Фан Клуб: Челзи

Член од
5 септември 2009
Мислења
3.528
Поени од реакции
619
Додека нема официјално на страната на Челси што сакате стајте не верувам :D

H

HoT IcE

Гостин
Всушност, Малуда е во право и тоа тотално во право за една работа овде - АВБ мора да вади максимум од секој свој состав. Ако тој не е способен за то, тогаш не е способен ни за „градење тим“ или за „предводник во транзиција“ или како сакате наречете го тоа.
Не вреди копнеење по совршенство, такво нешто не постои, само вадење максимум од тоа шо имаш е вистинска работа, копнеењето е само сонување.
Конкретно за Малуда, ова е охрабрувачка изјава за негова иднина во Челзи, ако стварно го мислел ова шо го кажал.
Максимумот од овој тим е изваден минатата сезона со Анчелоти, штета што тоа не го сфати Абрамович.
Ист максимум моментално го вади и Боаш.
Но многу играчи од лани, сезонава се дупка, играат тотално незаинтересирано.
И тоа што Малуда вика дека транзиција не треба да биде изговор е точно, но во практика е неизводливо, таков беше случајот и со Милан, и со Барселона, и со Челзи, со сите тимови во кои се менуваат генерации.
Што е до мене, Малуда треба да си замине на лето, доста кењка зошто не играл, секако дека не игра подобро од Мата и Стариџ, подобро нека се навикне да дава максимум на тренинг и кога ќе добие шанса за да игра.

Инаку, читам за Луиз, и се согласувам потполно, но малку е спор за таа позиција.
Додека прочитав исто дека викате, Алекс бил подобар од Кехил.
Јас викам не, исти калибар се, само што со Кехил добиваме 26 годишен играч кој има 4-5 сезони во нозе на врвно ниво.
И одлична зделка на управата за 80к неделно :icon_lol:

H

HoT IcE

Гостин
Дечки еве ви еден форум http://forums.cfcnet.co.uk/ во врска со Челзи и има навистина интересни и квалитетни дискусии.
Мене ми го даде едно другарче но го бев избришал на Хром, сега отворив Explorer и си го најдов во букмаркс.:icon_lol:

В

Вори

Гостин
Неспособноста околу комплетирање на трансфери,нашата управа ја докажува уште еднаш.Како и многупати досега.11 дена се малтретираат со еден просечен играч од Болтон,кој бара плата поголема од онаа на Тери што се вика.
Ушите џамбовски нека си ги јаде,ама тоа нема да го добие.Или пак може да го добие,со оглед на тоа какви дебили работат во клубот.

Е проблемот е друг.Челзи никогаш нема план Б.Никогаш.Од кога навивам за Челзи,секогаш било така.Ќе се сконцентрираат на еден играч и до крај со него.И најчесто тој играч нема да дојде во Челзи.Истото беше и со Модриќ летово.Се малтретираа цело време и на крај ни го тури курот.И во пет до дванаесет го зедовме плејмејкерот Меирелес и очите ни беа замачкани.Не дека имам нешто против игуанава,ама не беше тоа што очајно ни требаше.

И сега може да се случи истото.Подобро со Самба од Блекбурн да се зафатевме периодов,овие ќе ни го дадеа за 15 милиони сигурно.А и подобар од Кејхил е сигурно.

Uli Hoeneß

Präsident
Член од
6 август 2010
Мислења
14.340
Поени од реакции
26.275
Еве индиските фанови на Челзи кој играч го посакуваат :icon_lol:

Член од
7 септември 2011
Мислења
3.539
Поени од реакции
4.782
Како и секогаш истата приказна кога се работи на тема " ТРАНСВЕРИ " .И кога ќе видеш последните денови некоја шок трансвер од 50 М или 40 М за џабе :)

AL.

Член од
22 јануари 2009
Мислења
12.610
Поени од реакции
5.016
Озбилно катастрофа сме....еден ебан фудбалер не можеме да купиме...ццц што ќе беше ова бе...

H

HoT IcE

Гостин
Трансферот е договорен, официјална потврда ќе биде во недела, на мојот роденден, јас да ви кажам :icon_lol:
Тоа ќе ми биде поклон.

Член од
8 декември 2011
Мислења
152
Поени од реакции
9
да ве прашам нешто, бидејќи не сум гледал како игра тој кејхил, може некој да ми каже каков играч е?

H

HoT IcE

Гостин
да ве прашам нешто, бидејќи не сум гледал како игра тој кејхил, може некој да ми каже каков играч е?
Сличен е на Тери со тоа што е малку побрз и има малце повише техника.
Добар е Кехил, ќе биде одлично засилување и back-up за тимот, во случај кога Луиз/Ивановиќ ќе бидат отсутни. Што е најбитно има искуство, и е во најдобри фубалски години, зенитот уште не го достигнал, во Челзи има шанса да го достигне. За неговиот квалитет доволно говори фактот дека успеа да се наметне како прв пик за штопер на Англиската репрезентација покрај Тери, значи има квалитет во него.
За одлична цена е договорен трансферот, и тоа би било тоа.
Јас би го играл веднаш прв тим, Луиз на клупа додека да се смири и созрее, сезонава е киксер.

Kajgana Shop

На врв Bottom