- Член од
- 15 јануари 2012
- Мислења
- 69
- Поени од реакции
- 8
jok, nova sum, od vcera..nego psiholog sum...zatoa ...Навикна? 13 поста имаш.
Пациенти? ... аха: Џули, ти си?
jok, nova sum, od vcera..nego psiholog sum...zatoa ...Навикна? 13 поста имаш.
Пациенти? ... аха: Џули, ти си?
Сомнителна ми еЈа провали а?
Greska si, 100 %Ја провали а?
Isto kako sto ti e somnitelen odgovorot na prasanjata koi gi dava Biblijata?Ништо.
Темава е за некакви прашања на кои атеистите немале одговор. Имаш прашања?
--- надополнето: 16 јануари 2012 во 18:03 ---
Сомнителна ми е
А со што ќе ми дадеш причина и повод да терам по твое, иако навистина се обидувам во овие неколку минути?Ma naviknav ja so takvi kako tebe, pacienti mi se, bez gajle, ne mi zvucis ni drsko i bezobrazno, samo teraj po svoe, isto kako sto i religioznite ke si teraat po svoe. Sekoj ke si go brani svoeto mislenje..
Imam svoe mislenje, tvrdam deka e tocno i nemam namera nikogo da uveruvam deka e taka ili ne, odnosno deka negovoto e pogresno, a i ne sum Jehovin svedok, toa oni imaat takov obicaj da teraat voda na svoja vodenica...А со што ќе ми дадеш причина и повод да терам по твое, иако навистина се обидувам во овие неколку минути?
Знаеш што? Последно време ме фасцинира тој став кај луѓето, знаеш не го зборуваат тоа, но се осеќа у ваздух. Го гледам тоа и кај тебе.
„Смислата за толеранција - најнов крик на демократијата“
- пластично објаснето отприлика иде вака: „јас имам свое мислење, ти имаш твое, различни се, не знам дали моето е точно ниту пак твоето, но знам дека јас мислам така, а штом јас мислам така, значи мора да е исправно (нели, единката мора да е самостојна да мисли, па оттука мора да постои и толеранција меѓу единките, поради различните мислења), и , бидејќи знам дека твоето не е исправно, иако немам ама апсолутно ништо со што би можел да го потврдам тоа, тогаш седи понастрана од мене, не ме чепкај, остави ме да седам удобно во лојот за мојот бубрег.“ - дефиниција за толеранција....
Така да не ми продавај такви ефтини финти, многу добро знаеш дека Сонцето се врти околу својата оска, а останатите планети во Сончевиот систем околу него. За тоа не ти треба мислење, за тоа ти треба разум, а за да стигнеш до тоа, е треба да изведеш формули, а за формулите не треба да даваш мислење - пак треба разум. Откога ќе го направи тоа, тогаш изведуваш мислење...
Па и на оние кои го виделе и почуствувале не му верувате...многумина ги нарекуваат луди оние кои сведочат за Бог.За некој кој го почувствувал или видел тоа сонце и да ми раскажува. Но некој кој не видел, туку му раскажал некој на кој некој претходно му раскажал, и таквиот да раскажува за сонцето....бог да чува
Јас пак мислев дека верува, ама ете, таа го чувствувала. Штом е така затворено е прашањево.Moze i da bide slepa, no go cuvstvuva
Ти познаваш таков што го видел бог? Или можда ти го виде?Па и на оние кои го виделе и почуствувале не му верувате...многумина ги нарекуваат луди оние кои сведочат за Бог.
Па добро бе пичка му мајчина, како бе така сите го гледаат Бог, а ја не го глеам.. е сеа се нафурав..Па и на оние кои го виделе и почуствувале не му верувате...многумина ги нарекуваат луди оние кои сведочат за Бог.
Koga nekoj covek nesto ti kazuva, ti ili mu veruvas ili ne, ili se somnevas,nema cetvrto.Biblijata ja pisuvale luge koi go videle, a nam ni ostanuva ili da im veruvame ili da se somnevame, odnosno da ne im veruvame.Ти познаваш таков што го видел бог? Или можда ти го виде?
Aman, ne sum taa koja mislite deka sum.Пусто ни беше без тебе овде...
Bog e odveka i doveka, nema kraj ni pocetok. Ova kako vernik odgovaram.А кој го создал Господ? Ајде верници....
Истата грда латиница, истите припрости ставови, истиот полуписмен начин на изразување...Aman, ne sum taa koja mislite deka sum.
Јас мислам дека и` е некоја колешка психолог, ја има викнато да се регистрира за заеднички да не` евалуираат.Истата грда латиница, истите припрости ставови, истиот полуписмен начин на изразување...