Македонија - Данска [21.01.2012 - 18:15 ч.]

• Креатор на темата Мартин`
  • Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.

Johnny B

Misogynist, racist, anti woke
Член од
15 февруари 2010
Мислења
11.773
Поени од реакции
12.109
Математички гледано шансите не се 0 имаме шанси за полуфинале, само што ако пред мечот Србија - Германија беа теоретски сега се научно фантастични но оптимист како мене би рекол дека постојат.
Јас сум песимист па викам имаме шанси :ROFLMAO:

Јунајтед

Indifferent
Член од
5 јануари 2009
Мислења
3.974
Поени од реакции
1.622
http://arxiu.fcbarcelona.cat/web/english/handbol/temporada_09-10/plantilla/jugadors/mikkel.html
Young Hansen has an excellent long throw. He is almost two metres tall and weighs in at 96 kilos, which makes for an imposing defender
Абе знам се тоа, али муабетот беше дека досеа не му одело и баш против нас му тргна. Баш мислам дека оваа утакмица со нас им отвори добра шанса за висок пласман, а за нас и не баш.

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Полска нема да ја тепа Германија, дури и 20 играчи да влезат да играат...

M

Mario Gómez

Гостин
Лино мора да биде селектор и сигурен сум дека полуфинале не ни бега!
Лино можит ќе бидит некогаш селектор, ама првенство пак во соседство амин. Се требаше да се склопи сеа...
1. Лазаров у животна форма- Check
2. Јак клубски ракомет. Check
3. Полна сала навивачи -Check
4. Правилен избор на играчи - :(
5. Червар. :(

Кико Д.

ULTRAS - way of life
Член од
26 јануари 2010
Мислења
11.435
Поени од реакции
9.676
Искрено мислиш дека би го признале голот? Батали лични убедувања на судии, се игра против ракометна велесила се знае кон кого ќе бидат наклонет.
Зборам ако нема наклонетост кон никоја екипа.
Можеби ако беа некои поквалитетни судии, со повеќе осет за гол тогаш би ни го признале голот. Ама можеби !
Во секој случај беше грешка на судиите. И мислам дека им беше единствена цел натпревар

Член од
7 јануари 2012
Мислења
816
Поени од реакции
1.208
Имаше постирано еден член изгледа незнаете кој е Хансен затоа зборите... :)

еј те молам кажи ми кој е. Секако дека има талент и можност во иднина да биде најдобар играч, но моментално е далеку од тој статус. А тоа што Борко не може да му фати ниедна топка, па воопшто не го прави таков. Патем имаше две просечни, а може и подпросечни сезони во АСОБАЛ и подобро што си се врати во Данска. Значи да не бидам погрешно сфатен... дечкото е супер играч, но не е најдобар. И не само што не е најдобар, туку Борко има во неговиот тим играч кој барем е пред Хансен според повеќе параметри.

Prime

Оптимус
Член од
4 јули 2010
Мислења
6.141
Поени од реакции
8.101
луѓе се ова нас шо ни се случи на ова европско е невозможно..
неможам да се соберам неможам ќе загинам од вакви стресој
да речиме некој да не надигра-ич не мие криво(како ватерполото) ама вама душата ме боли
незнам шо ќе беше ова :S
да фатиме некако квалификаци за олимпијада мада и таму би било супер тешко
а и зошто да не се исполнат и прогнозите на Tomasino и другите.. :D

Член од
9 април 2009
Мислења
3.183
Поени од реакции
3.830
Не си реален, да точно е имаме квалитетна репрезентација. Но Данска, Шведска и Германија имаат подобри поединци. Нивните играчи играат или во бундес или во шпанска лига цела нивна кариера. Секоја година играат ЛШ, нашиот втор најдобар играч немаше ни играно ЛШ до сезонава. Да се живи Минчо и Червар шо го направија Металург ѕверска екипа и да е жива регионалната лига што почнаа македонски играчи да играат понормални утакмици, наместо да играат со мизерни екипи во Македонија и да се помачат кога изграат меѓусебно Вардар-Металург два пати годишно. Квалитетот на оваа репрезентација 80% го прајт Лазаров, НАЈДОБАР светски играч според мене, Кире е све од А до Ш во репрезентацијата. Другите репрезентации го немаат Кире, но имаат распореден квалитет на сите 16 играчи, психолошки силни.
___________________________________________________________________________________
Еве ќе ти напрам една замислена ситуација. Нерешено е и Данска напаѓа, промашуваат и има уште 3-4 секунди. Кое наше крило ќе истрча напред во контра? Никој! Кое наше крило ќе остане да гледа и да се радува на бодот? Сите! Зашто? Зошто така се игра во македонскоо првенство, веројатно 90% од ракометарите не биле у таква стресна ситуација.
е па баш затоа ни треба червар!!! тој од просечен металург успеа да направи европски клуб, а тие изгубени поени се од неискуството. допрва од него очекувам и да вади наши играчи кога игра ви регионалнава и лш. металург освен 3 играчи, сите други се наши, ама тие 3-4 се врвниод кои нашиве учат. немој да ми речиш дека не напреднале играчиве под водство на червар.
за прашањето/примеров ГОЦЕ ГЕОРИГЕСКИ!!! или дејан манасков!!!

Џони.

