А со што заслужил, те молам кажи ми еден голем успех на Боби Митев, освоена титула, не ко АСИСТЕНТ, ко тренер, инаку не го правам подоле од гомно, не ми превртувајте реченици, немам ништо против човекот туку едноставно велам, за да бидеш тренер на национален тим треба многу ... мнооогу повеќе од она што Боби Митев го има постигнато во својата кариера. Истото важи и за Лазовски а па да не зборам за Србиновски. Лазовски е најверојатно избор зашто има колку толку подолго искуство ко тренер во нашето првенство, не сум сигурен дали беше и на страна тренер, знам требаше еден период да замине од Мкд, исто беше и десна рака на Марин за време на ЕП и квалификацискиот циклус.
Како и да е, и он со своето искуство и кошаркарско минато е далеку од тренен на овој национален дрес кој постигна историски успех во Литванија. Од КФМ најверојатно се надеваат дека и новиот тренер ќе оди по филозофиите на Марин, иста игра пред Се во одбраната, обично не треба многу работи да се менуваат во тим кој веќе ја најде идеалната формула за успех, тоа е единственото објаснување зашто Лазовски е назначен.
Инаку нит википедија нит маалските муабети не ми се извор за Боби Митев, тешко и да најдеш некаков извор за него, инкогнито е, освен фановите на МЗТ никој ништо не знае за него, бил долги години
асистент во германско првенство, а германското првенство по квалитет е малку подобро од нашето.
А дека заслужил да биде во иста реченица со Махмути и Заре ... по логикава, и Србиновски заслужил, Србо беше асистент тренер на 4тата репрезентација од последното ЕП, Боби Митев беше асистент ... во германско првенство.
Бидете малку сериозни, не правиме муабет за тренер на Работнички, Кожув, МЗТ и Лирија, не сте глупи за да не ми ја сватите поентата на муабетов.