Primera División 2011/12

Кој ќе биде шампион во сезоната 2011-12 во Примера Дивизион?

• Вкупно гласачи
    123
  • Гласањето е завршено на .

Bianconero vero

Il Capitano
Член од
10 ноември 2008
Мислења
9.238
Поени од реакции
8.136
Уште ли мислите дека обидот за убиство на Пепе од лани не беше за црвен?
И да, Каталонци покажате малце достоинство. Првпат под водство на Пеп сте во ваква незавидна ситуација и сега е моментот да се покаже за што, колку и дали е способна Барса. Не го копирајте Мурињо со плачењево а тој кога плаче плукате по него. Па полусезона е и има уште толку да се одигра а вие веќе му ја доделивте титулата на Реал. Долга е нивата за орање.

Tоni

ILLYRIAN
Член од
26 февруари 2009
Мислења
13.639
Поени од реакции
10.237
Хах леле материјал да се смееш до сабајле!!

Прво да коментирам за натпреварот.
Пенал врз Каљехон немаше,има и пожестоки ситуации каде не се суди пенал така да и во овој случај немаше.
Не знам зошто линискиот судија го крена знаменцето кога играчот барем пола метро е во сопствената половина на теренот! Чудна одлука.
Пенал за Мајорка на крајот исто така немаше,директно во ребрата на Рамос удри топката.
Реал играа анемично можеби со мислите беа на следното Ел Класико.
Момент на натпреварот: Мурињо му дава ливче на Пепе :pos:

Гледам пишувате 8 бода а тоа истовремено ви дава малце сила да кажете дека лани судиите ве оштетиле и затоа не сте добиле титула.
Прво да одиграме и ние утре па после глумете нешто па ставете табели,дресови со бројчиња и триста други работи.Не дека ми пречи но премногу детски се тие појави.Поинтересно би било да не реметите со некој збор отколку со слики.

Хах плачат каталонците а! Абе што да плачеме...во сред Бернабеу пак ви го дадовме до грло :D...

Барем сезонава пак ќе гледаме многу меѓусебни дуели,па уште ако и во ЛШ се паднеме...:eek:

Член од
8 април 2007
Мислења
16.034
Поени од реакции
9.126
Хах леле материјал да се смееш до сабајле!!

Прво да коментирам за натпреварот.
Пенал врз Каљехон немаше,има и пожестоки ситуации каде не се суди пенал така да и во овој случај немаше.
Не знам зошто линискиот судија го крена знаменцето кога играчот барем пола метро е во сопствената половина на теренот! Чудна одлука.
Пенал за Мајорка на крајот исто така немаше,директно во ребрата на Рамос удри топката.
Реал играа анемично можеби со мислите беа на следното Ел Класико.
Момент на натпреварот: Мурињо му дава ливче на Пепе :pos:

Гледам пишувате 8 бода а тоа истовремено ви дава малце сила да кажете дека лани судиите ве оштетиле и затоа не сте добиле титула.
Прво да одиграме и ние утре па после глумете нешто па ставете табели,дресови со бројчиња и триста други работи.Не дека ми пречи но премногу детски се тие појави.Поинтересно би било да не реметите со некој збор отколку со слики.

Хах плачат каталонците а! Абе што да плачеме...во сред Бернабеу пак ви го дадовме до грло :D...

Барем сезонава пак ќе гледаме многу меѓусебни дуели,па уште ако и во ЛШ се паднеме...:eek:
Па кој плаче? Да не беа детските коментари од твоите никој немаше ништо да пише. Ама очигледно гледате само кога ќе му се досуди нешто на Реал во негова корист. Кога нема да му свирнат чист пенал, кога им поништуваат голови во чисти ситуации заради офсајд, зошто тогаш не викате ехх гледај го оштетија Реал?? Сите признаваат дека немаше офсајд, ама да речеш дека намерно судијата судеше офсајд и дека намерно го гураат Реал да биде шампион, по малку дегенски ми се тие коментари.
Гледам му се смееш на Мурињо, му дал ливче на Пепе. Па што? Искрено мене нема да ме чуди доколку му лупнат казна сега на Мурињо, зошто он не смее ништо да напрае. Ќе извадат и ново правило сега, не смее со ливчиња да им кажуе на играчите кој каде да се постави.
Ти можеш да му се смееш на Мурињо, а и останативе кои коментираат, ама тоа што Мурињо денеска го напрае, ретко дека друг тренер би имал муда. Второ полувреме го играше со крајно офанзивна формација, со тројца бекови и со само еден задњи везни. Озил, Кака, Каљехон, Роналдо, Бензема и Игуаин, тоа ти се 6 офанзивни играчи.

И за крај, Реал играл слабо бла бла бла. Да, Реал играше и премногу слабо денеска. Ама ќе ве потсетим дека одлика на големите клубови е да тепаат и кога играат лошо.

Толку од мене, а вие продолжете со тоа дека на некој му било мака од Барса па годинава Реал МОРА да земе титула.

Член од
9 март 2011
Мислења
1.944
Поени од реакции
905
Ти можеш да му се смееш на Мурињо, а и останативе кои коментираат, ама тоа што Мурињо денеска го напрае, ретко дека друг тренер би имал муда. Второ полувреме го играше со крајно офанзивна формација, со тројца бекови и со само еден задњи везни. Озил, Кака, Каљехон, Роналдо, Бензема и Игуаин, тоа ти се 6 офанзивни играчи.
Не се сеќаваш пред месец дена го направи Пеп тоа против вас,гледаш имал и тој муда;)

Член од
20 ноември 2009
Мислења
8.150
Поени од реакции
8.891
Сега дека ви лути барате клипчиња,слики и пишувате глупости.....
Хаххахаха,не стварно сте мизерни.

п.с. Повелете на именден,сеуште има за јадење и пиење.

Bianconero vero

Il Capitano
Член од
10 ноември 2008
Мислења
9.238
Поени од реакции
8.136
^ Среќен именден, нека ти е вечно име.
Кажи кај си, вчера се претупанив и со јадење и со пиење ама има уште малку место, ќе се најде:)

П.С. Се зафркавам бе. Гледам не одговараш, стварно да не помисли дека ќе дојдам?:pos:
Си викаш што му е на будалава?:pos:

Член од
29 ноември 2008
Мислења
5.970
Поени од реакции
3.574
аххАХАх аааакооо акоооо осетете вие малце како е !! Освојвте Лига шампиони 2 пати со вакви судења !! Редно беше да ви се врати знајте како вела ...

PAYBACK IS A BITCH !!!!!!!!!!!!!!

tufekciev

Барсa <3
Член од
6 февруари 2009
Мислења
2.242
Поени од реакции
802
У среда сакам победа со 5 судиски грешки во наша полза кои ќе влијаат на победата, па да видиме :D

Ернесто ЧЕ Гевара

Hasta La Victoria Siempre
Член од
21 јуни 2010
Мислења
14.649
Поени од реакции
22.724
WTF? Се најавувам и не ми се чита, добро познатиот муабет. :rolleyes:
Реално ако се прашуваме зошто Реал сега е на +8(со утакмица повече) од Барса, вината е 50% кај Барса и 50% кај судиите. Колку и да не сакам да мешам судии, тоа што се случува оваа сезона со Барса и судиите е траги-комично. И кога и да направат глупост, ни скратуваат бодови. Валенсија, Гетафе, Еспањол.. Само на овие 3 меча имаме изгубено 7 бода! Второ, велам вината е 50% и кај самите играчи и кај Пеп. Преголемо опуштање кога е најмалку потребно. Против Еспањол, градски ривал, екипа која најмногу од се ја мрази Барса, они се понашаа како да играат пријателска со Валеренга. Против Валенсија, 3-4-3 на Пеп резултираше со 2 евтини примени гола, баш од страната каде што немавме бек а нивните крила си играа како мали деца. Против Гетафе без постигнат гол, не притиснаа доволно за да поведат, после примениот гол тргнаа, ама веќе беше касно, а и судијата имаше свое шоу. Против Севиља нема што да им се замери, некој имаше направено магија, а Хави Варас ги заклучи сите приоди кон мрежата на неговиот гол.
Реал после киксовите со Расинг и Леванте игра доста посигурно(освен нормално Ел Класико), ги решава скоро сите екипи во пораниот дел од натпреварот и после нормално немаат грижи(нешто што Барса го правеше до лани со сите противници во Ла Лига). АМА, ако сакате признајте, ако сакате не признавајте, сезонава имаше многу повеќе случаи кога Реал доби помош отколку беше оштетен, а Барселона повеќе беше оштетена одколку наградена. Нема да спомнам федерации, местења и слични :гомце: зошто искрено сакам да верувам дека тоа до сега беа само грешки на судиите. Кои не треба да се повторат.

Бтв, колку ми е глупо ова со Класикава. Колку беше поубаво порано половина година чекаш да дојде Ел Класико, пошо само по 2 пати годишни ги имаше. Сега, откако дојде Мур, досега 10 класика(сосе овие 2 од купот) за година ипол откако ви е тренер. Порано за толку меѓусебни натпревари беа потребни 5 сезони. :icon_mrgr:

Член од
21 септември 2008
Мислења
14.606
Поени од реакции
14.446
Бтв, колку ми е глупо ова со Класикава. Колку беше поубаво порано половина година чекаш да дојде Ел Класико, пошо само по 2 пати годишни ги имаше. Сега, откако дојде Мур, досега 10 класика(сосе овие 2 од купот) за година ипол откако ви е тренер. Порано за толку меѓусебни натпревари беа потребни 5 сезони. :icon_mrgr:
Тоа и јас си викам, арно Реал си испаѓаше во прво коло во купот и во осминафинале во ЛШ.. :D

A

apidrone

Гостин
Кажи што убаво беше тогаш, кога губеше Реал и по 4-0 од Алкоркон ;) Времиња.

Kajgana Shop

На врв Bottom