Припадник на полицијата претепал момче до смрт! - ПРОТЕСТИ ПРОТИВ ПОЛИЦИСКАТА БРУТАЛНОСТ

Статус
Затворена за нови мислења.

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.162
Поени од реакции
18.203
Види ако се прави притисок врз полицијата, како што се прави сега од една инцидентна грешка, поверојатно е утре твоето дете да биде жртва на џганови како наркомани, крадци, деликвенти и остала смрад одколку да биде жртва на полицаец кој си ја врши работата.

Имаш размислувано за тоа?
Како е пологично, да настрадаш од 'криминалци' или од 'полицајци'?

Нормално дека ќе очекуваш од тнр.криминалци да добиеш по тиква и зато ќе ги избегнуваш.Ама цајканиве немаш шанса да ги избегниш, а процентот да си го добиеш по тиква е ист како со другата група. Добро напиша некој погоре, секогаш кога налетвам на цајкан во ум ми е сцената од Тетовирање со куферот.Понесигурно се осеќам во нивна близина(освен ако не ми се некои познати), а би требало да е обратно.Зошто постојат доста луѓе кои и во двете групи слободно мојме да ги класифицираме.

Kadaif

M.D.
Член од
21 јануари 2008
Мислења
6.921
Поени од реакции
8.525
na ulica ima sekakov naros toa e tocno no ako nekoj na nekogo ne mu e simpaticen ili mu nalikuva na delkvent neznaci deka treba da go tepa ili maltretira. drugo:bas koga ima problemi policajcite gi nema. doagaat otkako ke zavrsi se.
Регистриран е во полицијата и има досие, не е наликува!

Член од
12 декември 2010
Мислења
4.346
Поени од реакции
3.754
Не кажувам јас, тој бил познат на повеќе полицајци, затоа и брзо е идентифициран од полицијата по отпечатоци поради тоа што има досие.

Зошто баш него го бркале од толку народ на плоштадот? Некој си го поставил тоа прашање?
Добро бе човек, касниш со муабетот, ова се расправаше на почетокот. Заклучивме дека бил деликвентче ко не заслужило ви никој случај да го убијат. И зошто баш него и како баш него не само дека го поставил некој тоа прашање него е и одговорено 100 пати! Не ја врти у круг темата.

Kadaif

M.D.
Член од
21 јануари 2008
Мислења
6.921
Поени од реакции
8.525
Како е пологично, да настрадаш од 'криминалци' или од 'полицајци'?

Нормално дека ќе очекуваш од тнр.криминалци да добиеш по тиква и зато ќе ги избегнуваш.Ама цајканиве немаш шанса да ги избегниш, а процентот да си го добиеш по тиква е ист како со другата група. Добро напиша некој погоре, секогаш кога налетвам на цајкан во ум ми е сцената од Тетовирање со куферот.Понесигурно се осеќам во нивна близина(освен ако не ми се некои познати), а би требало да е обратно.Зошто постојат доста луѓе кои и во двете групи слободно мојме да ги класифицираме.
Абе гледам црните хроники се полни со злосторства од полицајци а ниедно од убијци, силувачи, тепачи, деликвенти итн.

Тетовирање? Абе не глеај антикомунистичка пропаганда, тоа е нормално за таквите филмови кои прават преод од комунизам кон демократија.

Член од
18 октомври 2010
Мислења
1.824
Поени од реакции
6.093
Види ако се прави притисок врз полицијата, како што се прави сега од една инцидентна грешка, поверојатно е утре твоето дете да биде жртва на џганови како наркомани, крадци, деликвенти и остала смрад одколку да биде жртва на полицаец кој си ја врши работата.

Имаш размислувано за тоа?
Добро, ти со цел разум ми кажуваш дека треба да постојат нестабилни луѓе во полиција?! Зошто? Само оправдание да имаш за убиството што го изврши Спасов како припадник на МВР?
И да, кога твоето дете ќе биде „грешка“ би сакала да знам дали истово ќе го зборуваш.

Инаку, се чудев до сега зошто ми е тоа копчето „Игнорирај“, сега веќе не, obvious troll is obvious.

Kadaif

M.D.
Член од
21 јануари 2008
Мислења
6.921
Поени од реакции
8.525
Добро, ти со цел разум ми кажуваш дека треба да постојат нестабилни луѓе во полиција?! Зошто? Само оправдание да имаш за убиството што го изврши Спасов како припадник на МВР?
И да, кога твоето дете ќе биде „грешка“ би сакала да знам дали истово ќе го зборуваш.

Инаку, се чудев до сега зошто ми е тоа копчето „Игнорирај“, сега веќе не, obvious troll is obvious.
Нестабилните луѓе ќе одговараат пред законот како што одговараше Спасов и точка по темата! Правиш погрешна генерализација! Секој треба да одговара за своите постапки! Не препишувај колективна одговорност за цела полиција!

