Шведска - Македонија [26:26]

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.983
Поени од реакции
74.043
И многу простор кога беа тие во напад им остававме, кога одевме ние во напад 2-3 додавања и одма фаул ни прават, а ние ги остававме да им трае подолго акцијата и да си направат добри позиции за удар.
Тоа е брат до тренерот. Ние ги чекавме да распалат од далеку, му дозволувавме на Андерсон да додаде до празното лево крило или пак да асистира до тоа пикерот нивни. А таму веќе кога ќе дојдеше топката, или примаме гол или пенал и евентуално исклучување...
Многу лошо во нашите напади беше што топката кружеше на некои 3-4 метра растојание :facepalm: Воопшто не ширевме, скоро ниту една акција не одигравме на крило...
Ама океј, се извадивме некако :D
Сигурен сум дека грешките ќе се поправат во следните мечеви.
Требаше да се одигра 5-1 во одбрана со фластер на Андерсон. Вака со зона 6-0 оремногу просотор имаа за разигрување.

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Ај не туку драматизирајте околу критиките за Кире. Човекот е апсолутно најдоброто нешто во ракометот што го имаме, но дека потфрли на натпреваров, потфрли. Никој не фрла со дрвја и камења по него, жив човек е , се случува да не му оди или да се соочи со отпор. Го отековте со муабетиве: Ама кога дава голови ви чини, ваков не ви чини. Кире секаков чини, едноставно потфрли денес и тоа е тоа. Никој не му замерува.

Член од
10 јануари 2011
Мислења
1.658
Поени од реакции
3.322
Не треба да се критикува играч со желба за победа. Ако шутне Лазаров тоа во моменти кога гледа дека нема ништо подобро да изигра. Лазаров е тип на играч што асистира, и има висок IQ, ако шутне значи мора да шутне. Одлуката се донесува моментално, понесен од самодовербата и адреналинот. Тој е можеби најголемиот спортист што Македонија некогаш го имала. Треба да го почитуваш што е светска класа а не го удира славата во глава и репрезентативните утакмици му се пред СЕ. Ракометот е убав спорт, играчите не земаат милионски плати, ги нема по насловни. Фини дечки се. Многу ги почитувам.
Желбата за победа не ја носи победата! Далеку од тоа дека јас не го почитувам. Постојано го пратам каде и да игра но неговото форсирање понекогаш и штети на репрезентацијата не смее да се идеализира никој играч и да се дозволи да се се врти околу него како да е центар на вселената!

DarthKaran

Gray Jedi
Член од
4 јули 2008
Мислења
141
Поени од реакции
123
јас сум горе-долу задоволен и од резултатот и од играта, посебно што успеавме да се вратиме од 3 негатива на 5 минути до крај. досега не било тоа случај со репрезентацијата. велам горе-долу затоа што имавме многу падови и неизнудени грешки (посебно од лазаров) и иако важевме за апсолутни лузери пред натпревар, можевме да победиме. мене малку ме изнервира што со десно крило ни една акција не беше изиграна. не знам колку забележавте на крајот кога покажуваа постигнати голови од секоја позиција, од десно крило имавме 0/0. значи ниту еден шут?! темелков оние 2 гола што ги постигна сам си ги сработи-си украде топка, се стрча во кратка контра и си постигна гол. мора на тоа да се поработи малку за со германија и мислам дека лесно ќе ги тепаме. како и да е, одличен почеток, да ги видам сега плавушаните како ќе гледаат на нас. он на мене аутсајдер ;)

toiise

Паско Кузман
Член од
17 декември 2007
Мислења
661
Поени од реакции
94
Читам по нетов, дека следниот селектор на репрезентацијава во ракомет ке го одбереле од стручнациве на форумов. Добри си беа дечките и не се правете многу паметни.

