Интер никад не ни се утепуеле од инвестирање во овој дел од годиината, со Мурињо дојде Марига ако не се лажам, со Манчини оној Маниче или као и да се викаше.
Кога станува збор зам Серија А реално, имаат солиден тим, и повеќе од солиден, само дефанзивнава тактика на Раниери е проблем бидејќи им остава простор на помаливе тимчиња да нападнат, ги осоколува а Интер со таков статичен напад тешко контра и брз против напад, инаку со Милан на пример на место беше поставеноста и тактички тоа е најдобриот натпревар за Раниери до сега.
Мота и Камби се одлични во средината, ја искрено не очекував дека така ќе профункционираат, но проблем претставува неуниверзалноста на нападот и некористењетото на повеќе од тројца офанзивни фудбалери во тимот.
Вчера и на Форцаинтер форумот начекав неколку ставови кои се поклопуваат со мојот, а тоа е дека Алварез и Снајди мора да стартуваат уз Милито и Пацини. Нема да имаат класични крила ама и Снајди и Алварез стандард имаат голема слобода во својата игра и вчера кога уклучив последни 10 минути цел оној дел позади нападот го покриваа, ротираа со позициите и таквата поставеност против помалите тимови ќе носи лесни победи бидејќи покрај нив напред има 2ца убици на кои не им треба многу за да дадат гол, нема потреба Ранко да се плаши ваков формат да користи со оглед на фактот дека 80% од тимовите во Италија, зборам за помалитем, против поголемите тимови играат со страв и им дозволуваат они да диктираат темпо. Вака сам Снајдер или Рики, реално, истите делуваат убер просечно, жал да те фати за нив.
Во Јануари јас бев единствено за Тевез и никој друг, евентуално еве и Гуарин, но у секој случај задоволен сум и од моменталниов изглед на екипата, 7 победи по ред не е мала работа, поготово ако се земе во предвид дека ги победија и Милан без да примат гол и тоа ко гости во ситуација кога не смееа да изгубат, дури и нерешено не им одговараше.
Се е до Тинкерот.