Зошто атеистите немаат одговор на следниве прашања.

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.619
Поени од реакции
59.432
Ништо.
Темава е за некакви прашања на кои атеистите немале одговор. Имаш прашања?
--- надополнето: 16 јануари 2012 во 18:03 ---
Ја провали а? :D
Сомнителна ми е :)

Член од
15 јануари 2012
Мислења
69
Поени од реакции
8
Ја провали а? :D
Greska si, 100 % :)
Ne sum taa na koja mislite, moze imame slicni stavovi, ili isti, ne velam ne, no ne sum bila do sega nikogas clen na Kajgana.
--- надополнето: 16 јануари 2012 во 18:08 ---
Ништо.
Темава е за некакви прашања на кои атеистите немале одговор. Имаш прашања?
--- надополнето: 16 јануари 2012 во 18:03 ---

Сомнителна ми е :)
Isto kako sto ti e somnitelen odgovorot na prasanjata koi gi dava Biblijata?:pos:

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.619
Поени од реакции
59.432
Не се разбираме, можеби зошто си тазе: ова е тема на која атеистите одговараат, ако има прашања. Да не оди дискусијата оф-топик.

MEDDLE

уставен кривичар
Член од
19 февруари 2008
Мислења
1.995
Поени од реакции
1.406
Ma naviknav ja so takvi kako tebe, pacienti mi se, bez gajle, ne mi zvucis ni drsko i bezobrazno, samo teraj po svoe, isto kako sto i religioznite ke si teraat po svoe. Sekoj ke si go brani svoeto mislenje..
А со што ќе ми дадеш причина и повод да терам по твое, иако навистина се обидувам во овие неколку минути?
Знаеш што? Последно време ме фасцинира тој став кај луѓето, знаеш не го зборуваат тоа, но се осеќа у ваздух. Го гледам тоа и кај тебе.

„Смислата за толеранција - најнов крик на демократијата“

- пластично објаснето отприлика иде вака: „јас имам свое мислење, ти имаш твое, различни се, не знам дали моето е точно ниту пак твоето, но знам дека јас мислам така, а штом јас мислам така, значи мора да е исправно (нели, единката мора да е самостојна да мисли, па оттука мора да постои и толеранција меѓу единките, поради различните мислења), и , бидејќи знам дека твоето не е исправно, иако немам ама апсолутно ништо со што би можел да го потврдам тоа, тогаш седи понастрана од мене, не ме чепкај, остави ме да седам удобно во лојот за мојот бубрег.“ - дефиниција за толеранција....

Така да не ми продавај такви ефтини финти, многу добро знаеш дека Сонцето се врти околу својата оска, а останатите планети во Сончевиот систем околу него. За тоа не ти треба мислење, за тоа ти треба разум, а за да стигнеш до тоа, е треба да изведеш формули, а за формулите не треба да даваш мислење - пак треба разум. Откога ќе го направи тоа, тогаш изведуваш мислење...

Член од
15 јануари 2012
Мислења
69
Поени од реакции
8
А со што ќе ми дадеш причина и повод да терам по твое, иако навистина се обидувам во овие неколку минути?
Знаеш што? Последно време ме фасцинира тој став кај луѓето, знаеш не го зборуваат тоа, но се осеќа у ваздух. Го гледам тоа и кај тебе.

„Смислата за толеранција - најнов крик на демократијата“

- пластично објаснето отприлика иде вака: „јас имам свое мислење, ти имаш твое, различни се, не знам дали моето е точно ниту пак твоето, но знам дека јас мислам така, а штом јас мислам така, значи мора да е исправно (нели, единката мора да е самостојна да мисли, па оттука мора да постои и толеранција меѓу единките, поради различните мислења), и , бидејќи знам дека твоето не е исправно, иако немам ама апсолутно ништо со што би можел да го потврдам тоа, тогаш седи понастрана од мене, не ме чепкај, остави ме да седам удобно во лојот за мојот бубрег.“ - дефиниција за толеранција....

Така да не ми продавај такви ефтини финти, многу добро знаеш дека Сонцето се врти околу својата оска, а останатите планети во Сончевиот систем околу него. За тоа не ти треба мислење, за тоа ти треба разум, а за да стигнеш до тоа, е треба да изведеш формули, а за формулите не треба да даваш мислење - пак треба разум. Откога ќе го направи тоа, тогаш изведуваш мислење...
Imam svoe mislenje, tvrdam deka e tocno i nemam namera nikogo da uveruvam deka e taka ili ne, odnosno deka negovoto e pogresno, a i ne sum Jehovin svedok, toa oni imaat takov obicaj da teraat voda na svoja vodenica...
Pozdrav!

Член од
10 октомври 2011
Мислења
269
Поени од реакции
69
За некој кој го почувствувал или видел тоа сонце и да ми раскажува. Но некој кој не видел, туку му раскажал некој на кој некој претходно му раскажал, и таквиот да раскажува за сонцето....бог да чува :D
Па и на оние кои го виделе и почуствувале не му верувате...многумина ги нарекуваат луди оние кои сведочат за Бог.

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Па и на оние кои го виделе и почуствувале не му верувате...многумина ги нарекуваат луди оние кои сведочат за Бог.
Ти познаваш таков што го видел бог? Или можда ти го виде?

MEDDLE

уставен кривичар
Член од
19 февруари 2008
Мислења
1.995
Поени од реакции
1.406
Па добро бе пичка му мајчина, како бе така сите го гледаат Бог, а ја не го глеам.. е сеа се нафурав..

Па стварно сакам да го видам, мислам нејќам ништо посебно од него, туку чисто еден комшиски краток муабет у четири очи, да му кажам „Како си Дедо Боже, добар ли си?“
Мислам дека покрај толку молења, колнења и плачења на негова адреса, до толку барем заслужил чоекот..
упс ... мислам Диететот!

Член од
15 јануари 2012
Мислења
69
Поени од реакции
8
Ти познаваш таков што го видел бог? Или можда ти го виде?
Koga nekoj covek nesto ti kazuva, ti ili mu veruvas ili ne, ili se somnevas,nema cetvrto.Biblijata ja pisuvale luge koi go videle, a nam ni ostanuva ili da im veruvame ili da se somnevame, odnosno da ne im veruvame.

Lord Macedon

Етнички жител на Кајгана
Член од
12 септември 2008
Мислења
135
Поени од реакции
21
А кој го создал Господ? Ајде верници....

Член од
15 јануари 2012
Мислења
69
Поени од реакции
8
G

galaxy

Гостин
Истата грда латиница, истите припрости ставови, истиот полуписмен начин на изразување...
Јас мислам дека и` е некоја колешка психолог, ја има викнато да се регистрира за заеднички да не` евалуираат.

Kajgana Shop

На врв Bottom