Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
твое право е дали да го сакаш Холивуд или не, дали да ја сакаш Европа и Азија или не..не мора толку ниско да возвраќаш па и ти. мојот вкус не произлегува од никакво правило на вкус, доаѓа од мене, без оглед на тоа дали на некого му се допаднал или не. освен за Бред Пит не сум коментирал за ниеден др „актер“, но затоа пак не можев а да не констатирам(можеби несвесно) дека најактивните форумџии на тема ФИЛМ уствари не се доволни познавачи на вкусот и покрај тоа што изгледале од Хичкок до Спилберг до Тарковски до последниот Х-режисер, и мене лично ме потсетуваат на филмотеки и ништо повеќе. но не мора толку да го земаат во предвид моето мислење, бидејки како што кажав, се работи за прашање на вкус и очигледно мојот не се совпаѓа со нивниотАјде бе не почнувајте војни... се знае кој е патот за да докажеш дека имаш софистициран вкус: малку ги хејташ Бред Пит и Том Круз, малку Стар Ворс... ако успееш да склопиш неколку реченици хејт за Кум веќе си напреднал во бандата, имаш статус. Не гледаш нови филмови, не гледаш стари филмови и го мразиш Холивуд. Гледаш само Европска Кинематографија со поширок осврт на современиот Молдавски филм. Чат-пат малку по Азија и ете ти: you're a hero!

Глорија наша ти беше најјакаУште Глорија фали да улета во муабетов.

Глорија наша ти беше најјакакарта за да возвратиш на критиката, само разликата меѓу мене и неа(а верувам и сите тука) е доста големка
![]()
па што ако другите се истепаа од коментирање, да не ги направи тоа некакви експертиOdkaj da znaeme, samo za pit imas komentirano, i ona samo za megan fox..

Како мислиш? Не го разбирам ова...твое право е дали да го сакаш Холивуд или не, дали да ја сакаш Европа и Азија или не..не мора толку ниско да возвраќаш па и ти. мојот вкус не произлегува од никакво правило на вкус, доаѓа од мене, без оглед на тоа дали на некого му се допаднал или не. освен за Бред Пит не сум коментирал за ниеден др „актер“, но затоа пак не можев а да не констатирам(можеби несвесно) дека најактивните форумџии на тема ФИЛМ уствари не се доволни познавачи на вкусот и покрај тоа што изгледале од Хичкок до Спилберг до Тарковски до последниот Х-режисер, и мене лично ме потсетуваат на филмотеки и ништо повеќе. но не мора толку да го земаат во предвид моето мислење, бидејки како што кажав, се работи за прашање на вкус и очигледно мојот не се совпаѓа со нивниот![]()
Grrr, ми го зема прашањетоКако мислиш? Не го разбирам ова...

целев кон тоа дека и покрај толкава палета на филмови и можност за запознавање на филмот и неговата суштина(генерално и поединечно) сепак сеуште филмските манијаци од форумот некако како не доволно го вкусуваат филмот, не целосно и вистински и можеби затоа најчесто се врзуваат за мејнстримот и сл..општо земено на мкд дефинитивно и фали вкус за се, ама кога сме кај филмот, ете тоа претерано бомбардирање на нашите тв канали со брзи и лесни филмчиња(не само содржински, туку и визуелно, кинематографија и све остало) не ни остава простор да се вљубиме во вистинските вредности на таа уметност и да го третираме филмот како уметност..да се решиш да гледаш филм е исто што и да се напиеш кафе, нема ништо посебно во тој момент, а и зошто да има кога си земал да гледаш некаков булшит..а и кога се работи за нешто повистинско, традицијата на „пиење кафе“ се повторува, едноставно така си се програмирал јбг! не зн, мило ми е што не сум се претопил во масата и што гледам 1 добар филм месечно наместо 5, 10, 20 лоши..но нема веќе да се мешам во вкусот, еве уште еднаш ќе потенцирам дека навистина немав таква намера да подучувам некого,да изигрувам кретенче и да наметнувам нешто мое, секој си се држи до својот вкус и нема зошто да обрне внимание на некој што има спротивен од неговиотКако мислиш? Не го разбирам ова...
Дај бе го отече со добриот вкус, а и самиот не знаеш што збориш.целев кон тоа дека и покрај толкава палета на филмови и можност за запознавање на филмот и неговата суштина(генерално и поединечно) сепак сеуште филмските манијаци од форумот некако како не доволно го вкусуваат филмот, не целосно и вистински и можеби затоа најчесто се врзуваат за мејнстримот и сл..општо земено на мкд дефинитивно и фали вкус за се, ама кога сме кај филмот, ете тоа претерано бомбардирање на нашите тв канали со брзи и лесни филмчиња(не само содржински, туку и визуелно, кинематографија и све остало) не ни остава простор да се вљубиме во вистинските вредности на таа уметност и да го третираме филмот како уметност..да се решиш да гледаш филм е исто што и да се напиеш кафе, нема ништо посебно во тој момент, а и зошто да има кога си земал да гледаш некаков булшит..а и кога се работи за нешто повистинско, традицијата на „пиење кафе“ се повторува, едноставно така си се програмирал јбг! не зн, мило ми е што не сум се претопил во масата и што гледам 1 добар филм месечно наместо 5, 10, 20 лоши..но нема веќе да се мешам во вкусот, еве уште еднаш ќе потенцирам дека навистина немав таква намера да подучувам некого,да изигрувам кретенче и да наметнувам нешто мое, секој си се држи до својот вкус и нема зошто да обрне внимание на некој што има спротивен од неговиот
се разбира дека зн, а и требаше да го оставам човекот без одговор? и зарем не е темата ФИЛМ И ГЕНЕРАЛНА ДИСКУСИЈА? па?Дај бе го отече со добриот вкус, а и самиот не знаеш што збориш.

одеднаш некој добил засилување и се решил да напаѓа некого поради не зн зошто, можеби нешто лично, навистина не зн..ако сакаш биди љубезен и објасни ми го твојот проб со мене, можеби сум ти згрешил нешто, сум те навредил и не сум свесен за тоа, па би сакал да дознам за што се работи и да ти се извинам ако ништо др..Не знаеш тоа е проблемот, само нафрлаш глупости.
Немој да бидеш позер.одеднаш некој добил засилување и се решил да напаѓа некого поради не зн зошто, можеби нешто лично, навистина не зн..ако сакаш биди љубезен и објасни ми го твојот проб со мене, можеби сум ти згрешил нешто, сум те навредил и не сум свесен за тоа, па би сакал да дознам за што се работи и да ти се извинам ако ништо др..
патем добро знам што зборувам, но очигледно секој ја доживува вистината онака како што нему му одговара
постов слободно може да се избрише, свесен сум дека е надвор од темата, но едноставно бев присилен тука да го закачам