Симитис: Грција да не се задолжува за вооружување, во војна со Турција нема шанси

Zaptija Stojkov

Комунист
Член од
23 февруари 2010
Мислења
3.179
Поени од реакции
2.858
Што има островите да ги освојуваат Турците?
Освен Атина и Солун што има Грција во другите градови. Доволни се само тие два града да паднат...

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.449
Поени од реакции
5.135
Што има островите да ги освојуваат Турците?
Освен Атина и Солун што има Грција во другите градови. Доволни се само тие два града да паднат...
А бе види, за да стигнат до Солун или Атина треба да поминат стотици километри.
Која и да е војска, денес ако нема поддршка од воздух, тоа не може никако да го стори.
За да им овозможи Турската авијација поддршка на Турската пешадија треба да помини преку островите... Сфаќаш?

Ова е само еден дел од многуте во почетокот на стратегијата за напад...

Башка тоа, Грчката авијација е речиси на исто рамниште со Турската, но Грците имаат предност, заради островите и територијалните води.

Оди овде за да видиш како целата источна Турска граница е добро покриена од Грчка страна и Турците воопшто немаат добра почетна ситуација за евентуален напад.
Впрочем, Грчката авијација може многу лесно да изведи превентивни удари врз Турските воени бази во случај на инвазија.

Член од
30 август 2008
Мислења
2.232
Поени од реакции
286
А бе види, за да стигнат до Солун или Атина треба да поминат стотици километри.
Која и да е војска, денес ако нема поддршка од воздух, тоа не може никако да го стори.
За да им овозможи Турската авијација поддршка на Турската пешадија треба да помини преку островите... Сфаќаш?

Ова е само еден дел од многуте во почетокот на стратегијата за напад...

Башка тоа, Грчката авијација е речиси на исто рамниште со Турската, но Грците имаат предност, заради островите и територијалните води.

Оди овде за да видиш како целата источна Турска граница е добро покриена од Грчка страна и Турците воопшто немаат добра почетна ситуација за евентуален напад.
Впрочем, Грчката авијација може многу лесно да изведи превентивни удари врз Турските воени бази во случај на инвазија.
hahahahah ti po golem Grk stana duri i od samite Grci,, ama evo Simitis si priznava javno deka nemozat so turcite,,,,heheh a kako vtoro,Turskata avijacija e naj golema treta avijacija vo NATO posle SAD i Anglija.
A ti mozes slobodno da se slikas kako i sekogas koga ke treskas gluposti protiv Turcija, neka dojde i toj grkot Realen, da vidam toj sto ke tresi..:tapp::гомце:

Tzeentch

Дискретен Херој
Член од
6 октомври 2011
Мислења
581
Поени од реакции
347
hahahahah ti po golem Grk stana duri i od samite Grci,, ama evo Simitis si priznava javno deka nemozat so turcite,,,,heheh a kako vtoro,Turskata avijacija e naj golema treta avijacija vo NATO posle SAD i Anglija.
A ti mozes slobodno da se slikas kako i sekogas koga ke treskas gluposti protiv Turcija, neka dojde i toj grkot Realen, da vidam toj sto ke tresi..:tapp::гомце:

Заборави да кажеш дека Турција е стара членка на нато и го заборави линкот од њњњ.глобалфајерпауер.цом .
--- надополнето: 28 јануари 2012 во 21:11 ---
Турците имаат 5 000 000 пешадија (со се резервниот состав) додека Грчиштата имаат 300 000....турците можат слободно да ја згазат Гејлада со нивните тенкови кои се на број околу 5 000.
Гејците го гледаат крајот и свесни дека може да бидат смачкани од Турција.

Јас на Грција и прогнозирам граѓанска војна за не повеќе од 5 години.

А како ќе ја префрлиш/прехраниш/снабдиш таа војска преку 2 моста во Константинопол сметајќи дека имаш над 15 милиони население во градот кое треба прво да се снабди?

M

Muranyi

Гостин
Абе што е работава луѓе,НАТО ли се распадна?
--- надополнето: 28 јануари 2012 во 21:22 ---
Јужниве гејови не ги сакам ич,ама ме интересира дали во евентуална таква војна која нема да се случи,што би правел Израел,западните сојузници на гејовите-Франција и Германија,потоа Курдите итн.Зарем мислите дека е толку едноставно само Турција ќе нападне и дека се појаки ќе победат?Јас не се разбирам во воени тактики и слично ама логиката ме тера да размислувам во овој правец.Еве Поларис сакам да ми одговори,ама без провокации дека ги сакам Грците и слично,зашто напоменав дека не ги сакам.Ајде Поларис одговори еднаш на нивоу,те молам.