Член од
9 декември 2011
Мислења
87
Поени од реакции
15
Регистриран е во полицијата и има досие, не е наликува!
i sega aj udri ovoj e so dosie opravdano e taka? ako e registriran vo policija sea za se sto se slucuva treba da go posetuvaat doma i da go priveduvaat ?makar i da napravil nesto taa kobna nok koga go gonele trebalo da go privedat .ako pruzal otpor znae eden policaec kako da se spravi neli bil na obuka? plus martin ne bil vooruzen za da postapat taka so nego neli? ili polesno e prvin udri pa prasaj zosto?

Kadaif

M.D.
Член од
21 јануари 2008
Мислења
6.921
Поени од реакции
8.525
i sega aj udri ovoj e so dosie opravdano e taka? ako e registriran vo policija sea za se sto se slucuva treba da go posetuvaat doma i da go priveduvaat ?makar i da napravil nesto taa kobna nok koga go gonele trebalo da go privedat .ako pruzal otpor znae eden policaec kako da se spravi neli bil na obuka? plus martin ne bil vooruzen za da postapat taka so nego neli? ili polesno e prvin udri pa prasaj zosto?
Сам си одговори дека не е првин удри па прашај зошто.

Mjolnir

Духот на рамковниот договор
Член од
12 декември 2011
Мислења
1.967
Поени од реакции
1.867
Се сретнале во погрешен момент. Проблематичен дечко и наку*чен џандар. Тоа е приказната. Нема теории на заговор, нема ништо. Казната според мене е висока но можеше да се очекува заради медиумската експлоатираност на настанот.

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.162
Поени од реакции
18.203
Абе гледам црните хроники се полни со злосторства од полицајци а ниедно од убијци, силувачи, тепачи, деликвенти итн.

Тетовирање? Абе не глеај антикомунистичка пропаганда, тоа е нормално за таквите филмови кои прават преод од комунизам кон демократија.
Не се полни.Не смеат да си дозволат во јавност валкање на името.Заташкување и прикривање.За малку така ќе завршеше и баш овај случај со Нешковски.И сега не е целосно чист.

Kadaif

M.D.
Член од
21 јануари 2008
Мислења
6.921
Поени од реакции
8.525
Не се полни.Не смеат да си дозволат во јавност валкање на името.Заташкување и прикривање.За малку така ќе завршеше и баш овај случај со Нешковски.И сега не е целосно чист.
Добро ајде во комунизам и мрак живееме.

Toecutter

Biafran Baby
Член од
12 мај 2009
Мислења
5.243
Поени од реакции
2.444
А што му е работа на полицајците кога секаков џган има низ улиците? Кога им е и на нив загрозен животот, а се должни да воведуваат ред и да прават превенција да не се случат несакани инциденти, ако се стане некој инцидент веднаш се праи џева КАДЕ Е ПОЛИЦИЈАТА? ШТО РАБОТАТ ИТН. Абе не се погодува на сите!

Наркоман си? Провоцираш? Бегаш кога те бркале?
Секаков џган навистина шета по улици. Голем дел од него има значка на МВР...

Во Иран обесени 12 дилери на дрога

Во Иран денеска е извршена смртна пресуда со бесење на 12 осуденици за илегална трговија со дрога, јави иранската државна телевизија.

Во затворот во јужниот град Шираз обесени се седум од вкупно 12 дилери, а останатите петмина се обесени во присуство на јавноста во населбите каде ќе го извршиле делото.
Во Иран со смртна пресуда се казнуваат убиство, силување, вооружен грабеж, киднапирање и трговија со дрога.

http://sitel.com.mk/dnevnik/svet/vo-iran-obeseni-12-dileri-na-droga
Кога ќе видам каков џган постои во државата заради кои страдаат невини луѓе посакувам да живеам во Иран.
Иран е и земја со најмногу наркомани по глава на жител во светот, 11 милиони зависници (према инфо од 2007. колку се сега е прашање) од 74 милиони популација.
Факт кој сосема случајно се поклопува со воведувањето на најдраконските казни за поседување и продажба на дрога. Стварно, али она стварно ја опраија ајатоласите работата...
Ако живееше во Иран, како што изрази желба шансата да бидеш џанак ќе беше 1 према 7.
Незнаењето е.....сила....

Во никој случај не го оправдувам, тоа е инцидентна грешка која се случува насекаде во светот по полициите . Па полицијата кога се занимава со све и свашта пошто е изгорена од млеко и на јогуртот ќе дува. Тоа се секунди во кои се работи на инстинкт и нема многу време за размислување.
Не само што го оправдуваш туку го сметаш и за пожелна мерка во справувањето со наводни наркомани, постирајќи тука слика од ирански џанаци и дилери кои се нишаат на ветрот...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom