Трето полувреме

Член од
5 јуни 2008
Мислења
3.632
Поени од реакции
5.724
Музиката не е оригинално за филмот... предходно има излезено во документарец на МТВ:

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Крај на 2012 ја прочитав негде.
http://www.novamakedonija.com.mk/NewsDetal.asp?vest=102711949513&id=16&setIzdanie=22415

Премиерата на новиот филм на Митревски би требало да се случи во април наредната година(ова е напишано во 2011 година, така да, годинава се мисли :) ).
- Сé уште не знаеме дали тоа ќе биде македонска премиера или филмот првпат ќе се прикаже на некој светски фестивал - вели продуцентот на филмот.

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Леле, се заљубив во трејлерот и од тоа што го видов се испонаежив цела. Изгледа професионално, прекрасно, мислам дека дури стварно ќе го сакам филмов, а не само затоа што е македонски филм. Сите наши филмови ги поддржувам, ама знам дека може и подобро, така што се надевам дека во овој ќе се заљубам.:pipi:

Голема поддршка до сите што учествувале во филмов! Се надевам ќе има голем успех!!! И за Бугарите што мрчеа, па кој ве терал да бирате погрешна страна? (како и секогаш впрочем во историјата):sneaky: Ова последното е шала, не рипајте одма. :)

И само на кратко:

Раде Шербеџија е голем актер, драго ми е што е дел од овој филм.
Катарина е прекрасна, право македонско девојче, стварно се уште не ми е јасно како може да има некој што мисли дека не е убава, ама добро тоа е ствар на вкус.
Сашко Коцев е како бонбона во филмов, барем од тоа што го видов. :love:

Можам да кажам дека многу убава нација сме, меѓу другото. :pipi:

Член од
13 декември 2009
Мислења
1.307
Поени од реакции
647
Храброст : да направиш филм за крвникот на македонскиот народ, Џемо Хаса, кој убивал Македонци, силувал и колел , лично одговорен за безброј македонски села запалени до темел.
Кукавичлук : подржан од Еврејските организации, правиш филм кој е повее за неколкуте илјади Евреи во Македонија отколку за трагедијата на Македонскиот народ.

Srcee

Unforgettable
Член од
29 април 2008
Мислења
5.275
Поени од реакции
3.496
Мене ептен ме бендисува трејлерот + Катарина ми е ептен симпатична, така да обавезно ќе го гледам филмов.
И дај Тони Михајловски веќе нека не го земаат у секој наш филм, ептен одвратен ми е.

P

PewDiePie

Гостин
Мене ептен ме бендисува трејлерот + Катарина ми е ептен симпатична, така да обавезно ќе го гледам филмов.
И дај Тони Михајловски веќе нека не го земаат у секој наш филм, ептен одвратен ми е.
Одвратен е вистина,ама не го видов мислам во трејлеров ???

Член од
22 јануари 2012
Мислења
15
Поени од реакции
0
Леле, се заљубив во трејлерот и од тоа што го видов се испонаежив цела. Изгледа професионално, прекрасно, мислам дека дури стварно ќе го сакам филмов, а не само затоа што е македонски филм. Сите наши филмови ги поддржувам, ама знам дека може и подобро, така што се надевам дека во овој ќе се заљубам.:pipi:

Голема поддршка до сите што учествувале во филмов! Се надевам ќе има голем успех!!! И за Бугарите што мрчеа, па кој ве терал да бирате погрешна страна? (како и секогаш впрочем во историјата):sneaky: Ова последното е шала, не рипајте одма. :)

И само на кратко:

Раде Шербеџија е голем актер, драго ми е што е дел од овој филм.
Катарина е прекрасна, право македонско девојче, стварно се уште не ми е јасно како може да има некој што мисли дека не е убава, ама добро тоа е ствар на вкус.
Сашко Коцев е како бонбона во филмов, барем од тоа што го видов. :love:

Можам да кажам дека многу убава нација сме, меѓу другото. :pipi:

За разлика од некои други ние секогаш сме имале топки меѓу нозете за да земеме страна. А некои никогаш не земале страна и секогаш тргнуваат натаму, на каде ги турна следниот стапила без отпор во државата им.

Член од
19 август 2010
Мислења
1.365
Поени од реакции
2.053
Филмот не е излезен, не знам за што се зборува, но искрено преку стапов ми е веќе да гледам филмови со некакви “забранети љубовни приказни“.Уште и самиот збор “забранет“ кога ќе го чујам ми се спушта директ.Преку стапов ми е да гледам шпански приказни во кој богата милионерка се заљубува во клошар и бега од дома заради него.Приказни за мали девојчиња коишто во реален живот скоро и не постојат.Знаеме каква е реалноста и дека ќерки на милионери се мажат за мулти милијардери, а не за син на стечаец.Да не си го ладиме куров со приказни.Уште од старт филмот ми е fail.

Уште од сам старт знам што ме чека и какво ќе е дејствието во филмот.Бледа копија на Монтевидео, Бог те видео(y)

Само незнам кај го најдоа Сашко Коцев за главен глумец.Во реален живот Катарина ни орев не би земала од негова рака, а камоли да се заљуби.Очекувам и една еротска сцена во којашто 4 и пол минути Сашко Коцев ќе и ја соблака маицата и додека сите ужарени од мастурбирање дека ќе и ја видат цицката на Катерина од следен момент кадарот е како тие лежат двајца после сексуален чин во кревет покриени со чаршаф и прават бош муабети како ништо не може да ги раздели на овој свет.

Во тоа време ако ги погледнеме сликите на нашите баби, дедовци, градски луѓе такви убави девојки немало.Биле небањати, недепилирани, прости, необразовани.Така да Катарина ми е уште еден fail за таков период.
Сакам Тетовирање и сурова реалност , а не турски и индиски серии продуцирани во долго метражен филм.

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Во тоа време ако ги погледнеме сликите на нашите баби, дедовци, градски луѓе такви убави девојки немало.Биле небањати, недепилирани, прости, необразовани.Така да Катарина ми е уште еден fail за таков период.
Сакам Тетовирање и сурова реалност , а не турски и индиски серии продуцирани во долго метражен филм.
Еј чекај малце, не мислиш дека имавме доволна “сурова“ реалност во филмовите? Нема еден ведар македонски филм, кој ќе промовира нешто позитивно. Зарем се мора да биде реалност? Тоа е филм на крај краева, филмовите само во Македонија се снимаат толку мрачни, еден позитивен филм немаме.
И извини, ама од секогаш имало девојки што биле убави, имало и такви какви што велиш ти, ама секогаш имало убави девојки.
Јас не знам македонскиот народ што всушност сака, постојано се зборува како ни се негативни филмовите, само ја претставуваат Македонија во лошо светло (што е точно) и сега одма се коментира негативно затоа што има барем малку ведра нишка.
Аман македонски народе, аман веќе. Преку стапот ти е да гледаш забранети љубови? А во кој македонски филм го имало тоа? Сите македонски филмови се со пцуење, колење, прикажување само на сивата страна во Македонија и непотребни секс сцени. Не сме имале ние воопшто драма, ниту љубовен филм досега кога ќе видиш.
Мене ми е преку глава од филмови како Тетовирање, јас сакам малку позитивна енергија, љубов, младост... макар што е драматичен филмот, бар и малку да подсобере позитива.

За разлика од некои други ние секогаш сме имале топки меѓу нозете за да земеме страна. А некои никогаш не земале страна и секогаш тргнуваат натаму, на каде ги турна следниот стапила без отпор во државата им.

Кој дел од зборот шала т.е шега, не го разбираш, кажи си слободно, ќе ти објаснам, ако сакаш и ќе ти нацртам. ;)

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Филмот не е излезен, не знам за што се зборува, но искрено преку стапов ми е веќе да гледам филмови со некакви “забранети љубовни приказни“.Уште и самиот збор “забранет“ кога ќе го чујам ми се спушта директ.Преку стапов ми е да гледам шпански приказни во кој богата милионерка се заљубува во клошар и бега од дома заради него.Приказни за мали девојчиња коишто во реален живот скоро и не постојат.Знаеме каква е реалноста и дека ќерки на милионери се мажат за мулти милијардери, а не за син на стечаец.Да не си го ладиме куров со приказни.Уште од старт филмот ми е fail.
Уште од сам старт знам што ме чека и какво ќе е дејствието во филмот.Бледа копија на Монтевидео, Бог те видео
Работава не е излезен, не знам за што се зборува, ама уствари знам:pos:Македонската филмографија е преполна со забранети љубови кои наликуваат на шпански серии. Пред дождот, Коски, Мајки, Црно Семе, Балканкан, се се тоа филмови налик на Касандра. Мислам јас не знам со кој памет Дарко планира да направи уште една таква приказна.

Туку сценариово за филмов е старо може 5 години. Богами јака копија ќе биде на Монтевидео:facepalm:

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.965
Поени од реакции
57.716

Уште од сам старт знам што ме чека и какво ќе е дејствието во филмот.Бледа копија на Монтевидео, Бог те видео(y)

Само незнам кај го најдоа Сашко Коцев за главен глумец.Во реален живот Катарина ни орев не би земала од негова рака, а камоли да се заљуби.Очекувам и една еротска сцена во којашто 4 и пол минути Сашко Коцев ќе и ја соблака маицата и додека сите ужарени од мастурбирање дека ќе и ја видат цицката на Катерина од следен момент кадарот е како тие лежат двајца после сексуален чин во кревет покриени со чаршаф и прават бош муабети како ништо не може да ги раздели на овој свет.

Па не глеај шпански бе. До душа и нашиве тв намалија со шпанските... Сеа ако спуштат од нет шпански серии... :rolleyes:

Втор болд - Што ладење ќе беше ова !? :cautious: Јас со друго го ладам...

За Катерина, колку што сум упатен у приказнава, потекнува од богато семејство, па така немиена у богато семејство - не иде некако... поправете ме ако грешам за „потеклото“ на Катето у филмов.

А викаш и Катерина била убава, Сашко нечинел. Да беа обратно улогине, да ставеа кај Сашко некој манекен, а кај Катерина некоја „неубава“ наша актерка можда обратно ќе викаше а !?

Инаку, јас немам големи очекувања од филмов, не сакам ни да си наметнам такви, така да само пријатно може да ме изненади. Но немам намера и да кењам пред да го изгледам.

А ќе го гледам сигурно, оти трејлеров изгледа одлично, и оти сигурен сум дека Џајковски пак ќе се надмине со музиката...

Криво ми е што не отидов на кастингот за статисти... :(

Kajgana Shop

На врв Bottom