Македонија - Словенија [27.01.2012 - 15:15 ч.]

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.321
Поени од реакции
15.576
Осеќате ли дека нема никаква еуфорија за натпреваров???

Поготово јас,некако нема ни волја,за да навивам на натпреваров....се чуствувам ко да ми потонале сите бродови.....ме мавна депресија,неможам да се оправам.

А незнам ни меѓу народов какви ќе бидат емоциите,ќе има ли доволно еуфорија за да го пречекуваме Шундо на плоштад??:eek:
Да, да...

Ова највеќе се должи поради тоа што сите сме свесни дека можевме многу, многу повеќе од 5то место, и дека ова е онаа генерација која можеше/може најмногу да направи.

Како и да е, се надевам дека ќе излезе нови млади играчи кои ќе бидат подобри од овие сега...

bobipp

Let's cook!
Член од
15 август 2008
Мислења
11.901
Поени од реакции
6.978

Поготово јас,некако нема ни волја,за да навивам на натпреваров....се чуствувам ко да ми потонале сите бродови.....ме мавна депресија,неможам да се оправам.

А незнам ни меѓу народов какви ќе бидат емоциите,ќе има ли доволно еуфорија за да го пречекуваме Шундо на плоштад??:eek:
Па тоа е и донекаде нормално. Свесни сме дека утре нема друга утакмица за која треба да се спремаме, нема 236 пресметки за табелите кој, каде ќе заврши, тензијата завршува, пропуштената шанса за 1/2..., но верувајте кога ќе дојде баражот за СП и квал. за ОИ (дај боже да се пласираме за таму) ќе си се врати еуфоријата, а тогаш ќе биде и лето така да (y) . Само се молам да тепаме денеска, за да ни биде како со Кореја кога со победа си го завршивме првенството и сите среќни и весели ја напуштија салата иако го освоија “само“ 11-то место. Овој натпревар има и плус тежина заради ОИ. Поарно сега да тепаме отколку да влезевме во 1/2, да не сомели Шпанија (пак) и тек после да го кркаме од Србија за 3-то место па на крај да завршевме 4-ти и пак ќе го имавме она горчливо чувство како со кошарката, кога бевме толку блиску, а толку далеку од медал. Затоа да тепаме денеска е полна капа :icon_lol:

Член од
9 април 2009
Мислења
3.183
Поени од реакции
3.830
Да, да...

Ова највеќе се должи поради тоа што сите сме свесни дека можевме многу, многу повеќе од 5то место, и дека ова е онаа генерација која можеше/може најмногу да направи.

Како и да е, се надевам дека ќе излезе нови млади играчи кои ќе бидат подобри од овие сега...
ајде не тресете глупости!!! пред почетокот бевме задоволни само групата да ја поминиме, а сега кога имаме барем 6 место сме можеле повеќе?:tapp: да, можевме ама не сме и то е то, ама не смееме да очајуваме и да бидиме незадоволни!

јас со нетрпение ја очекувам оваа утакмица, оти таа е најважната за македонскиот ракомет во неговата историја, оти токму оваа утакмица и ПОБЕДА од неа, ни носи пласман во квалификации на ОЛИМПИЈАДА, каде имаме големи шанси и да се пласираме!
--- надополнето: 27 јануари 2012 во 10:41 ---

ракометартите се нашата гордост и не треба да има прашање ДАЛИ ЌЕ ГИ ПРЕЧЕКАМЕ НА ПЛОШТАД? туку ДАЈТЕ КАКО ДА СЕ СОБЕРЕМЕ ПОВЕЌЕ ЛУЃЕ ЗА НА ПЛОШТАД?

ракометарите изгинаа на терен, играа со сето срце и помалку мозок:pos: и постигнаа неверојатен успех на ова ЕП!!!
битно е собирањето, не само да се поздрават нашите ХЕРОИ, туку и да му се даде ЈАСНА ПОРАКА на ШУНДО, а таа е ОДИ СИ!!! ОСТАВКА!!!

Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.640
Поени од реакции
2.504
Најважен натпревар, од сите натпревари најмногу песимист сум за овој, ракометарите треба ако досега дале 100, денеска 200% да дадат од себе.Со ОИ стварно се пишува историја.Штета што ќе го пратам само на резултати, барем од нервоза ќе се поштедам.:D

Член од
27 јуни 2008
Мислења
9.024
Поени од реакции
5.947
Денес со борбена игра како на претходните утакмици сигурно победуваме.

Schürrle

can't be touched
Член од
19 ноември 2008
Мислења
3.042
Поени од реакции
2.130
Ракометарите заслужуваат голем пречек на плоштад како кошаркарите , и они постигнаа голем успех , сите знаеме дека можевме и повеке , али толкава ни е среќата ...не сум од Скопје ( имам и обврски али ако бев слободен 100 посто ке дојдев за Скопје на пречеток). И они се македонски синови и заслужуваат максимална почит.

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
За претстојниот ракометен натпревар меѓу Македонија и Словенија не може да се најдат карти, оти српските навивачи ги купиле сите за вечерашниот натпревар меѓу Србија и Хрватска, дознава Нетпрес.
Многу македонски навивачи во Белград ќе останат надвор од салата оти никаде не може да најдат карти за натпреварот во 15,15 часот меѓу македонската репрезентација и екипата на Словенија.
Како што дознава Нетпрес, за денешните натпревари се продавале блок карти. Србите ги купиле сите карти за да ја бодрат нивната репрезентација во полуфиналниот натпревар, а македонските навивачи останале со празни раце. Тие велат дека не може да се најдат карти ниту на билетарите, ниту, пак, од препродавачи пред Арената.

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.162
Поени од реакции
18.203
Криво ми е што не заминав во Србија бар за еден меч... факултет, работа, тежок живот :) Нема да можам да го гледам мечот, ама срцето секогаш чука за Македонија... Знаев дека може да се надевам на висока позиција, можеше и подобро, прекрасни три-четири месеци, четврто место во кошарка, сега нека биде и петто во ракомет :D Се надевам дека ќе има утре бар 2-3.000 навивачи иако нема никакви најави.
Зато ги пуштивме школскине на замена :pos:
http://www.ohrid1.com/ochrid/rakomet-ochriѓani-na-natprevarot-so-srbiјa-foto
--- надополнето: 27 јануари 2012 во 12:51 ---
Сега листав низ статистикиве, и забележав дека словенците имаат 2-3 играчи кои често се исклучувани, т.е едниот 16 минути, другиот 14 минути. Кај нас најмногу исклучувања се 10,10,8 минути... Треба да се искористи ова, не знам што позиција играат, али би можел Стојанче да изнудува исклучувања и пенали.
Жвижеј (y)

Член од
7 октомври 2008
Мислења
6.055
Поени од реакции
6.443
За претстојниот ракометен натпревар меѓу Македонија и Словенија не може да се најдат карти, оти српските навивачи ги купиле сите за вечерашниот натпревар меѓу Србија и Хрватска, дознава Нетпрес.
Многу македонски навивачи во Белград ќе останат надвор од салата оти никаде не може да најдат карти за натпреварот во 15,15 часот меѓу македонската репрезентација и екипата на Словенија.
Како што дознава Нетпрес, за денешните натпревари се продавале блок карти. Србите ги купиле сите карти за да ја бодрат нивната репрезентација во полуфиналниот натпревар, а македонските навивачи останале со празни раце. Тие велат дека не може да се најдат карти ниту на билетарите, ниту, пак, од препродавачи пред Арената.
Е ова ќе биде трагедија навистина. Знаејки ја македонската снаодливост сигурен сум дека ќе се снајдат за карти.

Riken

the power of imagination makes us infinite
Член од
9 декември 2008
Мислења
12.812
Поени од реакции
30.696
Белким ќе ги пуштат за нашиот дуел, после кој нема карта надвор :pos:

Goran Bt

локал патриот
Член од
28 јуни 2009
Мислења
9.355
Поени од реакции
8.456
Мора да победиме денес инаку џабе е се до сега мислам дали сме 6 или 12 или 15 исти курац тие важно е сега да победиме и да играме квалификации за олипијада !

Kajgana Shop

На врв Bottom