Македонија - Данска [21.01.2012 - 18:15 ч.]

• Креатор на темата Мартин`
  • Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
9 април 2009
Мислења
3.183
Поени од реакции
3.830
фала богу некој што има исто мисленје со мене а не само овс било ова било цекор биле лазров избрзал ајденје гомна абе шундовски :facepalm: иди убиј се доби лекција од данцот како ни ја смни играт у 2 ро тоа е невидено
за жал тоа е ралноста. а реалноста каува дека ние паднавме тактички на овој натпревар оти за селектор имаме еден неспособен... не можам да најдам соодветен збор... морон??? дебил??? човекот има тазе снимка, сигурно ја прегледал со полска да види каква игра примениле поњаците во случај да губиме или како водеа или правеа замени за во случај ако водиме и да ја задриме предноста??? ама не!!! и да ја прегледал, кој знај шо видел, освен ако не си ја гледал така за занимација!!! :tapp:

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.965
Поени од реакции
57.716
А пред натпреварот, ти текнува дека кажа, ако стварно отишле 7000, стварно сме ненормален народ? :D
Повеќе од ненормален сме! Најмногу ми е за оние плукачите кои ги споменав у претходнион пост...

Замисли да победевме вечерва, човече... и БеоАрена ќе беше премала за нас... ќе требаше на Маракана полуфиналето да го прерфлат... :eek:

Али мора и сега поддршка! Сега кога им е најтешко! Колку се нервирам што неможам да отидам! Ќе му дадам на Заев да ме изеде еј, ти еб*м и факултет и све у пи*ку матер, и Кире Печијарески, и Хансен кретену глуп...

Nino Manchester

Oŋce α RED, αlwαys α RED
Член од
4 јуни 2009
Мислења
14.538
Поени од реакции
17.952
за жал тоа е ралноста. а реалноста каува дека ние паднавме тактички на овој натпревар оти за селектор имаме еден неспособен... не можам да најдам соодветен збор... морон??? дебил??? човекот има тазе снимка, сигурно ја прегледал со полска да види каква игра примениле поњаците во случај да губиме или како водеа или правеа замени за во случај ако водиме и да ја задриме предноста??? ама не!!! и да ја прегледал, кој знај шо видел, освен ако не си ја гледал така за занимација!!! :tapp:
Тоа е ни пропадна најголемата шанса да стигнемо далеку и заради кого :facepalm: ни трбаше само едн асален тренер како лино ама не шундовски не прошол нис квалификациите и ајде морало да биде он да му се даде шанса како и да е мора да ги пречекамо како што доликува нашите јунаци

В

Вори

Гостин
Јас досега немав видено некој така да направи престап. Исто пред тоа немав видено некој во контра да промаши цел гол. Фала ви!
Појди доле на терен и играј,па може и ќе осетиш на своја кожа.Зошто како и секој друг спорт,ракометот не е баш така лесен.
Притисок,еуфорија,желба за победа...се случува.Исто како и Дамјан што промаши зицер за медаља.

И некако не ми е верно иначе да имало толку луѓе во сала.Да имаше толку Арената имаше да грми,а и кога ги прикажуваа трибините не ми изгледаше дека не има толку.

Член од
7 октомври 2008
Мислења
6.055
Поени од реакции
6.443
Спортската среќа но и искуството ни го свртија грбот. Ниту во еден натпревар не заслуживме да изгубиме, но така е кога од добиени натпревари правиме драми.
Јас не би имал многу да им замерам на ракометарите освен за еден момент. Тоа е моментот во првото полувреме кога водевме 6 разлика и буквално Данците беа потонати в тој момент место да ги докрајчиме Борко Ристевски се обиде да даде гол од неговиот гол , нешто во стилот „ слаби сте може малку да се поиграме со вас„ после тој момент разликата за неколку минути падна на 3 разлика на полувремето, Тоа не чинеше самодоверба, не извади од ритам а Данците ги врати во живот, инаку за се друго респект за нашата репрезентација , како и да го завршиме првенството докажавме дека сме репрезентација и нација за почитување, како играчите така и публиката.

Патем знае ли некој ЗОШТО ТОЛКУ РЕТКО СЕ ПЕЕШЕ „ИЗЛЕЗИ МОМЧЕ„?.

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Иначе Игор во групата за Македонија на Европското Првенство (http://www.facebook.com/groups/196551583753936/), тата мата, се испокара со луѓево што критикуваат. Реков еднаш, ќе речам и пак. Ѕвер е.

Меѓу другото...во еден од постовите.
Немоман да читам понатаму ... само Георги ... или си глип или идиот ... знаеш лу колку одбрани има Борко ...
Абе шо се занесуваме алооо...
Данска е светски вице-првак за оние кои незнаат 2.ри на СП...
Абе дечките /ракометарите/ се ВИСТИНСКИ ЈУНАЦИ ...
Многу ме нервира кога од дома на ПЦ ќе се јават генералите откако војната ќе заврши а тие ни куршум не испукале ...
Абе оди па ти крени раце или недај боже нозе ...
Е НЕМОЖАМ ВЕЌЕ ДА СЛУШАМ /ЧИТАМ/ ВАКВИ СТРУЧЊАЦИ У ПМ ...

Член од
14 март 2010
Мислења
16.958
Поени од реакции
16.314
Појди доле на терен и играј,па може и ќе осетиш на своја кожа.Зошто како и секој друг спорт,ракометот не е баш така лесен.
Притисок,еуфорија,желба за победа...се случува.Исто како и Дамјан што промаши зицер за медаља.

И некако не ми е верно иначе да имало толку луѓе во сала.Да имаше толку Арената имаше да грми,а и кога ги прикажуваа трибините не ми изгледаше дека не има толку.
10 000 секако имаше, а тоа значи пола сала полна... Ама голема е арената, а и нашите беа рашрткани на сите страни, па за тоа и не се напрај толкава атмосфера.
За тоа така ти изгледало

Член од
24 април 2011
Мислења
300
Поени од реакции
162
Имаме шанси за полуфинале...

Варијанта 1 ( Повеќе веројатна ):

Македонија- Полска 1 (победа со 2 разика )
Србија - Шведска 1
Данска - Германија 1

Македонија - Србија 1
Полска - Германија 1 (победа со 2 разлика )
Шведска - Данска 1 ( јас не верувам во ова победа )

Табела:
1. Србија 7 бода
2. Македонија 5 бода
3. Полска 5 бода
4. Германија 5 бода
5. Шведска 4 бода
6. Данска 4 бода

Варијанта 2 ( Помалку веројатна ):

Македонија - Полска 1
Србија - Шведска 2 ( тешко но не и неможно )
Данска - Германија 2 ( тешко остварливо, речиси неможно )

Македонија - Србија 1
Полска - Германија 2 или X
Шведска - Данска 2

Табела:
1. Германија 7 ( евентуано 8 ) бода
2. Македонија 5 бода
3. Србија 5 бода
4. Данска 4 бода
5. Шведска 4 бода
6. Полска 3 ( евентуално 4 ) бода

Има уште некои ситни варијанти...со нерешени резултати.....речиси и теоретски тешко остварливи....

Македонец

мразам патетика во натпис
Член од
12 февруари 2007
Мислења
3.928
Поени од реакции
3.814
Добро бе шо ја тупите толку....целата финта е вториот во табелата да не биде со повеќе од 5 бодови!!!

Член од
17 декември 2008
Мислења
4.232
Поени од реакции
3.868
Нема што сам да си одговорам. Манасков направи слична грешка против Германија. Несреќа ќе беше да погодеше пречка/статива, ама цел гол да се промаши.
Јас реков дека не е до среќата,погрешно ме сфати :)

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
А што викате за оваа варијанта: Германија ќе игра за медал сакале или нејќеле. Ај доста математики. Само подгревате надежи без врска.

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.166
Поени од реакции
18.212
Поздрав од
Igor Trpeski
Јован - абе доста до тое портали на кои најголемиот на дел пишуваат од дома гледајки пренос или уште полошо на нет само резултат ... имате изјави со видео материјал - сите гледавме натпревар ...
Ова важи генерално на сите /исто вака беше и по поразот на кошаркари од Ц.Гора/ ... ПРЕСТАНЕТЕ ДА ГО ДЕВАЛВИРАТЕ ТРУДОТ НА СЕ ОНА ШТО Е МАКЕДОНСКО ... И ДОСТА СО ТОА ДЕКА СТРАНСКОТО Е ПОДОБРО ... АБЕ ПРЕКУ ТАКОТО, ОД МОТОТО И ГИВНО ДА Е АМА Е ПОСЛАТКО ОД НАШЕТО ...

Е НЕМА ПОВЕЌЕ ... НАШЕ Е НАЈДОБРО Е ... САМО ТАКА МОЖЕМЕ ВО ПОДОБРО И ПОСРЕЌНО УТРЕ ....
пред 24 минути преку мобилен телефон

Член од
24 април 2011
Мислења
300
Поени од реакции
162
Добро бе шо ја тупите толку....целата финта е вториот во табелата да не биде со повеќе од 5 бодови!!!
ДА......ама напишано е како треба да изиграат за вториот да да не биде повеќе со 5 бода........и не ја тупи....ако ти се чита ...читај...ако не прескокни го постот.........

DracevoTheCity

Чиста Македонија !
Член од
7 ноември 2008
Мислења
8.662
Поени од реакции
9.983
Ако се исполни 1 од овие варијанти и ние влеземе во полуфинале јајцата на менгеме си ги ставам....
Ние среЧа немаме на 3 утакмици, ќе имаме со овие варијанти и глупости.... Сега само ни останува борбата за 3то место во групата, за што подобар пласман и квалификации на Олимпијада. Што и не е така лошо ако се знае дека ова ни е само втор настап на европско првенство, или прв не сум сигурен....

Nino Manchester

Oŋce α RED, αlwαys α RED
Член од
4 јуни 2009
Мислења
14.538
Поени од реакции
17.952
Ајде малу да се насмемо дали го чу некој игорче ко рече наместо спелеберг спилберг :facepalm:или само мене така ми се слушнало :vozbud:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom