Филмско резиме за 2011 година

VLJ

Член од
14 ноември 2011
Мислења
2.277
Поени од реакции
4.314
Тhe Artist се' уште го нема на нет, а многу паника се издига за него. Сигурен дека ќе земе Оскар од проста причина што неговиот дистрибутер, Weinstein Company на Харви Вајнстајн е многу моќна машина во Холивуд. Тоа е истиот човек што лани преку кампањи му донесе Оскар на King's Speech.
Повеќе.

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.624
Поени од реакции
59.477
Интересни работи има овде: http://www.imdb.com/oscars/nominations/critics-choice

Артист е очигледно голем фаворит и за Глобус и за Оскар.
Клуни како што се зборуваше, за најдобра главна улога.
Жените од Help се опасни каде и да се номинирани, најдобра актерска екипа во целина.
Дечкото од We Need To Talk About Kevin, го спомнав во рецензијата, не знам дали некој друг обрати внимание на него.
А Separation и натаму си победува секаде за најдобар странски филм.
Документарецот за Џорџ Харисон има 8.3 што ме радува, како некој што има изгледано тон материјали за Битлси.
Гледам уште еден странски филм по содржина сличен на Incendies, се вика Where Do We Go Now, кој ќе најде торент нека прати по ПП.
Midnight in Paris има најдобро оригинално сценарио што ми е мило зошто е фино филмче.
Nick Nolte не ја доби наградата за најдобра споредна.

Итн...

Во недела се глобусите.

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
За актер кој ја одбележа годинава го прогласувам Бред Пит. Го гледав Moneyball денес и дефинитивно ме импресионира со глумата, освен тоа ептен ме бендиса и во The Tree Of Life. Значи според мене актер на годината за филмска 2011 е Бред Пит. Мислев дека Гослинг целосно ќе ја обележи, но сега сметам дека наредната година апсолутно ќе биде негова. Мислам дека Рајан ќе има позрели филмски избори во неа.

Vlatko_Gjorce

Ѓубре
Член од
17 април 2009
Мислења
2.561
Поени од реакции
2.524
Оваа што ја глумеше жена му на Вилијам Пит во The Tree Of LIfe ме импресионира, поприлично непозната актерка (барем за мене) а во 2011-та 3 пати одглумила на ниво на Оскар викаат, за The Tree Of LIfe, Help и за уште eден филм ја спомнаа, ме мрзи да барам сеа за кој.

VLJ

Член од
14 ноември 2011
Мислења
2.277
Поени од реакции
4.314
Оваа што ја глумеше жена му на Вилијам Пит во The Tree Of LIfe ме импресионира, поприлично непозната актерка (барем за мене) а во 2011-та 3 пати одглумила на ниво на Оскар викаат, за The Tree Of LIfe, Help и за уште eден филм ја спомнаа, ме мрзи да барам сеа за кој.
Богами плодна година за неа. Сега гледам на IMDb, во 2011 ја имало во дури 7 филмови. Хиперактивна женска.

Vlatko_Gjorce

Ѓубре
Член од
17 април 2009
Мислења
2.561
Поени од реакции
2.524
Богами плодна година за неа. Сега гледам на IMDb, во 2011 ја имало во дури 7 филмови. Хиперактивна женска.
Море, и оваа го мењала името т.е. презимето. Сега видов кој беше третиот филм - Take Shelter го чекам да искочи снимка, интересно звучи и 8 држи.

Vlatko_Gjorce

Ѓубре
Член од
17 април 2009
Мислења
2.561
Поени од реакции
2.524
И Теренс Малик станал хиперактивен - 4 филма пишува на ИМДБ за 2012/13. Обично на 4,5,6... (и повеќе) години снимаше човеков (ко Кар Ваи).

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.665
Поени од реакции
34.115
За актер кој ја одбележа годинава го прогласувам Бред Пит. Го гледав Moneyball денес и дефинитивно ме импресионира со глумата, освен тоа ептен ме бендиса и во The Tree Of Life. Значи според мене актер на годината за филмска 2011 е Бред Пит. Мислев дека Гослинг целосно ќе ја обележи, но сега сметам дека наредната година апсолутно ќе биде негова. Мислам дека Рајан ќе има позрели филмски избори во неа.
И јас го гледав вчера, и јас!
Исто си мислев, знаев дека нема земено оскар - само номинации па си мислев академијата дали ќе му подари еден. И ми текна на вакви докажатни даваат на 80 години некој си почесен. -.- Реално не заслужува мноогу оваа година, Tree of Life имаше малку минутажа.. ок во Moneyball беше супер, ама за сигурен оскар треба да глумиш ретардиран, геј, штобило експлицитно. Мене парите ми одат на Клуни, му дужат од лани, ради Џеф.

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
И јас го гледав вчера, и јас!
Исто си мислев, знаев дека нема земено оскар - само номинации па си мислев академијата дали ќе му подари еден. И ми текна на вакви докажатни даваат на 80 години некој си почесен. -.- Реално не заслужува мноогу оваа година, Tree of Life имаше малку минутажа.. ок во Moneyball беше супер, ама за сигурен оскар треба да глумиш ретардиран, геј, штобило експлицитно. Мене парите ми одат на Клуни, му дужат од лани, ради Џеф.
Воопшто не зборувам за Оскарот, туку конкретно за темава.:) Не ми се верува некако дека Пит ќе добие Оскар, макар што навивам за него. Некако Клуни не ми е некој актер, повеќе на позер ме асоцира. Инаку околу Дрвото на животот, навистина имаше помала минутажа, ама одлично изглуми.

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.325
Поени од реакции
15.577
Што го испофаливте толку Пит во филмот, си одлуми на ниво, но ништо посебно. Патем, беше и единствен вистински актер у филмот(со Хил), а Хил според мене два пати подобро се снајде...

Kajgana Shop

На врв Bottom