Возачка дозвола на 16 години во Македонија ?

Член од
4 јули 2008
Мислења
6.134
Поени од реакции
1.896
deca se deca bez razlika dali imaat ili nemaat vozacka dozvola.ke naucis da parkiras kola i mislis gotovo ova lesno bilo :D
Значи имаш 17 години и незнаеш да возиш автомобил и немаш доволно памет за да го возиш,полниш 18 и веќе одма си експерт за автомобили и добиваш искуство?

Член од
9 декември 2011
Мислења
87
Поени од реакции
15
Значи имаш 17 години и незнаеш да возиш автомобил и немаш доволно памет за да го возиш,полниш 18 и веќе одма си експерт за автомобили и добиваш искуство?
sakav da kazam deka mnogu kurnazi malku nesto ke naucat pa mislat deka se kacile na mesecina demek se im e poznato treba seriozno da se svatat nekoi raboti koga postari od 18 god. ne razbiraat se zanesuvaat sto ostanalo za 16 god. deca? se nadevam me razbiras :D

Член од
4 јули 2008
Мислења
6.134
Поени од реакции
1.896
sakav da kazam deka mnogu kurnazi malku nesto ke naucat pa mislat deka se kacile na mesecina demek se im e poznato treba seriozno da se svatat nekoi raboti koga postari od 18 god. ne razbiraat se zanesuvaat sto ostanalo za 16 god. deca? se nadevam me razbiras :D
Те разбирам али мислењето не ти е на место.Ако некој се занесува со кола ќе се занесува и на 16 и на 18 и на 20 и на 25 и на 30,ќе се занесува се додека не треба да ја превезува својата фамилија.Дека годините не се пресудни за возењето ќе видиш и сам ако испадниш надвор и пробаш да прениуваш улица.

Член од
9 декември 2011
Мислења
87
Поени од реакции
15
neka se usvoi zakonot neka pocnat da vozat 16 god. pa vremeto ke kaze koj bil vo pravo a koj ne treba iskustvo i pamet .eve na pr. dali ima razlika ako dete na 16 god. stane tatko i nekoj na 20 ili 30 god?

Член од
11 јули 2009
Мислења
1.415
Поени од реакции
962
Ако не научат доволно нема да добијат возачка ;)

Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.640
Поени од реакции
2.504
Кога го донесоа тој глуп најГЛУП закон да неможиш 2 год да возиш кола над 96 коња, нека им дадат на децава, и онака возат барем нека возат без криење.Сигурен сум дека нема тие да бидат причина за зголемен хаос во сообраќајот.

Член од
20 ноември 2008
Мислења
6.104
Поени од реакции
2.514
Ништо од законов ни трага ни глас, пропадна в земи, и се знаеше, многу галама се крена..

Член од
4 мај 2007
Мислења
598
Поени од реакции
208
Ништо од законов ни трага ни глас, пропадна в земи, и се знаеше, многу галама се крена..
Не е пропаднат. Во автошкола ми кажаа дека од среда (први нели :) ) ќе може со 16години да полагаш. :) 66 (дупло од стандардното) часа треба да земеш и имаше нешто ново за полагањето тестови ама не запазив зошто мене не ме фаќа :)
Ако го интересира некој,автошколиве веќе се информирани како што ми кажаа мене :)

Член од
3 декември 2011
Мислења
3
Поени од реакции
0
Франче ќе може подетално да не информираш? ;)
--- надополнето: 1 февруари 2012 во 21:17 ---

Член од
4 мај 2007
Мислења
598
Поени од реакции
208
--- надополнето: 1 февруари 2012 во 21:17 ---
Бидејки не сум баш најинформиран, да не те излажам, отиди во најблиската автошкола ќе ти објаснат :)

Edit: Сега видов дека си ми пишал и пп :) И таму ти вратив.

Член од
27 декември 2011
Мислења
164
Поени од реакции
89
Не ми е јасно зошто толку негативно се прифати овој предлог. Зошто оваа нова промена да влијае толку лошо на околината?
Како прво возењето е потреба не е измислено за чепат. Како што се качија цените на бензинот и дизелот чисто сумјам родителите да им даваат толку многу пари за децата неконтролирано да се возат. Освен тоа и казните ги качија, полицијата е се построга, казнува и тоа што не е за казнување, зарем мислите дека некој лудо ќе вози? Мислам дека нема некој малолетник да вози лудо знаејќи дека ако го сопре полиција и го казни ќе го чека подупла казна дома од онаа на полицијата. Лудо возење имало и отсекогаш ќе има, дури и од 50 годишни луѓе, нема да се зголеми ако се изгласа оваа измена во законот.
А, и знаеме колку многу се строги сега во комисија. Бутаат ако ти закачи гумата еден сантим на бела лента, мислите дека лесно ќе ги пуштаат малолетните на градска?
И на крај краева, малолетни се, но не се неспособни, точно дека повеќе им лета паметот, но мислам дека не се без мозок за до толку ситуацијата да излезе надвор од контрола. А, и нема некоја разлика од возач на 16 и на 18 години. И да ја изгласаат изменава нема да значи дека по автоматиза секој 16 годишен ќе вози, сепак ако не е некој способен родителот нема да му дозволи.

Kajgana Shop

На врв Bottom