Најди кај сум напишал! Се губиш нешто! Двајцата беа вработени! Никогаш друго не сум напишал!И не сме биле три деца. Две сме биле. И не сме мизерувале. Т.е. во споредба со сега - сме мизерувале. Тогаш - крпевме некако. Зависи што е мизерија. Јас секогаш велам господ да чува од полошо. Ако е мизерија - секој ден да јадеш леб и маргарин, мајка на две мали деца да оди во 4наутро да чека млеко - тогаш сме мизерувале. Јас само тоа го викам тешки времиња - и борба за подобар живот. Никогаш не сум рекол дека сме мизерувале. Мизеруваат само мрзливите. Силните и работливите - само имаат лоши периоди кои ги пребродуваат.---- prijatelce , potseti se vo eden od poranesnite postovi imas napisano deka samo tatko ti rabotel, ste bile tri deca i ste mizeruvale, a majka ti bila nevrabotena, sega velis ( od platata na majka mi) dali toa velis deka majka ti i tatko ti bile vraboteni , pa na sto jas da veruvam , na sega ova napisanoto ili na ona prethodno napisanoto ??????????????????
Не коментирав за твојата интелигенција - туку за твојата писменост. Тоа се различни работи. А за тоа што лажеш - дека земале 1100евра во тоа време твоите - тоа е твој проблем - јас не можам да те убедам. Само да ти кажам еден пример од еден мој пријател. Цела година работел тутун пријателот. На крајот го предал тутунот. Планирал куќата да ја нареди со паркет - толку имал пари од тутунот (Во денешно време 1000-2000евра, зависи од куќата и паркетот). Не стигнал човекот, почекал 1месец, имало инфлација и потоа со истите пари и купил на женаму пегла. Дај ми контра-факт дека не било така! Знаеш ти колку е бришење на две нули? Тоа е како утре да се разбудиш со плата од 500денари - во случај да не знаеш---- jas imam prihod od nekade 50.000 denari , prihod - tuka ja stavam mojata plata i plus drugi prihodi , spored moite sporedbi ( cena na ocvi togas i sega ), moite roditeli imale plati ( ne prihod , citaj plati ) od okolu 66.000, plus prihod od toa sto rabotele zemja vo selo, i te molam , za mojata inteligencija nemoj da komentiras , kako sto ni jas ne komentiram za tvojata
--- надополнето: 28 јануари 2012 во 19:59 ---

---- pismen sum , samo ne mi dostiga od prihodite da si kupam nova tastatura , a na ovaa nekoi bukvi mi se izbrisani , pa mi se javuvaat nekoi greski vo pisuvanjeto
Не ни очекував да ги знаеш на памет буквите и да гледаш во екран додека пишуваш - а не во тастатура. Купи си нова тастатура - 300денари е. Од 50000 сигурно останува. Јас со помала плата имам тастатура од 4000денари.