Фан Клуб: Челзи

H

HoT IcE

Гостин
Да бе, премногу напнавте со Кехил.
Неможам да ве сфатам, еднаш кењкате како многу играчи биле со многу богати договори а не ги заслужувале, друг пат кењкате како неможеле да комплетираат трансфер.
Челзи може да купи 5 играча во еден ден ако сака, ама тоа не е целта. Проблемот со договорите кој го има во Челзи мора да почне да се решава, еден од начините на негово решавање е при трансфер на некој играч да се потпише горе-долу реален договор, а не само да се доведе играч.
Кехил бара премногу, Челзи не дава, и така треба, кој е па Кехил да бара 100к неделно.
--- надополнето: 13 јануари 2012 во 20:25 ---
67.jpg chelsea77.jpg

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Готово е со Кејхил, отсуствувал од денешниот тренинг на Болтон.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Аха, не му се идело па и кажал на мајка му да му се јави на Којл да каже температура има малиот. :)

GTFO

Pushing the button
Член од
3 април 2009
Мислења
5.654
Поени од реакции
4.579
Дидиер Дрогба го постигна својот 50-ти гол за репрезентацијата на Брегот на Слоновата Коска.. На истиот натпревар гол постигна и Саломон Калу..
Еве ги головите..
https://www.facebook.com/chelseafc.mk/posts/233017793439475

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.406
Поени од реакции
85.358
Gary Cahill is finally on his way to Chelsea in a £7million deal after 17 days of agonising.Cahill agreed a £23m contract that runs until 2017 and headed south for a medical tonight.Bolton and Chelsea decided the fee before the transfer window even opened,but it took a trip north by Blues chief executive Ron Gourlay on Thursday and 7 hours of talks with the player before he accepted their salary offer.He had wanted £100,000 a week,and at the start of the month Chelsea manager Andre Villa-Boas revealed they were a long way apart in their discussions.But after pulling out all the stops and the intervention of Chelsea owner Roman Abramovich,the offer was raised to £80,000 a week.Cahill was pulled out of Friday training by Bolton and had the first part of his medical tonight.It will be concluded in the morning,in time for him to be paraded at Chelsea’s game against Sunderland

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.406
Поени од реакции
85.358
Може некој да ми објасни за колку пари доаѓа од Болтон во Челзи?
Пошто ова 23м фунти некако ми изгледа ептен.

H

HoT IcE

Гостин
Пошто ова 23м фунти некако ми изгледа ептен.
7 милиони е трансферот.
23 милиони за 5 години, поточно 80к, неделно.
И сега ми е јасно зошто требаше волку преговори.
И пак ќе кажам, браво за управата, 5 години, 80к = одличен договор.

GTFO

Pushing the button
Член од
3 април 2009
Мислења
5.654
Поени од реакции
4.579
Пошто ова 23/24 М фунти некако ми изгледа ептен.
Толку плата вкупно ке земе во наредните 4 до 6 години од договорот..(не се знае на колку време точно е договорот)
Трансферот ке чини околу 6 до 8М фунти..(и најверојатно нема да ја објават точната висина на трансферот)

F

fantomX

Гостин
Доволно брз е Луиз за десен бек, то едно, друга работа е шо физички и технички е премногу добро спремен за да седи на клупа.

Неговиот проблем е тактички, можеби малку и во неговата глава. Човекот едноставно нема навика на дисциплина потребна за централен бек.
Исто важи и за последен на средина, некој спомна и такво нешто, уште полошо ако игра таму. Засега, тој е прав десен бек за Челзи. Само нека дој овај Кејхил, и искрено се надевам дека тогаш Луиз ќе заигра десно.

Околу преговорите за Кејхил, не верувам дека стварно Челзи влечка трансфери, а другите клубови за еден ден се завршуваат. Работата е тоа шо Челзи последниве неколку години има чудна практика уште не седнати на преговори шо се вели, јавно да се каже за истите.

GTFO

Pushing the button
Член од
3 април 2009
Мислења
5.654
Поени од реакции
4.579
Јас мислам дека Боас треба да го игра Луиз како десен/лев бек и во некои полесни натпревари во средина ПОКРАЈ еден од Ромеу/Есиен/Микел (значи еден од овие 3ца би играл како DM) и Лампард/Меирелес

---------- Ромеу/Микел/Есиен ----------
Д.Луиз/Рамирес---------- Лампард/Раул

Kajgana Shop

На врв Bottom