Македонија - Данска [21.01.2012 - 18:15 ч.]

• Креатор на темата Мартин`
  • Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.

Милојко

Идем Куме Кући
Член од
17 ноември 2008
Мислења
3.072
Поени од реакции
554
Да, ова го видов у вечер.

Од српската престолнина порачуваат дека се уште има билети за натпреварите што можат да се купат по цена од 1.000, 1.500, 2.500. 5.000 и 8.000 динари (од 10 до 80 евра). Туристичкиот сојуз на Белград, задолжен околу организацијата на подготовките за пречек на бројните навивачи, нагласува дека во "Арената" има околу 70% слободни места.

До 12:00 имате фора да тргнете со кола и да стигнете до почетокот на утакмицата. Има уште 15 000 карти на продажба.

Tomasino

За својот народ и за тебе, морав јас да робувам.
Член од
19 март 2009
Мислења
9.251
Поени од реакции
19.536
Данците не брилјираат на ова првенство..
Веќе ја немаат таа експлозивност шо ги красеше на СП во Шведска....
Тешко даваат голови...
Одбраната никогаш не им била силна страна,секогаш биле офанизвен тим,кој дава многу голови и игра супер-брз ракомет....
Ракомет во кој нападiте се завршуваат со шут за 20-30 секунди,нема тука многу тактика,мислење,мачење...
Едноставно таа е таа скандинавска школа,а најдобар пример за неа се токму Данците,и Исланд би ги вметнал овде.
Швеѓаните,Норвежаните играат побавно,посебно последните години....
Значи да не го тупам,клучот е одбраната...what else?
Ако им го наметниме нашиот добро познат стил на игра,со малку голови под 50,е тогаш БИЧЕ РАТА НА ТЕРЕНУ:нинџ:
Да ги натераме да грешат,да се губат во напад,како шо се губеа сите наши душмани во Ниш..
Е тогаш наши се....во тесна утакмица,тврда,немаат шанси,се губат и тие под притисок...
Не еднаш биле изненадени кога играле под притисок,едноставно не се научени да играат под бучава......иако во нивните редови имаат прекалени ракометари со милион јаки утакмици во своите раце....
Кога играш во сала со бучава од 80-100 децибели е тогаш ти се тресат рачињата:D
Околу нашите,добро е шо со Чешка во ритам влезе Филип,дечкото едноставно растури....
Сеа треба уште во погон да влези Мојсо и го имаме ударниот тим.....
Мојсо е премирен засега,шо е работата не знам....
Мора тој да се вклучи,фалат неговите голови,со просечниот учинок од Мојсо(5-6 парчиња)би имале просек од 27,28 гола по меч,а со оваа МАШКА одбрана шо ја играме,нема таков јунак шо ќе не добие......
Фали уште малце за моторот да проработи со целата своја сила......
Сигурен сум дека ќе распука Мојсо во вториот дел од првенството.....можеби и со Данците,не се тие толку касапи како другите:icon_lol:
Оптимист сум,иаме реални шанси за победа,без никакво преценување,покажавме повеќе од Данците засега,и нема шо да се плашиме од нивната игра,тие треба да се плашат од нас,и од нашата фаланга(се надевам на добра атмосфера и во Белград)......
Напред Македонијо,каде и да си(ко Васко Ефтов станав упм):pos: .....

Pinturicio

Forza Juventus !!!
Член од
22 септември 2007
Мислења
1.705
Поени од реакции
109
Не ми се допаѓа Арена бидејќи многу е голема и тешко се создава атмосфера. Меѓутоа, од друга страна тоа може позитивно да влијае врз нашите ракометари, зошто како што рече и Борко, не секогаш фантастичната поддршка од трибините има позитивен ефект. Ова е можност Макеоднија да одигра без никаков притисок и тотално растеретено. Само на тој начин овој тим може да го даде максимумот.

Од друга страна се поставува прашањето каква е психичката ситуација кај Данците. Влегоа на првенството како најголем фаворит псоле Франција и сугурно дека тоа што немаат шанси за полуфинале психички ќе ги скрши. Но, да не се залажува, станува збор за Данска, така да овој фактор може и целосно да нема влијание.

Ние ја победивме Чешка со, според мене, 70% од силата со коај располагаме. Доколку некои работи се доведат до совршенство, тогаш и тоа како ни се големи шансите за победа над Данска.

Клучна во овој меч ќе биде одбраната. Ако успееме набрзо да се враќаме по нашиот напад, имаме шанси да им парираме на Данците. Треба да се внимава со оние летечки измени, бидејќи Данците играат екстремно брз ракомет, можеби нема да ни дадат шанса и да се замениме. Можеби Кире ќе треба д аигра и во одбрана, бидејќи додека влезе Митков, нашиве ќе ја вадат топката од мрежата.

Како и да е, далеку од страшни се Данците. Посебно внимание да се обрне на Хансен, тие се физички екстремно силни, само со машка борба во одбрана можеме да им парираме.

Верувам во победа. Нашиот најголем адут денеска е тоа што играме без притисок, за разлика од дуелите во Ниш. Ако во таква ситуација нашите изиграат најдобро што знаат ( а тоа е подобро од она што го игравме во Ниш) тогаш победата е наша.

Член од
2 март 2007
Мислења
4.097
Поени од реакции
893
Само што се прибрав од Ниш, доста луѓе се вратија па се надевам нова тура оди за Белград. Еве викенд е утре не се оди на работа па е добра шанса.

Ненормално изедначено е скоро цело првенство, многу натпревари завршија 1-2 разлика. ЕП сепак има позгуснат квалитет од СП. Данска како го лапнала од Полска не знам ама сега мора да оди на три победи за на „нешто“, но истото важи и за нас.

Реално за да победиме мора за 30% да ни се намали бројот на грешки што ги правиме во напад. Мора Кире да проработи ко што треба веќе, премногу топки троши, и Мосјо некако потпросечно одигра со Германија, мора добра партија вечер да пружи за да имаме шанса (повреден беше не знам што се последни вести за него), Алуш се надевам ќе може како со Шведска уште една да изигра а и општо повеќе да ги играме крилава, Темелков заслужува да добива повеќе топки, Стоилов би сакал да запали од прва (со Германија утна 3 зицери пред да запали), Миркуловски би сакал исто повеќе минути да добие а брат му на Кире реално ништо нема изгубено на паркет...

Со машка игра може да се добијат Данците, веројатно и тие се во шок после првата фаза па сега му е мајката. Второ коло со Полска знаат нашите како :sneaky:

SinisteR.

Is this your homework Larry?
Член од
10 јуни 2011
Мислења
2.823
Поени од реакции
7.033
Не ми се допаѓа Арена бидејќи многу е голема и тешко се создава атмосфера.
баш напротив,салата има одлична акустика иако е голема. Ако напрат нашите навивачи атмосвера има да грми :D

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.965
Поени од реакции
57.716
многу луѓе ги заеба снегов... :oops:

Милојко

Идем Куме Кући
Член од
17 ноември 2008
Мислења
3.072
Поени од реакции
554
Само што се прибрав од Ниш, доста луѓе се вратија па се надевам нова тура оди за Белград. Еве викенд е утре не се оди на работа па е добра шанса.

Ненормално изедначено е скоро цело првенство, многу натпревари завршија 1-2 разлика. ЕП сепак има позгуснат квалитет од СП. Данска како го лапнала од Полска не знам ама сега мора да оди на три победи за на „нешто“, но истото важи и за нас.

Реално за да победиме мора за 30% да ни се намали бројот на грешки што ги правиме во напад. Мора Кире да проработи ко што треба веќе, премногу топки троши, и Мосјо некако потпросечно одигра со Германија, мора добра партија вечер да пружи за да имаме шанса (повреден беше не знам што се последни вести за него), Алуш се надевам ќе може како со Шведска уште една да изигра а и општо повеќе да ги играме крилава, Темелков заслужува да добива повеќе топки, Стоилов би сакал да запали од прва (со Германија утна 3 зицери пред да запали), Миркуловски би сакал исто повеќе минути да добие а брат му на Кире реално ништо нема изгубено на паркет...

Со машка игра може да се добијат Данците, веројатно и тие се во шок после првата фаза па сега му е мајката. Второ коло со Полска знаат нашите како :sneaky:
Алушевски со Чешка утна 5 зицера. Ко ќе земеш дека просечно се даваат по 25 гола на еден ракометен натпревар 5 промашувања се веќе 20%. Такви грешка со Данска не смее да има.

SHANE

Др.Акула
Член од
30 април 2008
Мислења
1.453
Поени од реакции
853
Večer ima da gledame pleskanje vo živo.Dancive se mnogu nezgodna reprezentacija(mnogu se brzi,dobri šuteri i najvažnoto-ne mu ja mislat mnogu,koga dobivaat prostor za šut ednostavno palat).Mnogu pozitivna rabota za nas e toa što Dancive se favoriti vo ovoj dvomeč(pritisokot e na nivna strana).
Ako sakame da gi pobedime ,morame da gi usporime nivnite napadi(nešto slično na Hrvatska sinoka protiv Norveška t.e so tvrda 5-1 formacija i premnogu pazenje po krilata).

Ke go dobieme ovoj meč,samo ako vlezeme vo igra mudro t.e bez zaletuvanje(znači da im priredime pekolen početok,da kreirame na početok pristojna razlika koja dodatno ke gi destabilizira vo ponatamošniot tek na mečot).Znači da vlezeme vo mečot so razum a ne polni so emocii(znači stavi gol i begaj nazad brani se-ostavi navijačite,na kraj se slavi,oti dancive ne se zaebavaat,sekoj najmal prostor go koristat).

Ajde,veruvam vo momcive,večerva ke ni go prikazat najdobriot rakomet do sega.

Сладоледџија

Ванила & Чоколадо
Член од
8 декември 2009
Мислења
14.458
Поени од реакции
11.916
dok je napaljenost Makedonaca za sport više nametnuta spolja. Drugim rečima, politički generisana i ima politički kontekst i političku konotaciju ...

Стварно не знам што е со сВрбиве ...

В

Вори

Гостин
Ја ќе ти кажам.Криво им е на мајмуните што Пионир беше празен,а и денеска ќе биде Арена празна.Криво им е што ние си ја сакаме и бодриме репрезентацијата,додека тие се поделени на Гробари,Делии итн.
И нека бидат задоволни што имаат ваква шанса да догураат подалеку,затоа што ова е последен пат да играат на домашен терен,помогнати од судиите.

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Малце оф-топик, но сепак да прашам: Има ли некој слика од она meme фацичето, што е цело расплакано, разнежено, ама со македонски шал нацртано? Многу е слатко.:love:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom