Македонија - Србија [25.01.2012 - 20:15 ч.]

the_kop

Модератор
Член од
14 јануари 2011
Мислења
10.432
Поени од реакции
13.558
Феноменална игра сношти на момците изиграа се срце се вратија после уште еден шокантен натпревар и изграа феноменално знам дека имаме минимални шанси но што и да се случи заслужуваат нашите херои големи честитки го играат цело европско со срце, имам две прашања ке ве молам да ми одговорите
1) Прочитав оти и кое место да завршиме ке разигруваме т.е. ке играме уште една утакмица, точно е или?
2) Знам оти сум досаден ама ај објаснете ми уште еднаш со олимпијадата...Дали ако завршиме пред Полска и Словенија на конечната табела ке играме на предолимпискиот турнир???

Член од
8 јуни 2011
Мислења
2.502
Поени од реакции
2.805
Позната ми е комбинацијата за полуфинале кој треба да победи кој да изгуби со колку гола разлика !!! Но... што ако е оваа комбинација:
Македонија - Србија 1
Шведска - Данска 2
Полска - Германија 2 ??? Како треба да излезат резултативе за 5-то место да се бориме ???

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.995
Поени од реакции
74.147
Позната ми е комбинацијата за полуфинале кој треба да победи кој да изгуби со колку гола разлика !!! Но... што ако е оваа комбинација:
Македонија - Србија 1
Шведска - Данска 2
Полска - Германија 2 ??? Како треба да излезат резултативе за 5-то место да се бориме ???
Никако, ако тепаат и Данска и Германија, ќе си бидеме 4-ти во нашата група и после во зависност од бодовите ќе бидеме 7-ми или 8-ми...

За да се бориме за петто место, треба задолжително да ја тепаме Србија и аследниве две утакмици да го имаат следниот епилог:

Данска-Шведска 1
Полска-Германија 1

или

Данска-Шведска 2
Полска-Германија 1

Член од
8 јуни 2011
Мислења
2.502
Поени од реакции
2.805
Никако, ако тепаат и Данска и Германија, ќе си бидеме 4-ти во нашата група и после во зависност од бодовите ќе бидеме 7-ми или 8-ми...

За да се бориме за петто место, треба задолжително да ја тепаме Србија и аследниве две утакмици да го имаат следниот епилог:

Данска-Шведска 1
Полска-Германија 1

или

Данска-Шведска 2
Полска-Германија 1
Значи Швабиве не смеат да победат утре ?! :facepalm::confused:

Член од
14 март 2010
Мислења
16.943
Поени од реакции
16.262
На Србија загарантирано им е првото место во групата?
Еден член на друга тема пиша дека ако победи Германија со неколку гола разлика и ние ја совладаме Србија со 2-3 разлика, тие ќе се второ во групата, а Германија прво.
Значи ако не му е загарантирано првото место, тие ќе калкулираат во зависност од тоа која ќе е другата репрезентација со која ќе се сретнат.
Значи нема да биди како што збориме дека ќе играат со втор состав или што ти знам.
А, ако им е загарантирано првото место, мислам нема што да се умараат.
Ако знај некој подобро, нека пресмета, мене ме фркна глава од математики веќе.:D

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.995
Поени од реакции
74.147
Значи Швабиве не смеат да победат утре ?! :facepalm::confused:
Ни под разно :icon_mrgr:
Од друга страна и да победат, пак не е толку страшно по нашите Олимписки амбиции пошто нас ни е потребно една од Србија и Германија да освојат, а ние да бидеме пред Полска и Словенија. Ако веќе не влагаме во полуфинале, ондак подобро и двете селекции да имаат шанса да освојат :icon_mrgr:
--- надополнето: 24 јануари 2012 во 19:08 ---
Еден член на друга тема пиша дека ако победи Германија со неколку гола разлика и ние ја совладаме Србија со 2-3 разлика, тие ќе се второ во групата, а Германија прво.
Значи ако не му е загарантирано првото место, тие ќе калкулираат во зависност од тоа која ќе е другата репрезентација со која ќе се сретнат.
Значи нема да биди како што збориме дека ќе играат со втор состав или што ти знам.
Ако знај некој подобро, нека пресмета, мене ме фркна глава од математики веќе.:D
Не им е загарантирано, многу е мала разликата во головите на Србија и Германија :confused:
Ако на пример Германија тепа со 5 разлика, Србија ќе мора да иде минимум на бод за да ја избегне Шпанија а тоа би било доста лошо за нас...

Член од
14 март 2010
Мислења
16.943
Поени од реакции
16.262
Не им е загарантирано, многу е мала разликата во головите на Србија и Германија :confused:
Ако на пример Германија тепа со 5 разлика, Србија ќе мора да иде минимум на бод за да ја избегне Шпанија а тоа би било доста лошо за нас...
Епа тоа е цела фрка сеа.. додуша ако веќе си стигнат до 1/2 финале, нема слаби репрезентации, ама што му знаеш.
Заебано ќе биди, додуша до 20.15 ќе се знаат сите работи, незнам и зошто се умарам и ја веќе. Не дека не ми е јасен епилогот. :)

Член од
27 ноември 2008
Мислења
5.541
Поени од реакции
4.078
Сума сумару, за 5-то место да играме Полска мора да ја победи Германија, другиот меч не не занима, и нормално, ние да ја тепаме Србија.

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
Ако србите изгубат од нас со 9 или повеќе, а германците ја победат Полска со 5 или повеќе, во тој случај Германија ќе има подобра гол разлика и ќе биде првопласирана :)

Член од
27 ноември 2008
Мислења
5.541
Поени од реакции
4.078
Епа тоа е цела фрка сеа.. додуша ако веќе си стигнат до 1/2 финале, нема слаби репрезентации, ама што му знаеш.
Заебано ќе биди, додуша до 20.15 ќе се знаат сите работи, незнам и зошто се умарам и ја веќе. Не дека не ми е јасен епилогот. :)
Тоа е тоа, и Селекторот на Србија го истакна тоа и како што кажа, Србија нема да се преоптоварува со кој ќе игра у 1/2 финале, туку ќе гледа главните играчи и носителите на нивниот напад да ги одмори. Верувам дека човекот ќе си стои на зборот, бар колку толку да ни се олесни. :)

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.995
Поени од реакции
74.147
Ако србите изгубат од нас со 9 или повеќе, а германците ја победат Полска со 5 или повеќе, во тој случај Германија ќе има подобра гол разлика и ќе биде првопласирана :)
Ама ја удри математикава :pos:
Ако Германија тепа со 5 разлика тогаш ќе има гол разлика +9 исто како и Србите.
Со било каков пораз Србите би биле втори...

Ако веќе германија поведува, нека биде тоа со 4- голови разлика :D

Darklady

Модераторка
Член од
29 октомври 2011
Мислења
5.678
Поени од реакции
35.369
Јасно е како ден дека утре ќе славиме победа,,,
Јасно е како ден дека нашата репрезентација може да се носи рамо до рамо со големите ракометни нации,,,
Јасно е како ден дека ја имаме најдобрата навивачка публика,,,
Јасно е како ден дека срце не боли за тој натпревар со проклетите Данци,,,
Уште е појасно дека под ХИТНО ни е потребен нов тренер,,,
Во секој случај тие се нашите херои, секоја чест за храброста и пожртвуваноста да им покажат на сите дека МАКЕДОНИЈА не е за потценување,,,

Член од
14 март 2010
Мислења
16.943
Поени од реакции
16.262
Тоа е тоа, и Селекторот на Србија го истакна тоа и како што кажа, Србија нема да се преоптоварува со кој ќе игра у 1/2 финале, туку ќе гледа главните играчи и носителите на нивниот напад да ги одмори. Верувам дека човекот ќе си стои на зборот, бар колку толку да ни се олесни. :)
Значи 7-8 место ќе сме..
Ако испадни како што прогнозирам јас.
А тоа е Германија ја победува Полска, Данска ќе ја тресни Шведска.
Ние и со пораз од Србија ќе сме 4ти во група.. ако завршат така натпреварите како што мислам.
Полска и Шведска позади нас.

Kajgana Shop

На врв Bottom