- Член од
- 19 ноември 2011
- Мислења
- 50
- Поени од реакции
- 10
http://www.greatwall.bg/ цени в Бугариjа
Зошто бе? Ново си е ново. 5 години гаранција имале... гајле ке немаш.Ијааа овој сивиот СУВ е копија од напред на Пежо 4007 ... а и кинезите се познати по тоа дека апла копираат од другите автомобили.
А тоа црното малото од напред симпатично изгледа ... али јас не би купила кинеско возило, сепак сеуште се нови на пазарот и треба да помине одреден период за да се види како ќе се покажат.
А од тоа што сум гледала краш тестови на овие кинескиве коли ... ептем се небезбедни, партали се прават.
А и цената според мене им е висока.
Баш гледав на ова ракометов ги скапаа од рекламирање, на сред утакмица многу често одеше доле на екранот реклама за овие Great Wall.
Многу се намножија кинески брендови во МК, до пред некоја година немаше ниеден кинески бренд, а сега се 3 ми се чини: Lifan, Chery и еве сега најново Great Wall.
Едно е да купиш НОВО Јапонско или Германско, а друго е да купиш ново Кинеско.Зошто бе? Ново си е ново. 5 години гаранција имале... гајле ке немаш.
Exactly... сепак јапонците се најдобри во последно...Едно е да купиш НОВО Јапонско или Германско, а друго е да купиш ново Кинеско.
Кинеските коли се нови на нашиот пазар и треба време да помине за да се види како ќе се покажат.
Ехх, до сега збореше најдобра кола е нова кола, сега Кинеско било, Корејско било... Не бива вака.Едно е да купиш НОВО Јапонско или Германско, а друго е да купиш ново Кинеско.
Кинеските коли се нови на нашиот пазар и треба време да помине за да се види како ќе се покажат.
Серазбира дека најдобра кола е НОВА кола ... со исклучок на КинескитеЕхх, до сега збореше најдобра кола е нова кола, сега Кинеско било, Корејско било... Не бива вака.
Кај бе мотор нивни ... моторот 1.5 на малишанот е од мицубиши колтИнаку за овие пари имаш гланц нови Фиат-и...сеа што беше акцијата со попустите.
Друга логика не ни гледам за да се купи кинесково возило....плус рачунајте дека овие чим извадиле возила со потрошња над 7-8литра....тогаш тоа е многу јак индикатор,дека воопшто ја немаат разработено технологијата за производство на мотори.
И не се палете на таа фул опрема....рачунајте дека тоа се се џингџунг џанк измислени марки на уреди.
Е тогаш пеќи.Кај бе мотор нивни ... моторот 1.5 на малишанот е од мицубиши колт