Член од
2 јануари 2009
Мислења
1.016
Поени од реакции
135
Абе не му одеше на Лазаров
Како да му оди ко пред 3 дена го повреди скочниот зглоб
Не е така лесно ова;)

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Мене не ми се јасни како одма му се сснаа на Кире, да го искритикувале. Ко демек Кире има ајкју колку бројот на патиките па не знае дека згрешил во некои ситуации, да го потсетат. Па и пеналите, пеналите се 50/50 ситуација, се случува, ете и му ги препушти на Мојсо потоа. Мислам, ако не се дава поддршка кога нема да успеат (според мене не е ова некој неуспех), тогаш да не се радуваме со нив кога ќе победат, да ги носиме по аватари, да викаме дека се ѕверови, зошто тогаш лесно е, и тие знаат дека успеале, не им треба поддршка.

Ако некогаш почувствувате потреба да му се истурите на некој, само нека ви се вратат сликите на почетокот како ја пееја химната сите, за разлика од на пример фудбалерите кои веројатно ни текстот не го знаат.

Тетекс фан ^

100% МАКЕДОНЕЦ
Член од
24 јануари 2009
Мислења
2.394
Поени од реакции
881
Ова било кажано на пресот.
Kajgana.com
Според нашите, Шведска е репрезентација која игра незгоден ракомет. Очекуваат против Германија да биде полесно и да бидат психолошки поподготвени.

bobipp

Let's cook!
Член од
15 август 2008
Мислења
11.908
Поени од реакции
6.998
Можевме да изгубиме, но можевме и да тепаме. Ако ставиме се на кантар можда и најреално е нерешено, не треба воопшто да тагуваме. На крај, краева и да тепавме ништо немаше да биде решено затоа што пак ќе моравме да бркаме уште една победа оти лесно можеше на крај да има круг од три екипи со 2 бода и ние да сме најслаби заради таа евентуална победа над Шведска со 1 разлика. Вака можда е и поарно мада ќе биде супер-тешко со Германија, сепак е сила и докажана школа ама се виде дека не се нешто посебно. Тоа ни е клучен натпревар за нас. Со победа ние имаме 3, тие 0 така да се ќе биде решено околу пласманот понатаму. Само напред, нема предавање, видовме дека можеме. Сега нека му ја мислат Германците :vozbud:

Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.640
Поени од реакции
2.504
Ја сум за Златко Мојсовски со Германија, ебати крилото што дреми во аголон 0/0.:facepalm:

wgt

Член од
30 август 2011
Мислења
280
Поени од реакции
92
Со чешка ќе биде интересно.Очекувам да ја победиме Германија а за денешниов натпревар можевме да победиме но ете тоа се случи,Ким и Додер му се силата на Шведска.Интересна група имаме.

K

kalimer0

Гостин
Дај Боже да биде како со кошаркарите, кикс (ако може да се нарече ова кикс) со Црна Гора и после газење до крај со завршување прво место во група :)

DarthKaran

Gray Jedi
Член од
4 јули 2008
Мислења
141
Поени од реакции
123
точно е дека кире не одигра како што само тој знае и умее. ама на крајот на краиштата, ракометот е тимска игра и поарно да одиме да се фрлиме во некој подлабок вир ако очекуваме само еден играч да игра цело првенство. ќе биде се, само мала анализа ќе направат на денешниот натпревар, плус гер-чешка како играа и малце одмор, и ете ти втор круг :cool:
btw, сепак постигна 7 гола

M

Mario Gómez

Гостин
Ако некогаш почувствувате потреба да му се истурите на некој, само нека ви се вратат сликите на почетокот како ја пееја химната сите, за разлика од на пример фудбалерите кои веројатно ни текстот не го знаат.
Да бе, морници ме полазија од химната шо ја пееја. Ко Французите беа. Ова беше најмотивираната репрезентација на Македонија што некогаш сум ја видел. Таква желба за победа немам видено нигде. Сега ќе бидат посмирени малце со добриов старт и ги тепаме наредните два натпревара. 100%.

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.006
Поени од реакции
5.653
Абе дај не дробете за Кире, нормално е за добар бек да има околу 50% успешност, денес не му беше ден, тоа е тоа... И кога ги гледам сликиве ме боли срцето што не сум во Србија, многу е тешко да се гледа од пред телевизор :(

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom