Во Бугарија сиромашни 41,9 отсто

Член од
9 март 2007
Мислења
1.263
Поени од реакции
220
What's up, brainless little imbecile..?
Did you wanna say something..?

Прво, два текста во кои убаво се објаснува што и како направил "Економист":

1. http://www.novamakedonija.com.mk/NewsDetal.asp?vest=1161294724&id=9&prilog=0&setIzdanie=22481

2. http://www.novamakedonija.com.mk/NewsDetal.asp?vest=116121051499&id=13&prilog=0&setIzdanie=22481
И со што Дарко Jаневски - политички аналичар, поби табелата на Economist? Со споредба на невработените при Бранко и при Груевски. Голема логика, нема што.
И коj има вера на "Нова Македониjа"?

Второ, еве ти неколку поздрави со вистинска историја:

Харвард:
- http://www.scribd.com/doc/30954415/Greeks-and-Macedonians

Оксфорд:
- http://www.scribd.com/doc/31698715/The-Macedonian-Imprint-on-the-Hellenistic-World

Кембриџ:
- http://www.scribd.com/doc/65002563/The-Ethnic-Origins-of-the-Friends-of-the-Antigonid-Kings-of-Macedon

Седни, прочитај ги (ако воопшто можеш) па после ела пак да ми подрапаш мадиња овде.
Читаш некои работи и мислиш дека са во твоjа улога, а цел свет, кот чете трезво разбира спротивното.
Мислиш дека постираното од тебе работи во полза на "Античкото минато" на Македонците?
Па гледам дури и N. G. L. Hammond го имаш за авторитет. Истиот, коj има речено "Ако Jугословените обезавно сакат античко име, тие треба да именуват своjата држава Пеониjа, но наjвеке "Нова Словениjа".
:pos:

Ч Е Н Т О

Методија Андонов
Член од
3 јули 2008
Мислења
1.698
Поени од реакции
1.615
И со што Дарко Jаневски - политички аналичар, поби табелата на Economist? Со споредба на невработените при Бранко и при Груевски. Голема логика, нема што.
И коj има вера на "Нова Македониjа"?
Абе за неписмени турко-монголчета мора човек да црта, еве што ти кажал Дарко Јаневски во текстот:
Економист“ направи табела, според која, Македонија е држава со најголем степен на мизерија меѓу 92 испитувани земји, врз основа на два критериума: стапка на невработеност и стапка на инфлација. И врз основа на тие две стапки изведе индекс на мизерност. Станува збор за теорија на американскиот економист Артур Окин, починат пред 30 години, според кој, мизеријата во една земја може да се пресмета на овој начин. Теоријата имала своја употребна политичка вредност во времето на американските претседатели Џими Картер и Роналд Реган, но во суштина никогаш не била посериозно третирана бидејќи се обидува со помош на сок од јаболка и сок од круша да добие оценка за квалитетот на масло за јадење.

Сега појасно ли ти е..?

Ако си толку глуп да помислиш дека Македонија е стварно најмизерната земја на светот (покрај барем десетина други кои може секое едно дете да ги наброи веднаш), тогаш на твојата глупост и нема граници... ама па тоа одамна го знаеме сите овде, така да продолжи си по патот. ;)

Attila напиша:
Читаш некои работи и мислиш дека са во твоjа улога, а цел свет, кот чете трезво разбира спротивното.
Мислиш дека постираното од тебе работи во полза на "Античкото минато" на Македонците?
Па гледам дури и N. G. L. Hammond го имаш за авторитет. Истиот, коj има речено "Ако Jугословените обезавно сакат античко име, тие треба да именуват своjата држава Пеониjа, но наjвеке "Нова Словениjа".
:pos:
Неписмен турко-монгол "четел трезвено и разбрал спротивното" :pos::pos::pos:
Нели бараше Харвард, Оксфорд, ова-она бе болгарче, што е проблемот сега..?!?
За ваша, грчка постојана и повремено српска и албанска голема жал МАКЕДОНЦИ се само едни на светов, нема други.

