на останување на Мота, нормално. Ако го продадеа Мота а Гуарин му беше замена, тоа пак ќе беа глупави потези. Сеа на лето може и за него да се бара замена, со време и со повеќе избор од сеа, па Мота може што сака да прави.

Ако донесат и плус крилен напаѓач, тогаш Раниери ќе има супер тим, веројатно најдобар во Италија и секој неуспех како тој вчера ќе иде првично на негов грб. Ќе има разновиден тим за да игра на каков начин сака, со каква тактика сака.
Иако сум задоволен од што направи со тимот до сега, сепак останувам на тоа дека на крај на сезона треба да си оди, а ние да почнеме конечно еден долгорочен проект со тренер.

Syn

Член од
23 декември 2007
Мислења
30.047
Поени од реакции
45.766
Не застануваат најверојатно на Гуарин, можно е и Куцка да дојде од Џенова.

Kajgana Shop

На врв Bottom