Дочек на ракометарите

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Ако спортот не не обедени нема што друго во оваа држава. Најмногу што поштувам е односот на оваа Влада кон нашите херои. Така се крева националниот дух, со награди и победа на лузерскиот менталитет! Одиме во Лондон!

Член од
7 октомври 2008
Мислења
6.055
Поени од реакции
6.443
Така е Леандра замисли само до пред неколку години полуфинале или олимписки игри на повеќето не им беа ни во мислите. Денес веруваме во нашите спортисти и нашата нација. Јас се надевам дека овој победнички дух ќе се пренесе и во другите области како образованието, науката и бизнисот.Секако да не ја заборавам и надворешната политика, каде што навистина ни е неопходна храброст и пред се сплотеност.

Милојко

Идем Куме Кући
Член од
17 ноември 2008
Мислења
3.072
Поени од реакции
554
Ако спортот не не обедени нема што друго во оваа држава. Најмногу што поштувам е односот на оваа Влада кон нашите херои. Така се крева националниот дух, со награди и победа на лузерскиот менталитет! Одиме во Лондон!
Награда, хмммм. Кога играм за своја држава, тоа ми е доволна награда.

Ако сака владата и ја да ја поштувам, барем 1/10 од кич 2014 нека вложи во професионално работење со подмладоците во сите спортови.
Духот и талентот се тука, треба само то све лепо да се запакује.

Член од
21 септември 2008
Мислења
14.591
Поени од реакции
14.398
Marjan Nikov
според најавите автобусот за ракометарите на плоштад треба да биде околу 14 часот сабота

Член од
7 октомври 2008
Мислења
6.055
Поени од реакции
6.443

Ако сака владата и ја да ја поштувам, барем 1/10 од кич 2014 нека вложи во професионално работење со подмладоците во сите спортови.
Духот и талентот се тука, треба само то све лепо да се запакује.
Да не бегаме од темата ама ако во моментов не се вложува во спортот незнам кога се вложувало. Секој ден имаме нова сала , нови тениски игралишта, терени за хокеј, нова фудбалска арена, стипендии за спортисти, нови базени и што ли уште не.
Мислиш дека резултатите на спортистите се случајни?
Никако не се , Лазаров спомна дека биле добро организирани за подготовките а тоа не паѓа од небо.
Како и да е овие момци ги заслужија наградите кои се само потврда на успехот. А и заслужија дочек каков што доликува и мислам дека тоа е секогаш најголемата награда за еден спортист.

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Така е Леандра замисли само до пред неколку години полуфинале или олимписки игри на повеќето не им беа ни во мислите. Денес веруваме во нашите спортисти и нашата нација. Јас се надевам дека овој победнички дух ќе се пренесе и во другите области како образованието, науката и бизнисот.
Најмногу ми е криво што во оваа колона на ОИ нема да бидат нашите ракометарки кој 15 години го белеа образот на Македонија во Светски рамки, а сега се пред колапс. Но сега излегува првата генерација на школата на Кастратовиќ, па се надевам повторно ќе се вратат во врвот каде што е нивното место.
Тешко на оние спортисти кој ќе не претставуваат, а нема да бидат подобри од 5то место. Главите горе во сите спортови и од денес натаму одиме по медаљи. Доста ни е 4то, 5то и 7мо одиме по златен медал и ништо помалку! Фудбалерите нека облечат друг дрес за да не не срамат. Освен Гоки наш кој прави цунами во Наполи :)))
За другите теми, во другите подфоруми :)
--- надополнето: 27 јануари 2012 во 20:04 ---
Од страна на спортистите, вистина е. Оној што ќе го облече националниот дрес треба да го цени повеќе од мајка му, а не да се глупира под националното знаме и химна.
Али за секој успех треба награда од државата. Посебно доживотните пензии ме радуваат, така се наградува врвен спортист. Кога има за апашите ќе има и за оние кој најногу не израдувале.

Член од
7 октомври 2008
Мислења
6.055
Поени од реакции
6.443
Проблемот е што Гоки наш е многу далеку од Антич или Лазаров. Да имаше Гоки такво срце и храброст како овие двајца немаше да сме на ова дереџе.
Но нема врска нека гледат како се слават јунаци воедно можат да заборават дека народ ќе се собира на плоштад за некој си 2-2 против Англија.

В

Вори

Гостин
Пу да ти ебам,баш денеска заминав од Скопје.Дај некако понеделник нека биде пречекот или недела -.-

Туку ги гледам ракометариве,сите писмени,интелегентни,знаат да зборуваат,душа даваат за Македонија.Истото важи и за кошаркарите.
Ги гледам фудбалерите,абе не знаат да гугнат.На мајчин јазик поединци не знаат да зборуваат,камо ли на некој странски.
Страшна работа.

Член од
7 октомври 2008
Мислења
6.055
Поени од реакции
6.443
Вори не е само со нашите фудбалери така. Фудбалот е многу доходовен спорт така да нема потреба од образование, додека скоро сите ракометари и кошаркари покрај спортот имат и некое образование.

В

Вори

Гостин
Вори не е само со нашите фудбалери така. Фудбалот е многу доходовен спорт така да нема потреба од образование, додека скоро сите ракометари и кошаркари покрај спортот имат и некое образование.
Треба образование за да сврзеш три реченици на Македонски?
Пандев на Златна Бубамара даваше изјава,напишана од некого.Ја читаше од лист.Немој да ме јебеш бре.

P

PewDiePie

Гостин
Милојко ај не јади кур веќе,ти како србин не си ни потребен а искрено ни добредојден на пречеков,незнам ни што коменатираш овде кога јасни ни се на сите твоите ставови. Гледаш дека за Македонија не ни е важно кој е на власт кој не,важно за Македонија сите сме исто,мислиме исто и се радуваме исто.

Затоа уште еднаш те замолувам не јади кур и не расипувај расположение со политички муабети.

bobipp

Let's cook!
Член од
15 август 2008
Мислења
11.874
Поени од реакции
6.929
Финтава со пречеков утре на плоштад е дека е сабота, за да можат што повеќе луѓе да дојдат, а в недела ќе се вратат Белград да го гледаат финалето и да соберат некоја награда ;). Добар потег, if u ask me (y)

Kajgana Shop

На врв Bottom