N. G. L. Hammond, има кажано многу работи (гледам убаво си ги следиш смешните блогови на твоите побратими грците) низ годините, ама за твоја и грчка голема жал го напишал и јавно прочитал пред НАУЧНА јавност и тоа што ти го постирав, па сега ти види што е што. ;)

Член од
9 март 2007
Мислења
1.263
Поени од реакции
220
Абе за неписмени турко-монголчета мора човек да црта, еве што ти кажал Дарко Јаневски во текстот:
Економист“ направи табела, според која, Македонија е држава со најголем степен на мизерија меѓу 92 испитувани земји, . . .

Хехехе, не се нерви од сутринта де :pos:
Првом да те прашам - ти неписмен ли си?
Колку земjи има по светот? 92? Никаде не е казано дека Македониjа е наjмизерна во целиот свет, таа е наjмизерна меѓу "92 испитувани земји".
И на мене не винаги ми допага што пише Economist, но тоа е Economist. Закон за целит бизнис свет.
Не е "Нова Македониjа".
Останува фактот дека Македониjа е сиромашна земjа. Което не е добре за никого.
Но треба од време на време да ви се напоминува, зоштото живеете во илjузии.

Неписмен турко-монгол "четел трезвено и разбрал спротивното" :pos::pos::pos:
Нели бараше Харвард, Оксфорд, ова-она бе болгарче, што е проблемот сега..?!?
За ваша, грчка постојана и повремено српска и албанска голема жал МАКЕДОНЦИ се само едни на светов, нема други.

N. G. L. Hammond, има кажано многу работи . . .
О, мене ме радва дека користиш N. G. L. Hammond, но тоа не е во твоjа улога. Човекот е навистина авторитет и е един от многото учени, врз основа на чии изтражуваниjа во светот е прието дека немате ништо заедничко со античките Македонци и снанува збор за крадене на чуга историjа.
И не меси Грци, Албанци, Срби и Бугари, никоj не ви е виновен за вашите проблеми со идентитетот.

Ч Е Н Т О

Методија Андонов
Член од
3 јули 2008
Мислења
1.698
Поени од реакции
1.615
Хехехе, не се нерви од сутринта де :pos:
Првом да те прашам - ти неписмен ли си?
Колку земjи има по светот? 92? Никаде не е казано дека Македониjа е наjмизерна во целиот свет, таа е наjмизерна меѓу "92 испитувани земји".
И на мене не винаги ми допага што пише Economist, но тоа е Economist. Закон за целит бизнис свет.
Не е "Нова Македониjа".
Останува фактот дека Македониjа е сиромашна земjа. Което не е добре за никого.
Но треба од време на време да ви се напоминува, зоштото живеете во илjузии.
1. "Economist. Закон за целит бизнис свет."..?!?
:pos::pos::pos:
На мојот прв пост на темава поставив линкови за истражување и рангирање правено од една институција која е во соработка со "The Wall Street Journal", еве да ти повторам:

Овие овде викаат дека Македонија е на 43 место во светот, и дека скоро сите индекси и се во нагорна линија, т.е. се подобруваат:
http://www.heritage.org/index/country/macedonia

А за Бугарија дека е на 61 место, и дека нејзините показатели се во надолна линија:
http://www.heritage.org/index/country/Bulgaria

Значи, многу-многу немој да ми дрочиш кој е и што е "закон за целиот бизнис свет".

2. Никаде јас не реков дека во Македонија тече мед и млеко, ама колку што гледам темава е за Бугарија.
И никој кај нас не живее во никакви никакви илузии, тоа е ваша карактерна особина.
Ама прибидејќи не ви одговара да сте нужникот на Европа, се нешто ве интересира Македонија, па затоа по цел ден киснете на МАКЕДОНСКИ форуми.

Attila напиша:
О, мене ме радва дека користиш N. G. L. Hammond, но тоа не е во твоjа улога. Човекот е навистина авторитет и е един от многото учени, врз основа на чии изтражуваниjа во светот е прието дека немате ништо заедничко со античките Македонци и снанува збор за крадене на чуга историjа.
И не меси Грци, Албанци, Срби и Бугари, никоj не ви е виновен за вашите проблеми со идентитетот.
Абе јасно ми е дека си неписмен, ама ете потруди се да најдеш некое полуписмено болгарче па заедно обидете се да разберете што напишал господинот N. G. L. Hammond во тоа што ти го постирав.
Во светот не е ништо "прието", туку напротив.
А во турко-болгарско-грчкиот свет ич не ме интересира што си дрочите, ваша работа.
Крадењето е систематско и доста темелно, ама се случувало и за жал сеуште се случува во обратен правец = се краде МАКЕДОНСКАТА ИСТОРИЈА.
Е сега, и после толку крадење, манипулирање, извртување и што ти не, за ваша жал сеуште постои и Македонија и Македонци. ;)

Јас не мешам никого, ама се нешто на сите тие заедно, а посебно на вас и на грчињата се нешто ви смета околу Македонија и нас Македонците. Ах, колку би биле радосни да ја нема таа пуста Македонија и тие клети Македонци, што убаво би ви било, кажи..?

Ч Е Н Т О

Методија Андонов
Член од
3 јули 2008
Мислења
1.698
Поени од реакции
1.615
Веке се повтарjаш ;)
Нема што да се повторувам јас бе турко-болгарче, ТИ си тој што на тема за СИРОМАШТИЈАТА ВО БУГАРИЈА сака да постира глупости на "Економист".
Икога ти покажав кој е критериумот за таа наводна "мизерија" божем од светски размери, ми се пофали дека тој весник бил "закон за целиот бизнис свет", па затоа ти го покажав (повторно) рангирањето направено во соработка со ВИСТИНСКИОТ весник по којшто се раководи голем дел од светскиот бизнис, а тоа е The Wall Street Journal.

Знам дека ти е тешко да си признаеш дека и со членството во НАТО и во ЕУ економските прилики и сиромаштијата во Бугарија и Македонија не се многу различни. Жалам, ама тоа е тоа. ;)

Attila напиша:
Тоа си твоj филм /и не само твоj/. Излезни од него!
Користиш трудовите на един историчар, коj би требало да не споменаваш. Не е во твоjа улога.
А лично на мене не ми смета дека има Македониjа и Македонци. Помегу Македонците има и много хубави луге. Но ти си од оние кои сакат да имат врагови и живеат во филмови.
Јас цитирав повеќе НАУЧНИ трудови, меѓу кои е и тој. Ама ти прибидејќи изгледа редовно си ги посетуваш сајтовите на твоите љубими наци-шовинистички браќа грците, си начул нешто за Hammond и сега си мислиш дека ќе ти поминат глупостите, арно ама да седнеш и да го прочиташ тоа што ти го пуштив ќе треба да поченеш да плачеш и ти и грците. :rolleyes:

И не ми споменувај "живот во филм" зашто поголеми филмаџии од вас на Балканот и во Европа нема!
Па вие на невиден филм направивте цели карневали и циркуси, а камоли стварно да видиш некој филм...

Ајде, поработи малку да се смали сиромаштијата во твојот Булгаристан наместо да киснеш по цел ден на македонски форум. ;)

бла, бла, блаа....
Зимување во Бугарија
бла, бла, блааа...

Ооооо неписмено и татароидно имбецилче, темата е: Во Бугарија сиромашни 41,9 отсто
Бујрум изјасни се по истата, и не ми го дрви овде по цел ден ко навиен.

И последен пат те замолувам да не ми кажуваш за "шовинизам" кај нас Македонците бе тролу еден неписмен!
Мојот народ и држава ли не признава цел еден соседен народ и неговиот јазик, писмо, култура, историја, фолклор, итн. или ТВОЈОТ..?!?

Оди лечи се додека ти е време, намсето да висиш на МАКЕДОНСКИ форум по цел ден... за греота.

Член од
9 март 2007
Мислења
1.263
Поени од реакции
220
Нема што да се повторувам јас бе турко-болгарче, ТИ си тој што на тема за СИРОМАШТИЈАТА ВО БУГАРИЈА сака да постира глупости на "Економист".
Икога ти покажав кој е критериумот за таа наводна "мизерија" божем од светски размери, ми се пофали дека тој весник бил "закон за целиот бизнис свет", па затоа ти го покажав (повторно) рангирањето направено во соработка со ВИСТИНСКИОТ весник по којшто се раководи голем дел од светскиот бизнис, а тоа е The Wall Street Journal.

Знам дека ти е тешко да си признаеш дека и со членството во НАТО и во ЕУ економските прилики и сиромаштијата во Бугарија и Македонија не се многу различни. Жалам, ама тоа е тоа. ;)
А што ке праиме ако утре и The Wall Street Journal напише дека Македониjа е наjсиромашната земjа?
BTW, The Economist не е весник :). Видох те колко си писмен.
Ах, да, за тебе Doing Business бе мерило за сиромаштиjа. :pos:

Јас цитирав повеќе НАУЧНИ трудови, меѓу кои е и тој. Ама ти прибидејќи изгледа редовно си ги посетуваш сајтовите на твоите љубими наци-шовинистички браќа грците, си начул нешто за Hammond и сега си мислиш дека ќе ти поминат глупостите, арно ама да седнеш и да го прочиташ тоа што ти го пуштив ќе треба да поченеш да плачеш и ти и грците. :rolleyes:

И не ми споменувај "живот во филм" зашто поголеми филмаџии од вас на Балканот и во Европа нема!
Па вие на невиден филм направивте цели карневали и циркуси, а камоли стварно да видиш некој филм...

Ајде, поработи малку да се смали сиромаштијата во твојот Булгаристан наместо да киснеш по цел ден на македонски форум. ;)
Цитираш НАУЧНИ трудови, но си доволно глуп за да не знаеш што цитираш.:pos:
Види пак податоците - не иде на човек од мого сиромашна земjа како Македониjа да коментира другите земjи. Барем да бехме на исто ниво.:tapp:

Ооооо неписмено и татароидно имбецилче, темата е: Во Бугарија сиромашни 41,9 отсто
.
Податок? Сакам да ми постираш точно што и каде е написано тоа!!!

Ч Е Н Т О

Методија Андонов
Член од
3 јули 2008
Мислења
1.698
Поени од реакции
1.615
А што ке праиме ако утре и The Wall Street Journal напише дека Македониjа е наjсиромашната земjа?
За ваша и грчка голема жал тоа нема никогаш да се случи. ;)

Attila напиша:
BTW, The Economist не е весник :). Видох те колко си писмен.
Ах, да, за тебе Doing Business бе мерило за сиромаштиjа. :pos:
Ретардо, напиши "The Economist" на Google и види што излегува под линкот до ВЕСНИКОТ:

"Authoritative weekly newspaper focusing on international politics and business news and opinion."

"...publication owned by The Economist Newspaper Ltd."

И каква врска има дали е весник, магазин, веб портал или било што друго..?!?
Или ти е тешко заради нивото на сиромаштија во твојот Булгаристан, па немаш што да друго да промрчиш..? :tapp:

Attila напиша:
Цитираш НАУЧНИ трудови, но си доволно глуп за да не знаеш што цитираш.:pos:
Татароидно имбецилче, бараше Харвард, Оксфорд, ова-она ти дадов, сега можеш само да ќутиш и да пушиш...

Attila напиша:
Види пак податоците - не иде на човек од мого сиромашна земjа како Македониjа да коментира другите земjи. Барем да бехме на исто ниво.:tapp:
Абе јас ти реков веќе, од авион се гледа кој ти е проблемот и на тебе и на сличните дебилитети ко тебе.
Иако сте членка на ЕУ и НАТО, а ние не сме нивото на сиромаштија или економските показатели не се многу различни, и ќе цркнете поради тоа.

Attila напиша:
Податок? Сакам да ми постираш точно што и каде е написано тоа!!!
Отвори си широко муцето погано и лапај неписмено шутраче:

http://en.journey.bg/news/?&ntype=1&year=2011&news=6740

http://www.socialwatch.eu/wcm/Bulgaria.html

Are be 4ento.......
Татарзоглу, темата е = Во Бугарија сиромашни 41.9 отсто
Ако сакате да ви отвориме специјална тема за лечење на комплексите и фрустрациите, слободно кажете.
И онака по цел ден драпате мадиња овде без врска...

Член од
9 март 2007
Мислења
1.263
Поени од реакции
220
За ваша и грчка голема жал тоа нема никогаш да се случи. ;)
Никога не казваj никога.
Вероватно преди 2 недели истото си го казал и за The Economist ;)

Ретардо, напиши "The Economist" на Google и види што излегува под линкот до ВЕСНИКОТ:
"Authoritative weekly newspaper focusing on international politics and business news and opinion."
"...publication owned by The Economist Newspaper Ltd."
И каква врска има дали е весник, магазин, веб портал или било што друго..?!?
Или ти е тешко заради нивото на сиромаштија во твојот Булгаристан, па немаш што да друго да промрчиш..? :tapp:
Прво- има врска - немаш елементарни познаниjа што е The Economist. Кое не сбори добро за твоjата обшта култура /наjмалко/.:tapp:
Второ - The Economist Newspaper Ltd. е име на правно лице, компаниjа, не на производ. Е поврзано со минатото на компаниjата, но не и со тоа што го прави денеска. Забавно е кога од тоа си правиш изводи. Пример - Doritos е производ на Pepsico - вероватно според тебе е вид Pepsi Cola.:pos:

Татароидно имбецилче, бараше Харвард, Оксфорд, ова-она ти дадов, сега можеш само да ќутиш и да пушиш...
Абе јас ти реков веќе, од авион се гледа кој ти е проблемот и на тебе и на сличните дебилитети ко тебе.
Иако сте членка на ЕУ и НАТО, а ние не сме нивото на сиромаштија или економските показатели не се многу различни, и ќе цркнете поради тоа..
Точно jас не сум барал од тебе ни Харвард, ни Оксфорд.
Но штом користиш точно тоj автор - толкова подобре за грците. На мене ми е се таjа - jас не живеа со мислата дека сум античен :pos:

Отвори си широко муцето погано и лапај неписмено шутраче:

http://www.socialwatch.eu/wcm/Bulgaria.html

Татарзоглу, темата е = Во Бугарија сиромашни 41.9 отсто
Ако сакате да ви отвориме специјална тема за лечење на комплексите и фрустрациите, слободно кажете.
И онака по цел ден драпате мадиња овде без врска...
Си видел што пише?
Каде пише 41,9 % од Бугарите са сиромашни?
Точното место и текст барам!

Реалната статистиката jа имаш погоре:
Бугариjа - 21,8 %
Македониjа - 28,7 %
:vozbud:

Ч Е Н Т О

Методија Андонов
Член од
3 јули 2008
Мислења
1.698
Поени од реакции
1.615
Никога не казваj никога.
Вероватно преди 2 недели истото си го казал и за The Economist ;)
Абе и ти си сигурно роден кога твојот Булгаристан беше заедно со Источна Германија најверниот стелит на СССР, за сега да се "гордееш" дека сте членка на ЕУ и НАТО, арно ама како што гледаме пак сте тапа т.е. нужникот на Европа.

Што ќе правиш, судбина... ;)

Attila напиша:
Прво- има врска - немаш елементарни познаниjа што е The Economist. Кое не сбори добро за твоjата обшта култура /наjмалко/.:tapp:
Второ - The Economist Newspaper Ltd. е име на правно лице, компаниjа, не на производ. Е поврзано со минатото на компаниjата, но не и со тоа што го прави денеска. Забавно е кога од тоа си правиш изводи. Пример - Doritos е производ на Pepsico - вероватно според тебе е вид Pepsi Cola.:pos:
Шутраче миличко,
- насловот на темата е јасен и гласен
- мене ич не ми чуе што е The Economist, ниту некогаш ми значел, ниту сега ми значи, ниту ќе ми значи.
- тоа што ти си ја имаш мувата на капата за % НА СИРОМАШТИЈА ВО БУЛГАРИСТАН, и се обидуваш тука да тролаш со дебилни "дилеми" за тоа што е The Economist е твој проблем, не мој.
- отвори си ги очињата, читај што пишува под линкот, и престани да ми го дрвиш со глупости:
https://www.google.com/search?q=The+Economist&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:en-US:official&client=firefox-a

Attila напиша:
Точно jас не сум барал од тебе ни Харвард, ни Оксфорд.
Но штом користиш точно тоj автор - толкова подобре за грците. На мене ми е се таjа - jас не живеа со мислата дека сум античен :pos:
- Е арно де, не си барал ти, туку твојот имбецилен сонародник...
- Абе на грците им е ептен "подобре" со мене, што да ти расправам. Од толку што им е "добре" усвит фаќаат, назад во трлата да не ги изеде големиот и лош МАКЕДОНСКИ волк. ;)
- Јас никаде не сум рекол ниту сум помислил дека сум "античен" или слично.
Тоа што ти и твоите собраќа не си го знаете произходот, и по цел ден си го барате таму-ваму е ваш проблем, не наш...

Attila напиша:
Си видел што пише?
Каде пише 41,9 % од Бугарите са сиромашни?
Точното место и текст барам!
Каков неписмен абдал, Божееее....

"...Poor in Bulgaria are 41.9 % of the population, which is shocking data compared to the average EU rate (8.1 %)..."

Член од
9 март 2007
Мислења
1.263
Поени од реакции
220
Абе и ти си сигурно роден кога твојот Булгаристан беше заедно со Источна Германија најверниот стелит на СССР, за сега да се "гордееш" дека сте членка на ЕУ и НАТО, арно ама како што гледаме пак сте тапа т.е. нужникот на Европа.

Што ќе правиш, судбина... ;)
Бла, бла, бла.
Нема што да речеш.:icon_lol:

Шутраче миличко,
- насловот на темата е јасен и гласен
- мене ич не ми чуе што е The Economist, ниту некогаш ми значел, ниту сега ми значи, ниту ќе ми значи.
- тоа што ти си ја имаш мувата на капата за % НА СИРОМАШТИЈА ВО БУЛГАРИСТАН, и се обидуваш тука да тролаш со дебилни "дилеми" за тоа што е The Economist е твој проблем, не мој.
- отвори си ги очињата, читај што пишува под линкот, и престани да ми го дрвиш со глупости:
https://www.google.com/search?q=The Economist&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:en-US:eek:fficial&client=firefox-a
Толкова по зле за тебе што не знаеш што е The Economistл Ниска обшта култура, оди да соли памет на другите.:tapp:

- Е арно де, не си барал ти, туку твојот имбецилен сонародник...
- Абе на грците им е ептен "подобре" со мене, што да ти расправам. Од толку што им е "добре" усвит фаќаат, назад во трлата да не ги изеде големиот и лош МАКЕДОНСКИ волк. ;)
- Јас никаде не сум рекол ниту сум помислил дека сум "античен" или слично.
Тоа што ти и твоите собраќа не си го знаете произходот, и по цел ден си го барате таму-ваму е ваш проблем, не наш...
И одново - бла, бла, бла.:icon_lol:

Каков неписмен абдал, Божееее....

"...Poor in Bulgaria are 41.9 % of the population, which is shocking data compared to the average EU rate (8.1 %)..."

На истото место пише и "42 % of the Bulgarians have financial problems . . .". На кое се мисли - на бедност или на финански проблеми.
Не мислиш дека е едно и исто, НЕЛИ? ;)
Зоштото и човек коj се сочува со проблеми за да плати лизингот за своето Ferrari попада во тие 41,9 %, но не е сиромашен.
Еве ги пак податоците за сиромаштиjа:
Бугариjа - 21,8 %
Македониjа - 28,7 %

Ч Е Н Т О

Методија Андонов
Член од
3 јули 2008
Мислења
1.698
Поени од реакции
1.615
Бла, бла, бла.
Нема што да речеш.:icon_lol:
Хахааа, ај теши си се дека јас немам што да речам, може ќе ти помине фрустрацијата дека твојот Булгаристан е НУЖНИКОТ НА ЕВРОПА. :vozbud:

Attila напиша:
Толкова по зле за тебе што не знаеш што е The Economistл Ниска обшта култура, оди да соли памет на другите.:tapp:
- Јас апсолутно точно знам што е The Economist. Лажните "дилеми" поставени од идиоти како тебе, на кои после демек си даваш судови и одредуваш што е што е лика и прилика за нивото на интелегенција и писменост на секој еден турко-болгар.
- The Economist сам си се рекламира како ВЕСНИК и тоа се гледа од линкот што ти го дадов, ама за турко-болгар тоа е недостижно ниво на комуникација... еве ти го пак:
https://www.google.com/search?q=The+Economist&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:en-US:official&client=firefox-a
И текстот под него:
- Моето ниво на општа култура е недостижно за такви абдали како тебе. Ти воопшто и немаш култура. Како на друг начин да објасниме целодневно тролање на туѓ-МАКЕДОНСКИ форум..?

Attila напиша:
На истото место пише и "42 % of the Bulgarians have financial problems . . .". На кое се мисли - на бедност или на финански проблеми.
Не мислиш дека е едно и исто, НЕЛИ? ;)
Зоштото и човек коj се сочува со проблеми за да плати лизингот за своето Ferrari попада во тие 41,9 %, но не е сиромашен.
Еве ги пак податоците за сиромаштиjа:
Бугариjа - 21,8 %
Македониjа - 28,7 %
Хахаха, какво имбецилно тролање... :facepalm:
Бараше ли да ти дадам:
"Каде пише 41,9 % од Бугарите са сиромашни? Точното место и текст барам!"

Ете ти си доби, и сега пак нешто не ти е по кеиф, или ќе цркнеш од мака и од глупост ко редовно турко-болгарско тролче..? :icon_lol:

Прибидејќи си неписмено, а сакаш да се прикажеш ко да знаеш нешто ај да го видиме целиот текст за да не се глупираш ко навиен овде, бујрум:

Bulgarians Are the Poorest in Europe

42 % of the Bulgarians have financial problems vs. 8 % in the EU.
Bulgarians remain the poorest in the European Union. Poor in Bulgaria are 41.9 % of the population, which is shocking data compared to the average EU rate (8.1 %). One of the recommendations of the Council of Europe on Bulgaria's national programme for reforms in 2011 is in regards with poverty level. According to the available information lifestyle conditions in Bulgaria have worsened in the last couple of years. Low efficiency of services hinders this country's growth, EU reports. In spite the recent changes made in the state administration the reform didn't touch the question for improving the quality of the work of the institutions as a whole and of the civil servants.
The energy intensity (i.e. efficiency) of the Bulgarian economy is one of the highest in Europe. The Council points out that the European Commission recognizes the compliance of the Convergence Programme, the National Reforms Programme and the commitments Bulgaria has undertaken on Euro plus pact with the rules and guidelines of the European Union. The European Commission believes the deficit should be reduced to under the referent value of 3 % of the GDP.
The Council also recommends the completion of the dealings contracted with the social partners on the started pension system reforms, the acceleration of some of its key measures which would facilitate the increase of the real age of retirement and the reduction of the early leave from the labour market.
Among others, the Council recommends the application of policies guaranteeing the increase of salaries being tighter-tied to the growth of labour efficiency.

Сега појасно ли е тролче, или треба да ти преведам..?

Темата не е СПОРЕДБА на Бугарија со Македонија (иако и тоа не е проблем), туку е само за Бугарија.
Ама тоа на турко-болгарчета не им е јасно иако веќе 10 страни тролаат овде без врска...

4ento ti verno si tragedia/komedia.nogo si zle, ot tolko promivka mozok ne ostal. Polu4avam go u poshtenska kutia/mailbox seka sedmica.Ne ti go prepora4uvam shtoto ne e odobreno ot MANUre - if you get my drift dragi crvule. Sega vaka...

The Economist is an English-language weekly news and international affairs publication owned by The Economist Newspaper Ltd. and edited in offices in the City of Westminster, London, England.[1][2] Continuous publication began under founder James Wilson in September 1843. For historical reasons The Economist refers to itself as a newspaper, but each print edition appears on small glossy paper, like a news magazine!!! Kapish manure!!! Ai gitla na selo kopai mamulite...
- Неписмено имбецилче, научи се прво како правилно се цитира и се постираат коментари овде. :tapp:
- Единствено нешто што ти треба да "получаваш" и тоа не "сека седмица", туку СЕКОЈ ДЕН е сериозна терапија за менталната ретардација од која си патиш, и за која погрешно си мислиш дека ќе ти се излечи ако по цел ден тролаш на МАКЕДОНСКИ форум. :icon_lol:
- Ајде за слепите и неписмени турко-болгасрки тролчиња да повториме:

И текстот под него:
А на мене ич не ми чуе дали The Economist е весник, магазин, книга, радио, ТВ, или било што, јасно ли е бре дебилитети..?

ТЕМАТА Е: Во Бугарија сиромашни 41,9 отсто

Zaptija Stojkov

Комунист
Член од
23 февруари 2010
Мислења
3.178
Поени од реакции
2.857
Mитот за Благосостојбата во Бугарија...

http://bnr.bg/PublishingImages/RadioBulgaria/Обштество/Живот'т/detski_trud_610.jpg

Macedonia>>Europe

Faster Than Light
Член од
6 јуни 2007
Мислења
2.582
Поени од реакции
836
Искрено на никој не би му посакувал мизерија ама ако се обидуваат да го уништи мојот народ тогаш ми е сеедно дали мизеруваат Бугарите. Се додека се однесуваат исто како јужните им браќа си го заслужуваат тоа...може ќе се свестат за не човечниот нивен однос во иднина иако се сомневам, но ако не го променат начинот на однесување црно им се пишува, или за да разберат подобро црвено им се пишува. :D

Член од
9 март 2007
Мислења
1.263
Поени од реакции
220
Хахааа, ај теши си се дека јас немам што да речам, може ќе ти помине фрустрацијата дека твојот Булгаристан е НУЖНИКОТ НА ЕВРОПА. :vozbud:
Ч Е Н Т О: Бла, бла, бла, едно си знам, бла, бла ,бла. :pos:

- Јас апсолутно точно знам што е The Economist.
:vozbud::pos:

Ете ти си доби, и сега пак нешто не ти е по кеиф, или ќе цркнеш од мака и од глупост ко редовно турко-болгарско тролче..? :icon_lol:
Прибидејќи си неписмено, а сакаш да се прикажеш ко да знаеш нешто ај да го видиме целиот текст за да не се глупираш ко навиен овде, бујрум:

Bulgarians Are the Poorest in Europe

42 % of the Bulgarians have financial problems vs. 8 % in the EU.
Bulgarians remain the poorest in the European Union. Poor in Bulgaria are 41.9 % of the population, which is shocking data compared to the average EU rate (8.1 %). One of the recommendations of the Council of Europe on Bulgaria's national programme for reforms in 2011 is in regards with poverty level. According to the available information lifestyle conditions in Bulgaria have worsened in the last couple of years. Low efficiency of services hinders this country's growth, EU reports. In spite the recent changes made in the state administration the reform didn't touch the question for improving the quality of the work of the institutions as a whole and of the civil servants.

Сега појасно ли е тролче, или треба да ти преведам..?

Темата не е СПОРЕДБА на Бугарија со Македонија (иако и тоа не е проблем), туку е само за Бугарија.
Ама тоа на турко-болгарчета не им е јасно иако веќе 10 страни тролаат овде без врска...

ТЕМАТА Е: Во Бугарија сиромашни 41,9 отсто
Како ке коментираш црвеното и синото? Тоа не е едно и исто, а во материала не се прави разлика, кое вероватно е грешка на новинарот /има и други неписмени като тебе/. Во оригиналните новини од jули 2011 се говори само за процент од луге кои имат проблем со финансите. И ти дадох пример - човек коj не може да плати лизингот на своето Ferrari исто попага во тие 41,9 %. Сега поjасно ли ти е?

А кога се сбори за процент на сиромашни, статистиката е таа:
Бугариjа - 21,8 %
Македониjа - 28,7 %
Германец да ми сбори за сиромаштиjа во Бугариjа - ОК. Но некоj си од наjсиромашната земjа во Европа да ни соли памет - е тоа е цинизам друже Ч Е Н Т О. ;)

Kajgana Shop

На врв Bottom