Награда, хмммм. Кога играм за своја држава, тоа ми е доволна награда.Ако спортот не не обедени нема што друго во оваа држава. Најмногу што поштувам е односот на оваа Влада кон нашите херои. Така се крева националниот дух, со награди и победа на лузерскиот менталитет! Одиме во Лондон!
Да не бегаме од темата ама ако во моментов не се вложува во спортот незнам кога се вложувало. Секој ден имаме нова сала , нови тениски игралишта, терени за хокеј, нова фудбалска арена, стипендии за спортисти, нови базени и што ли уште не.Награда, хмммм. Кога играм за своја држава, тоа ми е доволна награда.
Ако сака владата и ја да ја поштувам, барем 1/10 од кич 2014 нека вложи во професионално работење со подмладоците во сите спортови.
Духот и талентот се тука, треба само то све лепо да се запакује.
Најмногу ми е криво што во оваа колона на ОИ нема да бидат нашите ракометарки кој 15 години го белеа образот на Македонија во Светски рамки, а сега се пред колапс. Но сега излегува првата генерација на школата на Кастратовиќ, па се надевам повторно ќе се вратат во врвот каде што е нивното место.Така е Леандра замисли само до пред неколку години полуфинале или олимписки игри на повеќето не им беа ни во мислите. Денес веруваме во нашите спортисти и нашата нација. Јас се надевам дека овој победнички дух ќе се пренесе и во другите области како образованието, науката и бизнисот.
Од страна на спортистите, вистина е. Оној што ќе го облече националниот дрес треба да го цени повеќе од мајка му, а не да се глупира под националното знаме и химна.Награда, хмммм. Кога играм за своја држава, тоа ми е доволна награда.
Утре околу 14:00 ќе пристигнеле со автобусот на плоштад. Според Марјан Ников ова.I sea ke se organizira li nes docek, se znae li nesto ...
Треба образование за да сврзеш три реченици на Македонски?Вори не е само со нашите фудбалери така. Фудбалот е многу доходовен спорт така да нема потреба од образование, додека скоро сите ракометари и кошаркари покрај спортот имат и некое образование.