А он да не скокаше на пенисот на татко му, па да биде срам само за мајка му и татко му. Тие присутните што се смееја на тој грд настан, по автоматизам значи дека и тие тоа го оправдале, не им пречело, сеа до утре може некој да ги оправда на сметка на знамето, или каменувањето, али тој настан се случило на ЈАВЕН СОБИР пред стотина граѓани, и тоа е срам за сите. Јас не видов на некого да му пречеше тоа. Се случи што се случи најдобро ќе биде сега да се фатат овие од Вевчани, и да се казнат ригорозно(затворска казна), како што предвидува законот, и да се затвори овој случај, бидејќи во спротивно овој случај нема да заврши тука.
И не разбирам зошто ова да се премолчи? Па ако се премолчи денеска утре ова пак ќе се случи, они пак ќе имаат храбост тоа да го сторат, можеби ќе потикнат и други тоа да го сторат(демек интересно). Можеби си атеист(твое право), но со верски чувства не се поигрува, пошто за момент можеш да бидеш ликвидиран, ова го кажувам најозбилно. Можеби за тебе звучи глупо, но повеќето граѓани(муслимани) можеш да ги пцуеш по нација, али религија никој нема да те толерира во тоа да бидеш сигурен. Сеа дали се вехабисти дали се алкаиднци е сосема ирелеванто.
Да не ме сватиш прогрешно, не ги оправдувам каменувањата, али знаеш како викаат акција-реакција. Ако има глупи македонци кои не размислуват со своја глава ќе најдеш и глупи албанци/турци и така натака, што ќе каменуват, ќе палат знамиња и така натака.
Јас убаво ги читам овие што постираат, и гледам што сакаат да постигнуват тука. Се обидуват овој настан (вевчанскиот) да го претстават како изолиран случај(тука спаѓаш и ти), и повеќе му давате на значење каменувањето на автобусот(најверејатно од деца)..., демек вехабисти ова она. Јас не сум вехабист, но реков и претходно да ги имам во моментот пред лице, има да ги скршам.
Ај сега ме мрзи да пишувам повеќе, чао.