Полуфинале: Србија - Хрватска [27.01.2012 - 20:15 ч.]

Статус
Затворена за нови мислења.

Bianconero vero

Il Capitano
Член од
10 ноември 2008
Мислења
9.237
Поени од реакции
8.135
Според мене Данска помалку заслужи да игра финале отколку Србија. На нас Данска ни го зема местото со педерски наместениот натпревар со Шведска а не Србија. Не разбирам од кај го копате тој хејт во вас ама ваше си е.

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Критика на шо? Како можеш да кажеш дека финалист на ЕП имаат просечни играчи. Илиќ е стартер во ТХВ, Шешун игра во Рајн Некар, Вујин игра во Вешпрем, и другите играат во германски и шпански тимови. Арно е шо сите пратат ракомет, никогаш ниту ме нервирало кога пишат многу статуси на фејсбук, ама барем кога не разбираш многу не донесувај глупи заклучоци. Не е само до тебе, имаше и постови каде викаат дека германците се слаба репрезентација, а Данска била само Хансен. Убаво е и ти шо коментираш и крејзи ин лов, ми се допаѓа оптимизмот ама такви киксови друг пат не.
Да не одам оф топик. И Грција беше првак во фудбал ама фудбалерите и беа тапа. Ракомет не гледам од вчера, едно 10 години редовно следење ми се доволни за да донесам личен заклучок за сили на терен. Во споредба со Хрватскиот тим, Србите се просечни играчи, феноменален е само Станиќ. Точка. Ќе има и други првенства, ќе видиме како ќе се снајде овој тим без домашен терен.

Па Србија има добри играчи кои играат во Бундес лигата и во уште некои по познати клубови, не е само Станиќ.

И незнам оти толку критики кон нивната игра, па таа не е многу различна од нашата, неможат ни тие акција да склопат ако приметивте .. и играат повеќе на пикер и шут од 9 метри како што кај нас прај Кире.
Јебига, искористија домашен терен, искористија добри подготовки што ги имаа.
Таман работа. Не ни алудирав дека Станиќ сам ја донесе победата, туку дека ја заврши поголемиот дел од работата. За болдот сосем се согласувам(y)

Johnny B

Misogynist, racist, anti woke
Член од
15 февруари 2010
Мислења
11.646
Поени од реакции
11.750
Да не одам оф топик. И Грција беше првак во фудбал ама фудбалерите и беа тапа. Ракомет не гледам од вчера, едно 10 години редовно следење ми се доволни за да донесам личен заклучок за сили на терен. Во споредба со Хрватскиот тим, Србите се просечни играчи, феноменален е само Станиќ. Точка. Ќе има и други првенства, ќе видиме како ќе се снајде овој тим без домашен терен.
(y)

Forrest Gump

низа1
Член од
12 ноември 2009
Мислења
7.038
Поени од реакции
29.618
Гледаш Сител и си викаш да ти иам и телевизија и најавни шпици и све шо ствара тензија. Натпревар од висок од ризик, мислам дај цивилизирајте се малку. И тоа стручните коментатори да си ги земете во турските шитови за надиснхронизација. Инаку за натпреварот бев благо наклонет кон Хрватите, без никакви ју носталгичарски срања или клетите Срби филмови. Мислам дека Хрватска игра(ше) поубав за око ракомет, али јбг у финале секако ќе сум за Србите пошо на Данска не и беше местото таму ( наше си беше тоа место). И да, ги гледам Србиве како се радуваат и не можам да се изначудам, мислиш Македонија (велесила) ја победиле.

Tranquilis

Putting Macedonia on the map.
Член од
10 август 2011
Мислења
526
Поени од реакции
657
Србите веќе долго време имаат фантастични голмани. Спомнете си на Дејан Перић и Арпад Штербик. Сигурно испуштив уште некој..
Честитки за победата, ама со вака лошо организирано полуфинале и атмосферата во Арена покажаа дека во мислите и однесувањето уште се во историјата. Да не можеш да гарантираш безбедност на странски навивачи, а станува збор за Европско првенство значи дека не заслужуваш да го организираш. Мотивација им беше турбо-фолк, Марш на Дрину, и пароли од типот Убиј, закољи.. Не верувам дека би ги победиле Хрватите во поинакви услови.

И на крај што? Испадна дека немаше да биде незаслужено и финале да играме. Ама тоа ти е, испуштија три шанси за такво нешто. Со среќа во квалификации!

Член од
17 август 2011
Мислења
10.251
Поени од реакции
18.193
Ми паѓа жал некако колку ниско падна квалитетот на ракометот.Претходното европско се знаеше,имаше класа репрезентации,Французите и Хрватите беа класа,Данска, норвешка,немачка беше огромно изненадување да се тепаат.. Јесда сум среќен што догуравме до тука,али и ние и србите прогуравме со глупа игра и на сила,понесени од атмосвера.Не се знае кој јаде кој пие првенствово,секој секого може да тепа..Ракометов за очи е катастрофа,искрено данска или хрватска коа ги глеам ми се праи поголем мерак..уиграност,брзина квалитетни продори..
Неаме ракометна школа што ке создаде воиграна репрезентација,све идеме преку јаки инвидуалци како кире кој ке шутира,или ке му ја протиња на стоилов..Со многу фаули и продори.Се разочарав коа видов една ваква Данска и Србија дека ке играат финале..

R

Rigel Kent

Гостин
Во споредба со Хрватскиот тим, Србите се просечни играчи, феноменален е само Станиќ. Точка. Ќе има и други првенства, ќе видиме како ќе се снајде овој тим без домашен терен.

Lele stvarno ne znam -no comment

Dobro, znaes ti deka skoro site rakometari od Hrvatska igraat vo Zagreb , tim koj Metalurg moze da go pobedi lesno.

Vo Srbija imam igraci koi igraat vo silni ekipi.

Zatoa prvo informiraj se pa posle pisuvaj;)

Hrvatska ima timska igra toa e nivniot kvalitet a ne poedinci ...

PS.Tockata da ja pretvoris vo tri tocki bidejki za tolku utnata recenica toa treba ;)

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
29.918
Поени од реакции
44.923
Па ... па ... па србиве денес, Ноле финале, ватерполо финале, сеа и ова финале, и да ги мразиш пак мора да им се оддаде почит за ова, скоро сите спортови ги имаат освоено освен фудбалот, треба за пример да бидат за некои работи поготово при промоцијата на спортовите пред младите и вложувањето за создавање на идни квалитетни спортски генерации.
Најтрагично е што пола од тука што ги хејтаат србиве, пишуваат на друга тема за нашата ватерполо репрезентација и увек уживаат во нивните успеси и ги поздравуваат ... а истата е составена од срби. :facepalm:
Дај бе пораснете и баталете ги муабетиве со национална омраза, ништо убаво нема во животот да ви донесат таквите ставови и таквиот начин на размислување, буквално ништо.

Инаку сите што велат дека Србија победи поради публиката, тоа е точно, факт е дека Хрватска е класа во ракометот и дека се подобри од нив, но не заборавајте дека и ние поради истата причина сме таму каде што сме, да ја немаа публиката на трибини и првенствово да се играше пример во Германија, со Шундо на клупа уште по првата фаза од групи ќе се пакуваа за дома, и србите и ние сме класичен пример што значи толкава подршка од трибини во овој спорт, сега ваљда дел од вас, оние кои многу и не го пратат овој спорт сваќаат што значеше за оваа наша златна генерација еден класа тренер ко Червар. Никад ова нема да го прежалам, 100 пати го напишав ова и 100 пати пак ќе го напишам, наместо пречекот утре, ќе ги пречекувавме момциве у Понеделник .... со медал на нивните гради.

Дим4е

NZT-48, want some?
Член од
24 октомври 2007
Мислења
7.275
Поени од реакции
8.412
Денмарк шампион за инат на сите србомани!

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Lele stvarno ne znam -no comment

Dobro, znaes ti deka skoro site rakometari od Hrvatska igraat vo Zagreb , tim koj Metalurg moze da go pobedi lesno.

Vo Srbija imam igraci koi igraat vo silni ekipi.

Zatoa prvo informiraj se pa posle pisuvaj;)

Hrvatska ima timska igra toa e nivniot kvalitet a ne poedinci ...

PS.Tockata da ja pretvoris vo tri tocki bidejki za tolku utnata recenica toa treba ;)
Скроз си ми ја разбрал поентата (y)

Член од
15 јуни 2010
Мислења
67
Поени од реакции
61
Да кажем пар речи. Прво песма "излези момче.."коју зовете "наша", певала се на маракани пре 20 и кусур година са другачијим текстом да ли је "наша" ? Не знам. Знам да могу да вам посведоче људи који су у то време долазили са
заставама делије-Охрид,штип,Гевгелија,Скопје, извињавам се ако сам кога заборавио много је времена прошло.
Једина застава стране државе која понекад може да се види на српским стадионима је Македонска(донесе је неко од нас ко је пореклом из Македоније)
Друго: дочекали смо вас као своје, а овде пљуваље до бесвести.Знам да су то појединци само је брука да остали трпе такве примитвце.Срећа да они зајебани навијачи не читају македонске форуме, ко зна шта би се све десило.
Још једанпут поздрав свима.:)

Член од
2 март 2007
Мислења
4.097
Поени од реакции
893
...што значеше за оваа наша златна генерација еден класа тренер ко Червар. Никад ова нема да го прежалам, 100 пати го напишав ова и 100 пати пак ќе го напишам, наместо пречекот утре, ќе ги пречекувавме момциве у Понеделник .... со медал на нивните гради.
Toa.

Johnny B

Misogynist, racist, anti woke
Член од
15 февруари 2010
Мислења
11.646
Поени од реакции
11.750
Да кажем пар речи. Прво песма "излези момче.."коју зовете "наша", певала се на маракани пре 20 и кусур година са другачијим текстом да ли је "наша" ? Не знам. Знам да могу да вам посведоче људи који су у то време долазили са
заставама делије-Охрид,штип,Гевгелија,Скопје, извињавам се ако сам кога заборавио много је времена прошло.
Једина застава стране државе која понекад може да се види на српским стадионима је Македонска(донесе је неко од нас ко је пореклом из Македоније)
Друго: дочекали смо вас као своје, а овде пљуваље до бесвести.Знам да су то појединци само је брука да остали трпе такве примитвце.Срећа да они зајебани навијачи не читају македонске форуме, ко зна шта би се све десило.
Још једанпут поздрав свима.:)
:eek:

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.965
Поени од реакции
57.716
Инаку сите што велат дека Србија победи поради публиката, тоа е точно, факт е дека Хрватска е класа во ракометот и дека се подобри од нив, но не заборавајте дека и ние поради истата причина сме таму каде што сме, да ја немаа публиката на трибини и првенствово да се играше пример во Германија, со Шундо на клупа уште по првата фаза од групи ќе се пакуваа за дома, и србите и ние сме класичен пример што значи толкава подршка од трибини во овој спорт, сега ваљда дел од вас, оние кои многу и не го пратат овој спорт сваќаат што значеше за оваа наша златна генерација еден класа тренер ко Червар. Никад ова нема да го прежалам, 100 пати го напишав ова и 100 пати пак ќе го напишам, наместо пречекот утре, ќе ги пречекувавме момциве у Понеделник .... со медал на нивните гради.
Така многумина викаа и за кошарката, дека без полна сала ќе се усерат.

Влијанието на публиката у ракомет и кошарка не се споредува, нормално, многу ракометари и тренери кажале дека публиката знае да биде клучна у тесни моменти. Ние го искористивме тоа на првенствово у повеќе наврати.

Но, мислам дека и без најдобрата публика у свет (најдобра е, се докажа тоа :) ) нашиве можат да гураат далеку при добар тренер.

п.с. Србите заради публиката победија само денеска. Пред тоа знаеме како беше, Станиќ е најголемиот виновник што стигнаа до полуфинале, а денеска и публиката им помогна.

п.п.с реков, само да се пласираме на ОИ, Грујо ќе пушти брод од Солунско поле до Лондон ако треба. :icon_lol:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom