Грција "почина" по долго нервирање

• Креатор на темата Креатор на темата Out of Order
  • Време на започнување Време на започнување
Поофицијална форма, претпоставувам мислиш од присуство на амерскиот амбасадор во елада, па нагоре?
Поофицијална форма е државна политика на негирање на македонскиот идентитет. Од тоа немаш поофицијално. Инаку присуството на американскиот амбасадор не го прави чинот официјален. На крајот на краиштата доколку на Грција и смета ова нека побара гонење, како што налага законот.

Ајде едно прашање до сите вас про-палењето:

Дали ќе го поддржувавте уметничкото изразување и некаквата си “поента“ на карневал, доколку ист ваков се одржува во Лерин, на пример, и Грците ја погребеа Македонија во сандук со македонско знаме, кое на крај го спалуваат?
Они ги спалуваа Македонците со напалм 1948. А мене ме занима од каде на тебе таков порив да се буниш за спалено грчко знаме во Македонија? Поголем Грк од Грците. Се посра со твојава реакција признај си и повлечи се.
P.S. сто посто си од тие што во средно школо седеа во училница за време на голем одмор.

Да, во средно седев во училница за голем одмор (освен кога носев бурек на другите), немав другарчиња и тогаш почнаа моите фрустрации.
Задоволен?

Мене ич џони не ме боли за грчкото знаме и нивната влада. Тоа што ме интересира е: зошто сметаме дека со имитирање на нивниот примитивизам, сме подобри од нив.

Да, во средно седев во училница за голем одмор (освен кога носев бурек на другите), немав другарчиња и тогаш почнаа моите фрустрации.
Задоволен?

Мене ич џони не ме боли за грчкото знаме и нивната влада. Тоа што ме интересира е: зошто сметаме дека со имитирање на нивниот примитивизам, сме подобри од нив.

Е па исто ко у средно да си-некој силеџија ќе те подјебава,ти ќутиш и си викаш "aj не се замарам со кретенов",и така се повторува и повторува циклусот,типот нејќе да прекине,гневот ти се таложи и еден ден ти пука филм и ќе му возвратиш-или ќе му акнеш тупаница,или ќе му подметнеш некој отров од мали количини во храна,или ќе му туриш лаксатив во кока колата за добро да се олесни насред друштво или ќе му го пресечеш гркланот кога никој не гледа и го фрлиш трупот на свињи да го изедат за да не остане некој доказ(обично јас така им правам на тие кои ми згрешиле во средно).

Е па исто ко у средно да си-некој силеџија ќе те подјебава,ти ќутиш и си викаш "aj не се замарам со кретенов",и така се повторува и повторува циклусот,типот нејќе да прекине,гневот ти се таложи и еден ден ти пука филм и ќе му возвратиш-или ќе му акнеш тупаница,или ќе му подметнеш некој отров од мали количини во храна,или ќе му туриш лаксатив во кока колата за добро да се олесни насред друштво или ќе му го пресечеш гркланот кога никој не гледа и го фрлиш трупот на свињи да го изедат за да не остане некој доказ(обично јас така им правам на тие кои ми згрешиле во средно).

Очекувам крај на прекраснава :vozbud: приказна. Дали има елементи каде што се правдаш дека тоа не е сериозно, и дека сето тоа е само „играчка“ спрема она што тебе ти го направиле?

:vozbud:

Очекувам крај на прекраснава :vozbud: приказна. Дали има елементи каде што се правдаш дека тоа не е сериозно, и дека сето тоа е само „играчка“ спрема она што тебе ти го направиле?

:vozbud:

Само дадов прост пример на одмазда.Некои сакаат да го остават тоа зад себе,некои не.На крај се се сведува на избор.

Само дадов прост пример на одмазда.Некои сакаат да го остават тоа зад себе,некои не.На крај се се сведува на избор.

Тоа е тоа пријатељу. Македонија би била equal Грција, доколку би се наоѓала на спротивната геополитичка позиција.
На повеќето не им е криво за напалмите од 1948 кои ги експериментираше една земја која ја сметаме како сојузник, туку им е криво што се во подредена ситуација. А тоа повлекува многу прашања, и уште повеќе одговори.

Тоа е тоа пријатељу. Македонија би била equal Грција, доколку би се наоѓала на спротивната геополитичка позиција.
На повеќето не им е криво за напалмите од 1948 кои ги експериментираше една земја која ја сметаме како сојузник, туку им е криво што се во подредена ситуација. А тоа повлекува многу прашања, и уште повеќе одговори.

Тиранинот и угнетениот си ги менуваат улогите?Ништо ново на светот.

Тиранинот и угнетениот си ги менуваат улогите?Ништо ново на светот.
Се сложувам. Меѓутоа, бидејќи во секој има мал дел од угнетеното и голем дел од тиранското, таквата порција ќе си остане за навек. А во меѓувреме, што помалку хипокризија од двете страни, тоа подобро.

Ме интересира како би се одвивала цела дискусија во живо наместо на форум :icon_lol:.

Ме интересира како би се одвивала цела дискусија во живо наместо на форум :icon_lol:.
Ќути, ко алкоси пред селската коперација :pos: Ќе му се с’сневме на Карл Саган и ќе избегаше додека ние да станеме од превртените гајби од пиво.

А на Бештиите од 42та улица ќе му кажевме да не го брани за и он да не го јаде немиен.

Иначе после карневалот традиција е да се палат маските...ете грчко знаме имало меѓу нив грешка или не. ;)
А, и немора карневалот да има некоја поента, традиција е.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom