Сè за опаѓањето на косата - совети и искуства

Член од
24 ноември 2011
Мислења
196
Поени од реакции
111
DA sekako i jas isto taka na nekoi delovi sum luster na nekoi ne a toa e od sredstvata sto sum gi koristel ,i mnogu mi e ostetena kosata me lupaat badovi ovie denovi se mislam kaj Ancevski da idam na laserska kolku tolku ako moze da pokrijam nestoi ne ide vaka nemam samodoverba veke i seba od ebac stanav eve samo drkac po doma
можеби добро ти стои и вака. еве на другарот ич не му стои и не верувам дека некогаш ќе навикне..дури размислува и за перика и други алтернативи. мислам дека треба да навикнеш, медицината и козметиките само можат да те цедат ко лимон и воопшто да не ти помогнат. првин разговарај со други што биле кај Анчевски па после види што ќе правиш

M.O.P.

Niggaz were born to kill
Член од
27 јануари 2012
Мислења
1.435
Поени од реакции
1.305
можеби добро ти стои и вака. еве на другарот ич не му стои и не верувам дека некогаш ќе навикне..дури размислува и за перика и други алтернативи. мислам дека треба да навикнеш, медицината и козметиките само можат да те цедат ко лимон и воопшто да не ти помогнат. првин разговарај со други што биле кај Анчевски па после види што ќе правиш
Draugar fala za sovetot i za podrskata sum se sisal kelav se sum pravel ne mi stoi takva glava kelava ,koga ne mi pagase se lupav trojce taka i zenskive poludea (hahaahh)ama sega pozadi iam status panev i napred iam edno trijagolnice so kosa pa posle ide poretka kosa se do pozadi ,neznaete kakvo e custvoto loso loso
i na kraj edno prasane koristel li nekoj od Samponive od Alkaloid se vikaat Herba od kopriva ili berza znam porano takvi se korista i plus vikaat prirodni se ne mi se dava veke pari za samponi i razni gluposti veke preku tasakov mi e vase mislenje eve link od samponice ako nekoj znae ili slausnal za niv dali se dobro neka pise[ http://www.alkaloid.com.mk/herba-shampon-kopriva-500-ml,-1000-ml.nspx]

Член од
24 декември 2007
Мислења
346
Поени од реакции
42
луге нема спас од наследна келавост тоа треба да ви биде јасно :) хормоните си го прават своето и не можете вие ништо против тоа а најмалку со некое шампонче
некој успеваат со многу вложен труд со средства да ја задржат ама не вреди верувајте (треба 2-3 пати у ден под термин да шлакаш на главата средства a ако работиш и имаш обврски тешко да го постигнеш тоа и многу се мрси косата со тие средствата треба нон стоп миење)
медицински треба да го намалите нивото на дихидротестостеронот за да не ви опага косата
а ако го намалите тогаш ја намалувате и сексуалната потентност или желба
единствено чааре е трансплантација (а за тоа треба парички и искусен доктор ...)
или едноставно крати коса и живеј со тоа :)

а во врска со Анчевски тој не ги прави операциите за трансплантација јас како што знам туку само во неговата клиника се одвиваат (ако сум грешка некој нека ме поправи)

Член од
9 ноември 2009
Мислења
326
Поени од реакции
56
DA sekako i jas isto taka na nekoi delovi sum luster na nekoi ne a toa e od sredstvata sto sum gi koristel ,i mnogu mi e ostetena kosata me lupaat badovi ovie denovi se mislam kaj Ancevski da idam na laserska kolku tolku ako moze da pokrijam nestoi ne ide vaka nemam samodoverba veke i seba od ebac stanav eve samo drkac po doma

И јас сум истиот случај, самодовербата ми е пданата на на најниско ниво. Не можам да учам, да работам, по цел ден мислам на косата. Не знам се мислам да ставам перика или власни системи (коса системи) само чекам да видам некој во практика да ми покаже како е.

M.O.P.

Niggaz were born to kill
Член од
27 јануари 2012
Мислења
1.435
Поени од реакции
1.305

И јас сум истиот случај, самодовербата ми е пданата на на најниско ниво. Не можам да учам, да работам, по цел ден мислам на косата. Не знам се мислам да ставам перика или власни системи (коса системи) само чекам да видам некој во практика да ми покаже како е.
Na perika nema sansi da se odlucam eve ke iskocis so zenska ke te pogali za kosa i sto ke i ostane kosata u race posie ke mi bide bad ,samo znam nikogas nema da se otakzam ke se boram dodeka mozam ,ako moze mrtov coek da oziveat togas i mene ke mi poraksne kosa toa e moeto moto pa kako saka neka pisuva nekoj deka nema lek nema spas gen kurci palci pozdrav do site i se najdoboro so tretmanite pa ako ima nekoj uspeh neka pise..
:)

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.915
Поени од реакции
41.876
Дали некој ги користи овие и како делуваат да не има некои последици од нив? :)

Член од
24 декември 2007
Мислења
346
Поени од реакции
42
бидејки е серум би требало да е ефективно (поефективно од шампон секако , а гледам во сетот има и шампон)
а колку е ефективно не знам
колку пари е и каде го има?
и ако можеш земи си го само серумот бидејки тој најмногу ке ти помогне а треба да биде и најскап али ако не ти е скапо и шампончево и другите ствари си ги земи

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.915
Поени од реакции
41.876
бидејки е серум би требало да е ефективно (поефективно од шампон секако , а гледам во сетот има и шампон)
а колку е ефективно не знам
колку пари е и каде го има?
и ако можеш земи си го само серумот бидејки тој најмногу ке ти помогне а треба да биде и најскап али ако не ти е скапо и шампончево и другите ствари си ги земи
400 ден шампонот а оние 800 ден, во аптеките го има

Член од
31 мај 2008
Мислења
803
Поени од реакции
33
само миноксидил 5 % и да се користи "вечно"...ама и тоа е скапо.мене прогресивно ми паѓа,не ми е ич сеедно ама што да правам.Гените никој не може да ги смени :D...Трансплантација е скапа работа.Јас лично се консултирав со доктори во Србија и ми побараа 2000-3000 евра а косата се уште не ми е испадната...е сега замислите колку би му барале на некого без коса :D...ќе видиме како ќе се одвива се...засега тераме полуќелави frrrrr

Член од
24 декември 2007
Мислења
346
Поени од реакции
42
само миноксидил 5 % и да се користи "вечно"...ама и тоа е скапо.мене прогресивно ми паѓа,не ми е ич сеедно ама што да правам.Гените никој не може да ги смени :D...Трансплантација е скапа работа.Јас лично се консултирав со доктори во Србија и ми побараа 2000-3000 евра а косата се уште не ми е испадната...е сега замислите колку би му барале на некого без коса :D...ќе видиме како ќе се одвива се...засега тераме полуќелави frrrrr
ни миноксидилот сам по себе нема да помогне ако не пиеш финастерид или да го спречиш на некој друг ефективен начин количеството на дихидротестостеронот
тестирано од мене дека само миноксидил по себе не функционира
тој може да ги потикнува "мрзливите" влакна да почнат да растат а финастеридот треба да ги задржи ....

јбг најубаво чааре мислам нешто брадичка да си пуштете или цвикера да ставете и кратко шишање и нема погледот на лугето да и иде во келавштината и ке си створиш некаков имиџ

Член од
31 мај 2008
Мислења
803
Поени од реакции
33
ни миноксидилот сам по себе нема да помогне ако не пиеш финастерид или да го спречиш на некој друг ефективен начин количеството на дихидротестостеронот
тестирано од мене дека само миноксидил по себе не функционира
тој може да ги потикнува "мрзливите" влакна да почнат да растат а финастеридот треба да ги задржи ....

јбг најубаво чааре мислам нешто брадичка да си пуштете или цвикера да ставете и кратко шишање и нема погледот на лугето да и иде во келавштината и ке си створиш некаков имиџ

така,така,само кратко шишање и добро средена брада...ни први ни последни во ќелавењето и ќелавоста :)

Член од
13 октомври 2009
Мислења
569
Поени од реакции
233
Дали некој ги користи овие и како делуваат да не има некои последици од нив? :)

Ја штелуваат косата да биде во средниот период на раст односно на мирување... ги користев едно време, добар козметички ефект. Не се нешто посебно.

I

IBIZA SOUND

Гостин
kolku sto sum zapoznat lek ne postoe za kelavost osven da se presade kosa :)
mnogu moi drugari i prijateli pocnuvaat da kelavat,a nekoi se mnogu odamna kelavi vklucuvajci me i mene :)

Член од
9 ноември 2009
Мислења
326
Поени од реакции
56
Баш за Конте читав во некој весник пред 3 месеци и мене ми беше чудно кога ги загледав сликите. Не знам за што се работи али дефинитвно има подобрување. Јас мислам дека е коса системи.

Kajgana Shop

На врв Bottom