Australian Open, 11.01.2012 - 29.01.2012

Кој ќе биде годинешниот шампион на Australian Open, 2012 ?

• Новак Џоковиќ

Гласови: 24 40,7%
  • Рафаел Надал

Гласови: 14 23,7%
  • Роџер Федерер

Гласови: 18 30,5%
  • Енди Мареј

Гласови: 3 5,1%
  • Серена Вилијамс

Гласови: 3 5,1%
  • Ким Клајстерс

Гласови: 5 8,5%
  • Ли На

Гласови: 1 1,7%
  • Каролина Возниацки

Гласови: 9 15,3%

• Вкупно гласачи
    59
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
13 август 2009
Мислења
9.544
Поени од реакции
5.772
И толку, така се игра на минус. Јас нерви кинам со овај другиот Србин, Типсаревич. Мамето....

Член од
14 март 2010
Мислења
16.958
Поени од реакции
16.315
Уште една лепотица се пласира понатаму на сметка на една од фаворитките за висок пласман на овој гренд слем.
Кирстеа ја совлада Стосур со 2-0 сетови..

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
И толку, така се игра на минус. Јас нерви кинам со овај другиот Србин, Типсаревич. Мамето....
Младичу ај ако можеш ( повторно:D ) пиши од колку саат се одигруваат поинтересниве натпревари ноќеска:)

Член од
14 март 2010
Мислења
16.958
Поени од реакции
16.315
Надал - Хас, околу 5 часот, после него би требало Федерер да го одигра мечот против Бек.. накај 7 часот ако се оди според сатницата.

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Надал - Хас, околу 5 часот, после него би требало Федерер да го одигра мечот против Бек.. накај 7 часот ако се оди според сатницата.
Ќе ме уништи ова турниров со саативе. Нема ли ништо добро, порано да се гледа?

Член од
16 јануари 2012
Мислења
9
Поени од реакции
0
Иснер - Налбандиан е една од поинтересните утакмици. Се надевам дека Иснер ќе победи. И Вавринка - Багдатис е исто така интересна. Би требало да има лесни победи за Федерер, Дел Потро и Томич. Алмагро со Димитров е исто јака утакмица. Димитров е сега во форма за разлика од Алмагро кој баш не е многу добар во последните неколку утакмици, па останува да видиме.
Кај женските нема некоја интересна утакмица и би требало да има лесни победи за фаворитките.

factotum

конвертит
Член од
3 јануари 2012
Мислења
121
Поени од реакции
38
Абе Гриша? Што бидна со Гриша? Шпанска грозница или му истекла визата за Австралија....:giggle:

С

сашенко

Гостин
Надал супер помина, не гледав само на хајлајтс го поминав мечот у qрац со овие термини више

Премногу глупави грешки правеше Рафа, се надевам ке го исцентрира шутот до финале :pos:

Член од
6 октомври 2008
Мислења
1.884
Поени од реакции
2.088
Надал супер помина, не гледав само на хајлајтс го поминав мечот у qрац со овие термини више

Премногу глупави грешки правеше Рафа, се надевам ке го исцентрира шутот до финале :pos:
Добро изигра Надал ко за почеток, а грешки дека правеше да особено при крајот на првиот сет.Очекувам подобра игра понатака!

Vamos Rafa!

Член од
18 декември 2009
Мислења
6.125
Поени од реакции
872
Ако продолжи Надал како вчера со Хасс не му се пишува добро ни од очекуваното, а не па да освои.

С

сашенко

Гостин
Ако продолжи Надал како вчера со Хасс не му се пишува добро ни од очекуваното, а не па да освои.
Го гледаше цел меч? Јас само хајлајтсот го изгледав и ептен тапа изиграл ко што можев да видам.Многу глупави грешки прави, од чисти позиции промашува.Ниту сервисот функционира добро, ниту на форхенд или бехенд нешто посебно видов.Ептен просечен меч изиграл и ич не ме бендисува ова.Со ваква игра, подобро да изгуби порано одколку да изигра уште еден меч со Ноле и да изгуби самодоверба за цела сезона после.Незнам што работи на тренинг, ама подобро на бајачка да го носат некоја.Нема физички проблеми сега, само самодоверба му треба и похрабро да игра

Член од
13 август 2009
Мислења
9.544
Поени од реакции
5.772
Точно. Го гледав мечот до сабајле, и не ми се допадна. Мечот го зеде на искуство и на рутина, но глупавите грешки, можат да го чинат многу против Новак или Роџ.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom