Како ги замислувате пеколот и рајот (ако воопшто постојат)?

marcus

струмички модератор
Член од
5 јули 2006
Мислења
5.378
Поени од реакции
131
Ептен христијански да се рипне вака на 14-годишно дете, уште сега му велиш дека ќе оди во пеколот ?
Како можеш само вака да реагираш на дете ?

цц...ебате христијанинот...
Цензурааа..

Член од
22 февруари 2008
Мислења
376
Поени од реакции
15
Ептен христијански да се рипне вака на 14-годишно дете, уште сега му велиш дека ќе оди во пеколот ?
Како можеш само вака да реагираш на дете ?

цц...ебате христијанинот...
Форумот е за сите. Ако е дете, тогаш треба да се направи ЗАБРАНА за малолетници. Инаку на детево МУ ГО САКАМ НАЈДОБРОТО. Тоа не е Пеколот, туку сакам тоа да се покае и да бидеме заедно во Рајот.
Истото ти го посакувам и на тебе!

Господ мене расипан ме сакал и ме сака. Верувај ми, и тебе и детево ве сака уште повеќе.
А јас и двајцата ве сакам со Христовата љубов која е во мене.

Идејата не ми е да го заплашам, туку зборуваме за една реалност.

Замисли си некој на шише со отров да ја промени етикетата и да стави етикета 'сок од јаболко'. Дали тоа ќе ја промени содржината во шишето?
Не! Туку ќе ја направи уште поопасна.

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Убаво ти пишав , ако мислам дека по убивање и силување и крадење инт.,имам шанси за во Рајот , ќе почнев да ги остварувам моите цели , нели?
Мотивот покрај мојот е и во можноста за премин во Рајот и покрај убивањата,велам ако сум религиозен и ако го прочитам твојот пост за во Рајот ,а предходно ми било страв да убивам за да не се “печам„ бесконечно у Пекол , сега ми ја даваш таа слодоба , ми велеш вака или онака сите завршуваме у Рај .
Кон болтуваото, по редослед:
- стравот Божји е почеток на секое добро дело!!!
- слободата е вродена особина а не „дадена„
- никаде немам нашишано дека вака и онака, сите отидовме во Рајот. Така размислуваат римокатолиците со воведувањето на „чистилиштето„ и со преименувањето на поимот „грев„ во поимот „престап„.

TheBestTipster

Избраниот
Член од
8 март 2008
Мислења
2.387
Поени од реакции
97
Форумот е за сите. Ако е дете, тогаш треба да се направи ЗАБРАНА за малолетници. Инаку на детево МУ ГО САКАМ НАЈДОБРОТО. Тоа не е Пеколот, туку сакам тоа да се покае и да бидеме заедно во Рајот.
Истото ти го посакувам и на тебе!

Господ мене расипан ме сакал и ме сака. Верувај ми, и тебе и детево ве сака уште повеќе.
А јас и двајцата ве сакам со Христовата љубов која е во мене.

Идејата не ми е да го заплашам, туку зборуваме за една реалност.

Замисли си некој на шише со отров да ја промени етикетата и да стави етикета 'сок од јаболко'. Дали тоа ќе ја промени содржината во шишето?
Не! Туку ќе ја направи уште поопасна.
Па побарај администратура , па прај промени и забрани кој да пишува на форумот .
А како треба да реагира дете од 14-год , ако му речеш дека е ГУБИТНИК и дека ќе оди во ПЕКОЛОТ !!

Убава реалност ..ако не можете милом , со силом !!

TheBestTipster

Избраниот
Член од
8 март 2008
Мислења
2.387
Поени од реакции
97
Кон болтуваото, по редослед:
- стравот Божји е почеток на секое добро дело!!!
- слободата е вродена особина а не „дадена„
- никаде немам нашишано дека вака и онака, сите отидовме во Рајот. Така размислуваат римокатолиците со воведувањето на „чистилиштето„ и со преименувањето на поимот „грев„ во поимот „престап„.
хм..имаш шанса за премин од Пеколот во Рајот , според тебе ако се доволно исповедаш и ако Оној ти го прифати извинувањето , така?
Значи,one way or another , можеш во Рајот , што и да си сторил ..
Па, според ова , пред мене ги гледам Садам, Буш и Хитлер облечени како тројцата амигоси и играат : la cha,cha,cha ... u Rajot ..

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
хм..имаш шанса за премин од Пеколот во Рајот , според тебе ако се доволно исповедаш и ако Оној ти го прифати извинувањето , така?
Значи,one way or another , можеш во Рајот , што и да си сторил ..
Па, според ова , пред мене ги гледам Садам, Буш и Хитлер облечени како тројцата амигоси и играат : la cha,cha,cha ... u Rajot ..
„...последните ќе битат први а првте последни..„ вели Христос.
„..гледајте грешниците и блудниците да не ве испреварат....„ вели Христос.
Ти текнува???

Член од
21 март 2008
Мислења
2
Поени од реакции
0
"site ke odime vo rajot zasto ovoj zivot e pekol"-citat od film,interesno ne

TheBestTipster

Избраниот
Член од
8 март 2008
Мислења
2.387
Поени од реакции
97
„...последните ќе битат први а првте последни..„ вели Христос.
„..гледајте грешниците и блудниците да не ве испреварат....„ вели Христос.
Ти текнува???
Ок , и така тие се имагинарни места за мене ..
Па ако стварно постојат, се надевам дека ќе се расправаме таму ..

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
За оние кои веруваат, тие „места„ се реални колку што е реален денешниот ден. Со имагинација се занимаваат фантазерите кои ионака не живеат во реален свет.

Член од
22 февруари 2008
Мислења
376
Поени од реакции
15
Па побарај администратура , па прај промени и забрани кој да пишува на форумот .
А како треба да реагира дете од 14-год , ако му речеш дека е ГУБИТНИК и дека ќе оди во ПЕКОЛОТ !!

Убава реалност ..ако не можете милом , со силом !!
ДЛАБОКО се извинувам ако мислиш дека тука сум за да страшам и плашам.
Детево реагираше уште пред да му кажам што му кажав.
Ниту во Пеколот, ниту во Рајот луѓето не одат МИЛОМ и СИЛОМ како велиш. Туку тоа си е ТВОЈАТА слобода (од Господ дадена) ДА БИРАШ.

Јас сакам ти (и детето) да бидеш со мене во Рајот, а до тебе е (бидејќи Господ ти нуди прилика СЕ додека си жив) дали тоа ќе се оствари или не!

TheBestTipster

Избраниот
Член од
8 март 2008
Мислења
2.387
Поени од реакции
97
За оние кои веруваат, тие „места„ се реални колку што е реален денешниот ден. Со имагинација се занимаваат фантазерите кои ионака не живеат во реален свет.
Е оваа твоја изјава има две страни , нели ?

TheBestTipster

Избраниот
Член од
8 март 2008
Мислења
2.387
Поени од реакции
97
ДЛАБОКО се извинувам ако мислиш дека тука сум за да страшам и плашам.
Детево реагираше уште пред да му кажам што му кажав.
Ниту во Пеколот, ниту во Рајот луѓето не одат МИЛОМ и СИЛОМ како велиш. Туку тоа си е ТВОЈАТА слобода (од Господ дадена) ДА БИРАШ.

Јас сакам ти (и детето) да бидеш со мене во Рајот, а до тебе е (бидејќи Господ ти нуди прилика СЕ додека си жив) дали тоа ќе се оствари или не!
Како и да реагирал,има само 14 години !! Претпоставувам дека си позрел и постар од него , па затоа и реагирам вака на твоите постови ..Некаде дури осетив и омраза спрема него ..

TheBestTipster

Избраниот
Член од
8 март 2008
Мислења
2.387
Поени од реакции
97
Посочи ги двете страни.
Се ли треба да ти цртам ..

Јас верувам дека ти си фантазиер , ти истото за мене го мислиш , и сега кој е во право ?
И немој одма ,Исус е во право ..
Ако е така , тогаш ги понижуваш и другите религии , а тоа е веќе друга тема :smir:

Kajgana Shop

На врв Bottom