Каков мобилен користите во моментов?

Windfucker

Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326

zocc

911
Член од
9 мај 2011
Мислења
2.912
Поени од реакции
1.678
Од батеријата не. Тоа што го пишува на гсмарена не е ни приближно точно :/
Тоа што го пишува на GSM Arena се статистики во фабрички услови т.е. во идеални услови. Секој производител има сопствена мрежа за тестирање на своите модели која има многу јак GSM, 3G, 4G сигнал кој не може да се спореди со комерцијалните мобилни мрежи. Затоа статистиките на нас ни изгледаат смешни и нереални. :) На пример кога има многу слаб 3G сигнал, телефонот се "мачи" да ја одржи истата и затоа многу страда батеријата и затоа побрзо ја троши него ли на места каде што има појак сигнал. ;)

^^GoRiLLaZ^^

Happiness...?
Член од
25 јануари 2007
Мислења
5.762
Поени од реакции
8.022
HTC HD2... со инсталирано Android софтвер (... дека оригиналов е со WM 6.5)

^^GoRiLLaZ^^

Happiness...?
Член од
25 јануари 2007
Мислења
5.762
Поени од реакции
8.022
И како го вози Андроидот??
Тошиба ко лудо.

Супер е, колку само време сум потрошил за да најдам асално нешто. Сите избагирани беа, кој камерата зафркаваше, па нешто некој функции заглавуваа.

Со овај сеа само што ме зеза околу USB конектирањето, но не ми е проблем... преку bluetooth префрлувам фајлови. Битно другото се си функционира како што треба.

... ебачка работа е да немаш вграден Android :/

Македонец

мразам патетика во натпис
Член од
12 февруари 2007
Мислења
3.928
Поени од реакции
3.814
Тошиба ко лудо.

Супер е, колку само време сум потрошил за да најдам асално нешто. Сите избагирани беа, кој камерата зафркаваше, па нешто некој функции заглавуваа.

Со овај сеа само што ме зеза околу USB конектирањето, но не ми е проблем... преку bluetooth префрлувам фајлови. Битно другото се си функционира како што треба.

... ебачка работа е да немаш вграден Android :/
УУУ па топ бе чим ти лета....и најбитно е батерија да ти држи.....плус твојот има голем екран....можеш да си земеш држач за навигација за во кола,наполни го со мапи,и уживај.:)

Јас сеа за сеа,си го користам Dropbox....т.е преку wifi си префрлам,и е брзо...бидејќи неам bluetooth стикче.

А тоа дека Андроидот е сега во мода....тоа не е заради трендот,туку бидејќи е навистина корисен.(а не ко ајфонине со оперативен систем за деца од предшколска возраст,а iPad-ите се за пензионери,и за лица кои се изнемоштени и со слаб вид)

^^GoRiLLaZ^^

Happiness...?
Член од
25 јануари 2007
Мислења
5.762
Поени од реакции
8.022
УУУ па топ бе чим ти лета....и најбитно е батерија да ти држи.....плус твојот има голем екран....можеш да си земеш држач за навигација за во кола,наполни го со мапи,и уживај.:)

Јас сеа за сеа,си го користам Dropbox....т.е преку wifi си префрлам,и е брзо...бидејќи неам bluetooth стикче.

А тоа дека Андроидот е сега во мода....тоа не е заради трендот,туку бидејќи е навистина корисен.(а не ко ајфонине со оперативен систем за деца од предшколска возраст,а iPad-ите се за пензионери,и за лица кои се изнемоштени и со слаб вид)
Мхммм, yap. Батеријата ко го ставив не држаше дека беше оптеретен со процеси, но го средив тоа со Autostarts програмот. Па се среди, максимимално до сеа ми издржал едно 4/5 дена... но ако го користам цел ден (нон стоп да сум конектиран на интернет), за едно 7 саати отиде цела батерија :)

Инаку не го користам Android-от за мода, туку дека е корисен. Има одлични апликации, како и одлични пиратски игри кој вршат работа за тепање досада (пример, додека патуваш некаде).

Apple sucks инаку :)

Torte Mobile

Модератор
Член од
29 ноември 2007
Мислења
7.099
Поени од реакции
1.885

Хахаха што е покорисен од iOS ? ... И не какајте за ајфон, да ви дадат четворка ќе се помочкате, за ајпад да не зборам ... зошто после него стана популарен таблет пц то и зошто сите производители прават таблети па и закржлавениот блекбери

Член од
29 август 2008
Мислења
5.808
Поени од реакции
4.248
Da ne otvoram nova tema ..sakam da prasam dali nekoj ima NOKIA DUAL SIM Nokia 101 ili Nokia X1-01
vo Handy gi ima 101 e 2400denari a X1-01 e 3000 denari ...
mi treba za da ne vleckam 2aparati od razlicni operatori*** ako ima nekoj slobodno neka spodeli dali si ja brkaat rabotaTa ....

Член од
23 јуни 2008
Мислења
4.002
Поени од реакции
4.245
Samsung Galaxy S

Го имам веќе 9 месеци и супер е засега, но поради тоа што неколку пати ми има паднато осеќам дека touch-от понекогаш ми заглавува, но тоа се секундни дефекти. Со камерата никогаш сум немал проблем, иако е 5 мегапиксели одлична ми е! Единствено недостаток е што нема блиц..

Kajgana Shop

На врв Bottom