Не е Џони.
Член од
4 ноември 2009
Мислења
1.554
Поени од реакции
1.037
Математички гледано шансите не се 0 имаме шанси за полуфинале, само што ако пред мечот Србија - Германија беа теоретски сега се научно фантастични но оптимист како мене би рекол дека постојат.
А реалист како мене би рекол дека попрво грците ќе ни го вратат егејот одошто Македонија ќе се пласира во полуфинале. :)
Заборавате дека играчите се психички паднати после 3 несреќно загубени натпревари. Можете од лицата тоа да им го прочитате. Затоа реално не ни очекувам да ги добијат наредните два меча. Реално очекувам 5-то место во групата и 9-то на првенството.
Едниствено што и беше потребно на оваа репрезентација пред заминувањето за Србија беше искусен селектор. Само небото ќе ни беше граница тогаш.

Член од
14 март 2010
Мислења
16.958
Поени од реакции
16.314
еј те молам кажи ми кој е. Секако дека има талент и можност во иднина да биде најдобар играч, но моментално е далеку од тој статус. А тоа што Борко не може да му фати ниедна топка, па воопшто не го прави таков. Патем имаше две просечни, а може и подпросечни сезони во АСОБАЛ и подобро што си се врати во Данска. Значи да не бидам погрешно сфатен... дечкото е супер играч, но не е најдобар. И не само што не е најдобар, туку Борко има во неговиот тим играч кој барем е пред Хансен според повеќе параметри.
Игра во Данска, во Копенхаген, во тимот кој е меѓу најсилните во Европа, имаат одличен тим оваа година. Се вратија неколку играчи во тој тим..
Па сеа ти види..
Каков Карабатиќ, какви бакрачи.

Ivica^

Confident Liar
Член од
14 август 2007
Мислења
11.431
Поени од реакции
16.747
Зборам ако нема наклонетост кон никоја екипа.
Можеби ако беа некои поквалитетни судии, со повеќе осет за гол тогаш би ни го признале голот. Ама можеби !
Во секој случај беше грешка на судиите. И мислам дека им беше единствена цел натпревар
У случајов наклонетоста беше присутна у секој случај, свирнаа фаул а притоа како алиби покажаа 4 прста (кои искрено, нивното значење го знаат единствено Мојсо и судијата кои ги покажа тие 4 прста :) )

D

dagau

Гостин
Еве ќе ти напрам една замислена ситуација. Нерешено е и Данска напаѓа, промашуваат и има уште 3-4 секунди. Кое наше крило ќе истрча напред во контра? Никој! Кое наше крило ќе остане да гледа и да се радува на бодот? Сите! Зашто? Зошто така се игра во македонскоо првенство, веројатно 90% од ракометарите не биле у таква стресна ситуација.
Комплетно ја долови ситуацијата. Ова 90% го прави она што сите викате "немање среќа". Така не победија и Германците, од едната страна беше еден 19годишен Манасков (и не, тоа дека бил млад уопште не го оправдува, играч што се глеа дека ќе биде играч е ГОЛЕМ и на 19 години, еве го Стојанче само 2 години е поголем ама класа пивот кој уште годинава оди Германија според мене, секоја чест), значи од една страна играч на Металург од втора постава, од друга еден Геншајмер. Едниот промаши чиста контра, другиот од мошне потешка ситуација победи. Тоа ја прави во голем дел разликата. Не викам дека е се до тоа, немаме среќа и тоа итекако немаме, ама немаме и такво искуство, ипак ова ни е второ еп во 14 години. Штетата е што не можеме да речеме добри бевме ова првенство но немавме среќа, идното ќе се вратиме посилни. Не, нема да се вратиме посилни бидејќи главниот мотор во селекцијата ја мина 30ката, исто како и неколкуте други главни играчи.

the_kop

Модератор
Член од
14 јануари 2011
Мислења
10.432
Поени од реакции
13.558
Дечки знам дека е офтопик и малку е глупо прашањево во ваква ситуација ама кога се игра следното светско? Дали имавме ждрепка за групите во квалификациите?

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.965
Поени од реакции
57.716
Поздрав до ракометарите со делот,Не можам по тебе да оздравам,сета љубов дур сум жив јас на вас ја потрошив.......озбилно не е нормално ова 2 саати се прибирам. Ме исцедија,ме убија психички веќе,толку е.
Штом тебе/нам ни е толку тешко, замисли како им е на нив... колку се они психички у „down“.

Затоа треба максимална поддршка, каква што имаше до сега и на наредниве два натпревари. Се плашам дека помалку фанови ќе има за другиве утакмици, а тоа играчите не го заслужија.

Мене цел живот ќе ми биде криво што не заминав, ми иде да го запалам факултетон...

Него, и покрај поразот, не смее да остане незабележана играта на Кире и Столе.

Кире имаше 13/17, се покажа кога е најпотребно. Го фати „мајата“ од мојов аватар... уште последното да влезеше... :(
Столе имаше 7/8 !!!!!!!!! Неам голем фонд на утакмици изгледано од другите групи но Столе е откритие на првенството, дефинитивно !!! Ѕвер !!! :cuc:

Кико Д.

ULTRAS - way of life
Член од
26 јануари 2010
Мислења
11.435
Поени од реакции
9.676
У случајов наклонетоста беше присутна у секој случај, свирнаа фаул а притоа како алиби покажаа 4 прста (кои искрено, нивното значење го знаат единствено Мојсо и судијата кои ги покажа тие 4 прста :) )
Јбг то е, одиме натаму.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom