Интернет и мрежи помош (прашања, совети, трикови)

fenomen

Сезнајко
Член од
17 јули 2008
Мислења
387
Поени од реакции
51
Конкретно јас лично имам користено еторо за тргување.
Искрено: Изгубив точно 100 УСД. Бев многу бесен кога ги изгубив, за 2 недели активно учење и вежбање со мои пари.(секое школо се плаќа).
Но, сега ја сватив „играта“. Треба да се вложат на пример мин. 500$, а да тргуваш со 100$. Има добри пари преку ова еторо, јас верувам во тој сајт, бидеќи го користам демото со 10.000$ скоро 1 година, кое сега изнесува околу 17.000$.
Со еден збор кажано : „секој занает си има свои тајни, па така и овој.“
П.С. За подетални информации контактирајтеме преку ПП.

Sawyer

Only God can judge me!!!
Член од
26 август 2009
Мислења
723
Поени од реакции
154
Znaci vaka,momentalno nemozam da vlezam na internet so nieden od dvata kompjuteri sto gi imam,a mozam da vlezam so telefon preku rooterot,imam ista ip adresa ista na kompjuterite.Dali znaete sto e problemot so internet konekcijata ??? Fala :)

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Znaci vaka,momentalno nemozam da vlezam na internet so nieden od dvata kompjuteri sto gi imam,a mozam da vlezam so telefon preku rooterot,imam ista ip adresa ista na kompjuterite.Dali znaete sto e problemot so internet konekcijata ??? Fala :)
Ако имаш иста IP адреса на компјутерите најверојатно тоа ти е проблемот. Пробај ресетирај го или рестартирај го рутерот.

Член од
9 мај 2005
Мислења
100
Поени од реакции
13
Јас играв на Е-торо и изгубив. Прво играв со демо сметката и сите ги изгубив.Имаше некои ситни периоди на добивка но и тие се топат и нив ги губиш (со демо сметката).
Играв и со вистински пари и нив ги изгубив. За среќа, изгубив мал износ па не беше страшно.
Според мене, исто како коцкарница. Дури во коцкарница шансите да добиеш се поголеми (особено ако играш на боја на рулет) додека ова е ужас.

Само се надеваш а никако не добиваш. Никогаш повеќе.

Ако некој ме демантира, ќе бидат среќен да прочитам и нечие среќно искуство со eToro.

Mr.47

Juve Fan
Член од
29 јули 2008
Мислења
10.042
Поени од реакции
6.070
Не пишувам од дома. Мрежата не ми ја препознава во нетворк. Ми ја дава како unidentified network. Преку телефон кога пробувам преку Wifi да влезам, ми ја наоѓа мрежата ама интернет немам. Пробувам да направам ама не иде. Ако направам disable-enablе после некое време ми дава демек 2 пц имаат иста ИП адреса. Кога ќе отидам кај мрежите се ми се ставено автоматски да наоѓа. Вчера снема, и не знам како да го средам.

p.s. Проблемот е мој:)

Член од
9 јануари 2006
Мислења
5.650
Поени од реакции
7.492
Не пишувам од дома. Мрежата не ми ја препознава во нетворк. Ми ја дава како unidentified network. Преку телефон кога пробувам преку Wifi да влезам, ми ја наоѓа мрежата ама интернет немам. Пробувам да направам ама не иде. Ако направам disable-enablе после некое време ми дава демек 2 пц имаат иста ИП адреса. Кога ќе отидам кај мрежите се ми се ставено автоматски да наоѓа. Вчера снема, и не знам како да го средам.

p.s. Проблемот е мој:)
Ко ке споиш кабелот од модем директ у ПЦ (без рутер) имаш интернет ? На Blizoo си ?

Sawyer

Only God can judge me!!!
Член од
26 август 2009
Мислења
723
Поени од реакции
154
Ко ке споиш кабелот од модем директ у ПЦ (без рутер) имаш интернет ? На Blizoo си ?
Nez dali ima internet taka,sea ke mi kaze,mu pisav poraka,inace na blizoo e :D

ps:Se javil u blizoo i stigal net od modemot do ruterot,inace nemoze da go stavi kabelot od modem direkt u kompjuter zosto mac adresata od ruterot e vnesena u blizoo :D

Член од
9 јануари 2006
Мислења
5.650
Поени од реакции
7.492
Nez dali ima internet taka,sea ke mi kaze,mu pisav poraka,inace na blizoo e :D

ps:Se javil u blizoo i stigal net od modemot do ruterot,inace nemoze da go stavi kabelot od modem direkt u kompjuter zosto mac adresata od ruterot e vnesena u blizoo :D
Ке може ако успее да ја види сликава :)

Кажи му у Дивајс менаџер да влезе у сетинзите за мрежната и таму да ја стави мац адресата од рутерот во тоа полето за Network adress десно (место тоа 00DEADBEEF01) и нека кликне на Ок. Откако ке смени нека го уштека кабелот у ПЦ НЕ ПРЕД ТОА! Ако после ова нема нет до Близу е, ако има тоаш до рутереот е нешо, највероватно искључен DHCP или ставено СТАТИЧКА ИП за Wan...треба да е DINAMIC IP ако не е у ЛАН.

Mr.47

Juve Fan
Член од
29 јули 2008
Мислења
10.042
Поени од реакции
6.070
Средив, како, не знам. Ама мислам дека поради тоа што го ресетирав рутерот, но не од струја туку од копчето позади:eek:
Рутерот бил багосан. Не можев ни во него да влезам преку адресата.

Пробував на секаков начин, со рестартирање на модеми, рутери(се од струја) нејќеше. Пробав вака и еве нет имам.

Како и да е, фала за советите:)

Член од
22 декември 2011
Мислења
42
Поени од реакции
15
колку сакаш оди буни им се таму, ти ако не знаеш да конфигурираш рутер не ти се они криви, да не работел рутерот како што треба, ќе имаше милион поплаки на нет и од други корисници од државава па и надвор од неа... сигурно не е направен само за МК.[/quote]

за твоја информација, го однесов на сервис, и наредниот ден ми се јавија и ми кажаа стварно дека имало проблем со таа серија на рутери, и ми дадоа нов 500ден поскап од претходниот како компензација

Maryah.C

Be a bee
Член од
9 јуни 2006
Мислења
4.001
Поени од реакции
710
Вчера земав од оние ТП линк рутер+модем заедно и приклучив се што треба и имам супер интернет. На компјутерот ми е одличен, на телефоните проверив исто е супер, на еден лап топ е супер арно ама на другиот ми ја наоѓа мрежата, се конектира ама е ужасно спор, не отвара страни кога е во други соби.
Сигурно е нешто до лап топот ама до што може да е? Бидејќи со едниот бев проверував и на тераса и си ја фаќа мрежата одлично. :)

Schhh87

schhh...
Член од
3 февруари 2009
Мислења
356
Поени од реакции
16
Помош :)
Користам интернет од Кабелнет од Прилеп.Имам пакет од 10GB-300ден.Имам лап топ ама жицава од интернетов ужасно ме нервира.Сакам да си ставам рутер за да имам безжичен инетернет.Од кабелнет ми рекоја дека на пакетов од 300 ден не можело да си ставам рутер,неопходно било да сменам пакет од 600 ден,а мене не ми е потребно,доста ми е 10GB за 300ден.
Разбрав од познаници дека сами си купувале рутер и си местеле и на овој пакет,дека нема врска тие да ме ограничат колку GB да имам за рутер.
Што мислите вие ,точно е ова сама да си наместам рутер и да биде во ред и лесна е инсталацијата на рутерот ?
и мене ме интересира ова, пошто и јас немам никаква потреба од поголем пакет. рутерот си го купив, си го поддесив, си работеше.Е не знам шо се закатани последно време само снемува нет. DNS lookup failed ми вади, и no internet access си пишува во мрежата. Го ресетирав скроз рутерот, апдејтнав фирмвер, работеше 1 ден, ден и пол и пак снемува нет.Мак адресата е клонирана, ип адресите се динамични да зема, и при секое вклучување и исклучување на рутерите, добивам нет, кој трае по 5 минути и после нема :( кабелот од бандера ми оди во linksysVoIP рутер(пошто имам и телефон од кабелнет) а од него друг кабел во wan портата, а од рутерот (TP-Link TL-WL340G) друг кабел во пц-то. Многу би бил благодарен ако некој ми помогни оти нерви искинав со овој глупав оператор.

Член од
4 февруари 2009
Мислења
3.745
Поени од реакции
1.848
По грешка го вратив стариот лејаут на Youtube канали и многу е лош, може да го вратам некако новиот?

Член од
9 јануари 2006
Мислења
5.650
Поени од реакции
7.492
и мене ме интересира ова, пошто и јас немам никаква потреба од поголем пакет. рутерот си го купив, си го поддесив, си работеше.Е не знам шо се закатани последно време само снемува нет. DNS lookup failed ми вади, и no internet access си пишува во мрежата. Го ресетирав скроз рутерот, апдејтнав фирмвер, работеше 1 ден, ден и пол и пак снемува нет.Мак адресата е клонирана, ип адресите се динамични да зема, и при секое вклучување и исклучување на рутерите, добивам нет, кој трае по 5 минути и после нема :( кабелот од бандера ми оди во linksysVoIP рутер(пошто имам и телефон од кабелнет) а од него друг кабел во wan портата, а од рутерот (TP-Link TL-WL340G) друг кабел во пц-то. Многу би бил благодарен ако некој ми помогни оти нерви искинав со овој глупав оператор.
Cascading (Connecting) a Linksys Router To Another Linksys Router
ili ova

Kajgana Shop

На врв Bottom