Zaptija Stojkov

Комунист
Член од
23 февруари 2010
Мислења
3.179
Поени од реакции
2.858
Златко сакаш да кажеш дека ако Турција ја нападне Грчка демек ќе скокне Западот против Турција а?
Колку што скокнаа кога го окупираа Северниот дел на Кипар, едноставно ги прегазија Гејците, а светот само гледаше..
Турција не е како нас,, или како други балкански земји..

Член од
31 мај 2011
Мислења
2.746
Поени од реакции
1.289
нека си ќутат гејците,оти само преселба во Африка ги спасува при евентуална војна со Турција

Член од
30 август 2008
Мислења
2.232
Поени од реакции
286
Заборави да кажеш дека Турција е стара членка на нато и го заборави линкот од њњњ.глобалфајерпауер.цом .
--- надополнето: 28 јануари 2012 во 21:11 ---
Nema problem,ke ti go napram kejfot, evo ne od globalfirepower tuku od wikipedia..

The Turkish Air Force (Turkish: Türk Hava Kuvvetleri) is the aerial warfare service branch of the Turkish Armed Forces. It ranks 3rd in NATO in terms of fleet size behind the USAF and Royal Air Force
--- надополнето: 28 јануари 2012 во 23:04 ---
нека си ќутат гејците,оти само преселба во Африка ги спасува при евентуална војна со Турција
(y)
--- надополнето: 28 јануари 2012 во 23:06 ---
Абе што е работава луѓе,НАТО ли се распадна?
--- надополнето: 28 јануари 2012 во 21:22 ---
Јужниве гејови не ги сакам ич,ама ме интересира дали во евентуална таква војна која нема да се случи,што би правел Израел,западните сојузници на гејовите-Франција и Германија,потоа Курдите итн.Зарем мислите дека е толку едноставно само Турција ќе нападне и дека се појаки ќе победат?Јас не се разбирам во воени тактики и слично ама логиката ме тера да размислувам во овој правец.Еве Поларис сакам да ми одговори,ама без провокации дека ги сакам Грците и слично,зашто напоменав дека не ги сакам.Ајде Поларис одговори еднаш на нивоу,те молам.
Pa jas nemoram da kazam, evo Grkot Simitis si kazal deka pri eventualna vojna so Turcija za niv ke zavrsi katastrofa,znaci tuka e kraj na dilemite, Zapadot nema da se mesa, isto kako sto bese i so Severen Kipar, cnncncnc Grkot mnogu pametno i realno si prizna..

Tzeentch

Дискретен Херој
Член од
6 октомври 2011
Мислења
581
Поени од реакции
347
Nema problem,ke ti go napram kejfot, evo ne od globalfirepower tuku od wikipedia..

The Turkish Air Force (Turkish: Türk Hava Kuvvetleri) is the aerial warfare service branch of the Turkish Armed Forces. It ranks 3rd in NATO in terms of fleet size behind the USAF and Royal Air Force
--- надополнето: 28 јануари 2012 во 23:04 ---

(y)

Терај , кога ќе пораснеш можда ќе почнеш да мислиш , до тогаш αντίο.

M

Muranyi

Гостин
Златко сакаш да кажеш дека ако Турција ја нападне Грчка демек ќе скокне Западот против Турција а?
Колку што скокнаа кога го окупираа Северниот дел на Кипар, едноставно ги прегазија Гејците, а светот само гледаше..
Навистина немам многу познавања за да можам да пишувам на темава.Затоа и прашав.А по мое некое лаичко мислење претпоставувам дека би се замешале некои сојузници на западот.

Tzeentch

Дискретен Херој
Член од
6 октомври 2011
Мислења
581
Поени од реакции
347

Извини дечко Кипар од кога е дел од Грција? Дали Грција воено интервенираше во Кипар? Ако двата одговора се негативни тогаш твојата изјава не држи вода. Кипар си е во ЕУ и тоа му е доволно гаранција дека Турција нема повторно да интервенира воено.

acetetovo

Македонец!
Член од
1 мај 2007
Мислења
4.002
Поени од реакции
2.375
Извини дечко Кипар од кога е дел од Грција? Дали Грција воено интервенираше во Кипар? Ако двата одговора се негативни тогаш твојата изјава не држи вода. Кипар си е во ЕУ и тоа му е доволно гаранција дека Турција нема повторно да интервенира воено.
А кој ќе ја запре? САД и се сојузници, Гејлада кажа колку и е долга чергата пред два дена. На овој дел од светот Турција е најголема сила и не се правете глупи!

Kajgana Shop

На врв Bottom