Како ги замислувате пеколот и рајот (ако воопшто постојат)?

• Креатор на темата Креатор на темата The_Grim
  • Време на започнување Време на започнување
Ептен христијански да се рипне вака на 14-годишно дете, уште сега му велиш дека ќе оди во пеколот ?
Како можеш само вака да реагираш на дете ?

цц...ебате христијанинот...
Цензурааа..

Ептен христијански да се рипне вака на 14-годишно дете, уште сега му велиш дека ќе оди во пеколот ?
Како можеш само вака да реагираш на дете ?

цц...ебате христијанинот...

Форумот е за сите. Ако е дете, тогаш треба да се направи ЗАБРАНА за малолетници. Инаку на детево МУ ГО САКАМ НАЈДОБРОТО. Тоа не е Пеколот, туку сакам тоа да се покае и да бидеме заедно во Рајот.
Истото ти го посакувам и на тебе!

Господ мене расипан ме сакал и ме сака. Верувај ми, и тебе и детево ве сака уште повеќе.
А јас и двајцата ве сакам со Христовата љубов која е во мене.

Идејата не ми е да го заплашам, туку зборуваме за една реалност.

Замисли си некој на шише со отров да ја промени етикетата и да стави етикета 'сок од јаболко'. Дали тоа ќе ја промени содржината во шишето?
Не! Туку ќе ја направи уште поопасна.

Убаво ти пишав , ако мислам дека по убивање и силување и крадење инт.,имам шанси за во Рајот , ќе почнев да ги остварувам моите цели , нели?
Мотивот покрај мојот е и во можноста за премин во Рајот и покрај убивањата,велам ако сум религиозен и ако го прочитам твојот пост за во Рајот ,а предходно ми било страв да убивам за да не се “печам„ бесконечно у Пекол , сега ми ја даваш таа слодоба , ми велеш вака или онака сите завршуваме у Рај .

Кон болтуваото, по редослед:
- стравот Божји е почеток на секое добро дело!!!
- слободата е вродена особина а не „дадена„
- никаде немам нашишано дека вака и онака, сите отидовме во Рајот. Така размислуваат римокатолиците со воведувањето на „чистилиштето„ и со преименувањето на поимот „грев„ во поимот „престап„.

Форумот е за сите. Ако е дете, тогаш треба да се направи ЗАБРАНА за малолетници. Инаку на детево МУ ГО САКАМ НАЈДОБРОТО. Тоа не е Пеколот, туку сакам тоа да се покае и да бидеме заедно во Рајот.
Истото ти го посакувам и на тебе!

Господ мене расипан ме сакал и ме сака. Верувај ми, и тебе и детево ве сака уште повеќе.
А јас и двајцата ве сакам со Христовата љубов која е во мене.

Идејата не ми е да го заплашам, туку зборуваме за една реалност.

Замисли си некој на шише со отров да ја промени етикетата и да стави етикета 'сок од јаболко'. Дали тоа ќе ја промени содржината во шишето?
Не! Туку ќе ја направи уште поопасна.

Па побарај администратура , па прај промени и забрани кој да пишува на форумот .
А како треба да реагира дете од 14-год , ако му речеш дека е ГУБИТНИК и дека ќе оди во ПЕКОЛОТ !!

Убава реалност ..ако не можете милом , со силом !!

Кон болтуваото, по редослед:
- стравот Божји е почеток на секое добро дело!!!
- слободата е вродена особина а не „дадена„
- никаде немам нашишано дека вака и онака, сите отидовме во Рајот. Така размислуваат римокатолиците со воведувањето на „чистилиштето„ и со преименувањето на поимот „грев„ во поимот „престап„.

хм..имаш шанса за премин од Пеколот во Рајот , според тебе ако се доволно исповедаш и ако Оној ти го прифати извинувањето , така?
Значи,one way or another , можеш во Рајот , што и да си сторил ..
Па, според ова , пред мене ги гледам Садам, Буш и Хитлер облечени како тројцата амигоси и играат : la cha,cha,cha ... u Rajot ..

хм..имаш шанса за премин од Пеколот во Рајот , според тебе ако се доволно исповедаш и ако Оној ти го прифати извинувањето , така?
Значи,one way or another , можеш во Рајот , што и да си сторил ..
Па, според ова , пред мене ги гледам Садам, Буш и Хитлер облечени како тројцата амигоси и играат : la cha,cha,cha ... u Rajot ..

„...последните ќе битат први а првте последни..„ вели Христос.
„..гледајте грешниците и блудниците да не ве испреварат....„ вели Христос.
Ти текнува???

"site ke odime vo rajot zasto ovoj zivot e pekol"-citat od film,interesno ne

„...последните ќе битат први а првте последни..„ вели Христос.
„..гледајте грешниците и блудниците да не ве испреварат....„ вели Христос.
Ти текнува???

Ок , и така тие се имагинарни места за мене ..
Па ако стварно постојат, се надевам дека ќе се расправаме таму ..

За оние кои веруваат, тие „места„ се реални колку што е реален денешниот ден. Со имагинација се занимаваат фантазерите кои ионака не живеат во реален свет.

Па побарај администратура , па прај промени и забрани кој да пишува на форумот .
А како треба да реагира дете од 14-год , ако му речеш дека е ГУБИТНИК и дека ќе оди во ПЕКОЛОТ !!

Убава реалност ..ако не можете милом , со силом !!

ДЛАБОКО се извинувам ако мислиш дека тука сум за да страшам и плашам.
Детево реагираше уште пред да му кажам што му кажав.
Ниту во Пеколот, ниту во Рајот луѓето не одат МИЛОМ и СИЛОМ како велиш. Туку тоа си е ТВОЈАТА слобода (од Господ дадена) ДА БИРАШ.

Јас сакам ти (и детето) да бидеш со мене во Рајот, а до тебе е (бидејќи Господ ти нуди прилика СЕ додека си жив) дали тоа ќе се оствари или не!

За оние кои веруваат, тие „места„ се реални колку што е реален денешниот ден. Со имагинација се занимаваат фантазерите кои ионака не живеат во реален свет.

Е оваа твоја изјава има две страни , нели ?

ДЛАБОКО се извинувам ако мислиш дека тука сум за да страшам и плашам.
Детево реагираше уште пред да му кажам што му кажав.
Ниту во Пеколот, ниту во Рајот луѓето не одат МИЛОМ и СИЛОМ како велиш. Туку тоа си е ТВОЈАТА слобода (од Господ дадена) ДА БИРАШ.

Јас сакам ти (и детето) да бидеш со мене во Рајот, а до тебе е (бидејќи Господ ти нуди прилика СЕ додека си жив) дали тоа ќе се оствари или не!

Како и да реагирал,има само 14 години !! Претпоставувам дека си позрел и постар од него , па затоа и реагирам вака на твоите постови ..Некаде дури осетив и омраза спрема него ..

Посочи ги двете страни.

Се ли треба да ти цртам ..

Јас верувам дека ти си фантазиер , ти истото за мене го мислиш , и сега кој е во право ?
И немој одма ,Исус е во право ..
Ако е така , тогаш ги понижуваш и другите религии , а тоа е веќе друга тема :smir:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom