Припадник на полицијата претепал момче до смрт! - ПРОТЕСТИ ПРОТИВ ПОЛИЦИСКАТА БРУТАЛНОСТ

Статус
Затворена за нови мислења.

Kadaif

M.D.
Член од
21 јануари 2008
Мислења
6.921
Поени од реакции
8.525
Иран е и земја со најмногу наркомани по глава на жител во светот, 11 милиони зависници (према инфо од 2007. колку се сега е прашање) од 74 милиони популација.
Факт кој сосема случајно се поклопува со воведувањето на најдраконските казни за поседување и продажба на дрога. Стварно, али она стварно ја опраија ајатоласите работата...
Ако живееше во Иран, како што изрази желба шансата да бидеш џанак ќе беше 1 према 7.
Незнаењето е.....сила....
И 1 посто џанаци да има пак е океј казната за тие луѓе.

А за болдов....очаен обид да се напраеш форумски шериф, браво бе најпаметен си! (y)

Член од
9 декември 2011
Мислења
87
Поени од реакции
15
Нормално ;) ама иди објасни глупог босанца.
e pa i ja sum registriran vo policija za tepacka i nanesuvanje na teski povredi bev na sud si plativ osteta i sea ako se najdam na ulica i se stepa nekoj treba bas mene da me fatat i da me maltretiraat?toa bese edna pomina i sea sto?nemam pravo da prodolzam ponatamu so zivotot?ili nekoj naku...cen cajkan stalno ke me potsekja na istoto i ke me potcenuva? aj ziti boga sea ti objasni glupom bosancu :D
--- надополнето: 16 јануари 2012 во 15:00 ---
e pa i ja sum registriran vo policija za tepacka i nanesuvanje na teski povredi bev na sud si plativ osteta i sea ako se najdam na ulica i se stepa nekoj treba bas mene da me fatat i da me maltretiraat?toa bese ednas pomina i sea sto?nemam pravo da prodolzam ponatamu so zivotot?ili nekoj naku...cen cajkan stalno ke me potsekja na istoto i ke me potcenuva? aj ziti boga sea ti objasni glupom bosancu :D
--- надополнето: 16 јануари 2012 во 15:00 ---
e pa i ja sum registriran vo policija za tepacka i nanesuvanje na teski povredi bev na sud si plativ osteta i sea ako se najdam na ulica i se stepa nekoj treba bas mene da me fatat i da me maltretiraat?toa bese ednas pomina i sea sto?nemam pravo da prodolzam ponatamu so zivotot?ili nekoj naku...cen cajkan stalno ke me potsekja na istoto i ke me potcenuva? aj ziti boga sea ti objasni glupom bosancu :D

Kadaif

M.D.
Член од
21 јануари 2008
Мислења
6.921
Поени од реакции
8.525
Иран е и земја со најмногу наркомани по глава на жител во светот, 11 милиони зависници (према инфо од 2007. колку се сега е прашање) од 74 милиони популација.
Факт кој сосема случајно се поклопува со воведувањето на најдраконските казни за поседување и продажба на дрога. Стварно, али она стварно ја опраија ајатоласите работата...
Ако живееше во Иран, како што изрази желба шансата да бидеш џанак ќе беше 1 према 7.
Незнаењето е.....сила....

А за болдов....очаен обид да се напраеш форумски шериф, браво бе најпаметен си! (y)
--- надополнето: 16 јануари 2012 во 15:02 ---
aj ziti boga sea ti objasni glupom bosancu :D
Е тоа е не моеш да објасниш глупог босанца :icon_mrgr:

Член од
5 август 2007
Мислења
3.586
Поени од реакции
2.608
Ц ц ц, не ми се верува што читам на темава...сумлив бил, имал досие и имаш право да го акниш од земја...бравос.
Иначе, мене сумлива ми е целата ситуација. Искрено, од тоа што имам читано, сумлив ми е и брат му (семејството) за тоа дали и колку сакаат да излези цела вистина на виделина, или се имаат помирено со фактот дека не можат да го вратат Мартин, па ајде барем една дебела спогодба да се напрај, и кога велам дебела, мислам Јоко Зуна дебела...

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Се сретнале во погрешен момент. Проблематичен дечко и наку*чен џандар. Тоа е приказната. Нема теории на заговор, нема ништо. Казната според мене е висока но можеше да се очекува заради медиумската експлоатираност на настанот.
Да не беше таа медиумска експлоатираност на настанот, Спасов сеа ќе си беше негде на скијање.

И да, Македонија, земјата во која 14 години за убиство се сметаат за малку :pos:

Toecutter

Biafran Baby
Член од
12 мај 2009
Мислења
5.243
Поени од реакции
2.444

:facepalm:

Почнав да пишувам реплика на твојот пост и си реков what the fuck are you doing...:icon_lol:
Уживај си во замислената безбедност, постирај ни поучни слики од Иран каде после воведувањето на смртна казна бројот на џанаци за четврт век од 300.000 дојде на 11 милиони and counting...само бесилката брат е спасот. Да те спаси некој ко Спасов и тебе...(y)

Член од
9 декември 2011
Мислења
87
Поени од реакции
15

mnozinstvoto si go kaza svoeto e sea koj se pravi glup bosanec.... spored tebe treba sekoj sumliv ili so dosie da se tepa ok.....

Таруно

Еким
Член од
9 јуни 2010
Мислења
2.610
Поени од реакции
2.505
Абе Кадаиф не беше едно турско јадење со шербет многу !? Онака да си прашам.

Kadaif

M.D.
Член од
21 јануари 2008
Мислења
6.921
Поени од реакции
8.525
:facepalm:

Почнав да пишувам реплика на твојот пост и си реков what the fuck are you doing...:icon_lol:
Уживај си во замислената безбедност, постирај ни поучни слики од Иран каде после воведувањето на смртна казна бројот на џанаци за четврт век од 300.000 дојде на 11 милиони and counting...само бесилката брат е спасот. Да те спаси некој ко Спасов и тебе...(y)
Да ми го јадиш курот.

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.821
Поени од реакции
8.837
Не напишав дека бил светец но напишав дека имаше и добри страни.Истотака напишав дека нема потреба сега тоа криминално досие да се вади низ нос и да се избегнува главната поента.Дека никој не заслужува таков третман.Зошто може утре твоето или моето дете да биде претепано а да има криминално досие на пример и ќе пројдеш низ тоа и покрај досието?Поентата ми е дека ваквите појави треба да се осудат максимално што е можно повеќе, зошто утре може да е моето или твоето дете кое може да настрада доколку не се санира овој проблем и не им се даде на јавноста (преку казната на еден начин) апел за тоа дека казните се строги во државава, за да се намалат можностите од тоа делото да се повтори повторно.
Друго дури и да се однесувал непримерно си постојат процедури кои немаат никаква поврзаност со смртна казна и кои за секого важат, колку што проверив последен пат во атласот јас живеам во Македонија а не во Иран.Иако наликуваме на Казахстан повеќе ама тоа во друга тема......
A дали јас го оправдав Спасов? Не.
Дали мислам дека не е во ред? Да.

За твоето дете не знам, ама моето тешко дека ќе има досие и ќе се заебава со дроги на 22 години, неколку години предходно јас сама ќе го пошамарам малце повеќе, ако не ми успеат сите други методи. И да, не е важно неговото досие од аспект дека никој не смее да биде брутално претепан, но од аспект (мој) претставува опасност за моето, твоето, и сечие дете, на пример, што ако е моето дете геј, а овој како навивач го претепа... Има многу што ако, и што би било ако би било. Тоа е што е, и Спасов имал добри страни па никој не ги спомнува сега, и тој спасил многу гзови на тие што протестираа на улица, па никому ништо.

А делото ќе се повтори повторно, како што сеуште ќе има педофилија во Ватикан, шверц на дрога, бело робје и органи, и децата во Африка и понатаму ќе гладуваат....

B

Borg_Drone

Гостин
За твоето дете не знам, ама моето тешко дека ќе има досие и ќе се заебава со дроги на 22 години, неколку години предходно јас сама ќе го пошамарам малце повеќе, ако не ми успеат сите други методи. И да, не е важно неговото досие од аспект дека никој не смее да биде брутално претепан, но од аспект (мој) претставува опасност за моето, твоето, и сечие дете, на пример, што ако е моето дете геј, а овој како навивач го претепа... Има многу што ако, и што би било ако би било. Тоа е што е, и Спасов имал добри страни па никој не ги спомнува сега, и тој спасил многу гзови на тие што протестираа на улица, па никому ништо.

А делото ќе се повтори повторно, како што сеуште ќе има педофилија во Ватикан, шверц на дрога, бело робје и органи, и децата во Африка и понатаму ќе гладуваат....
Јас навистина посакувам да не биде, но никогаш не вели никогаш.
За второто, добро е што најдовме разбирање.

Mjolnir

Духот на рамковниот договор
Член од
12 декември 2011
Мислења
1.967
Поени од реакции
1.867
Да не беше таа медиумска експлоатираност на настанот, Спасов сеа ќе си беше негде на скијање.

И да, Македонија, земјата во која 14 години за убиство се сметаат за малку :pos:
И тоа е донекаде точно. А за казните не коментирам само направив споредба во однос на другите. Генерално сум за поостри казни особено за насилни кривични дела.
Друга работа точно е дека полицијата се штити како што се штитат меѓу себе луѓе од разни групации. Но мислам дека се претерува, бидејќи можеме да се доведеме во ситуација како во Америка каде се исплаќаат десетици илјади долари отштета за да речеме бокс при апсење во крајно сомнителни случаи (сомнителни во смисла упасениот провоцира се заканува и тн.). Две убавини нема. Доколку премногу се затегнат полицајците криминалците ќе водат оро и не само тие туку никој нема да има ни почит спрема полицајците, од друга страна па ако премногу им се дозволи може и невини луѓе да страдаат без врска...јас сум за цврста рака, во смисла цврсто со криминалците. Од контактите што сум ги имал со разни луѓе кои имале искуство со полиција (вклучувајќи ме и мене) можам слободно да кажам дека неоправдани инциденти има многу малку, а луѓето кои се жалат на полициска бруталност најчесто се деликвенти или луѓе кои се со проблематично однесување(не викам дека нема злоупотреба туку дека таа е мала односно не може да се поистовети со целокупната работа на полицијата). Едноставно кога полицаец ќе побара нешто да направиш направи го, нека ми каже некој кого натепале што не правел ништо и што слушал наредби? Како податок секој месец Алфите апсат по 200-300 луѓе, колку случаи има на пријавена полициска бруталност месечно? Минимално, а психолошкиот ефект е огромен.

Член од
9 декември 2011
Мислења
87
Поени од реакции
15
Да ми го јадиш курот.
ne izdrzaa nervite :D alal da ti e ne mi e cudno sto tolku mnogu branis na.....ceni cajkani koga si so slicen karakter :D ama ok nema pravo nikoj na nikogo da mu sudi toa e tvoe pravo pa duri i sto pcues nema pravo nikoj da te zapre vprocem toa ti e del od karakterot

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.821
Поени од реакции
8.837
Јас навистина посакувам да не биде, но никогаш не вели никогаш.
За второто, добро е што најдовме разбирање.
Па не ја читај само пола реченица.
Навивачот е потенцијална опасност за моето дете кое можеби е геј, и наркоманот е опасен ако е во криза, итн.... првите би ги забранила со закон, за вторите ич не ми е гајле што ќе им прават само да ги мафнат од улица. Од тој аспект, за моја лична безбедност, ми е важно досието не само негово, туку на секој како него. На крајот, не е истепан мирен дечко, некој што славел/гледал/се чудел/викал ,,доле влада,,... Не заслужува никој тепање до смрт... но ни самиот не си седел мирен. И од тој аспект, не сакам никакво разрешување на министерката, Спасов си го изеде за сите.

Zaptija Stojkov

Комунист
Член од
23 февруари 2010
Мислења
3.178
Поени од реакции
2.855
14 години казна затвор за Гологлавиот е малку.
140 години треба да го осудат.

Или пак со тап нож сечење прст по прст.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom