A ona sto e dali stranski koli ili od tuka isti kur ti e ne mora nisto da znaci , ides ja gleas kolata bitni ti se nekolku raboti : 1. ako mozes da vidis dali motorot e zamasten i dali podkapnuva ulje od nego ( digni ja ili na kanal se glea toa najdobro .
2. ako e dizel ne smee od auspuh da frla crn cad dodeka raboti kolata
3. dali e skapano podvozjeto ( isto na kanal se glea toa )
toa e toa na kratko , prodavam koli 5 godini taka da do sega dobro sum gi procenuval starite koli[/quote]
Prasanjeto za nasi i stranski koli mi bese :
dali ima razlika vo kvalitet na izrabotaka na novi koli izraboteni za istocnoevropski ,aziski ili africki pazar i koli proizvedeni za zapadoevropski i americki pazar.
na pr.reno proizveden vo turcija za nas pazar i reno proizvedeno vo francija za zapadno evropski pazar
primer vo kvalitet na lim, kvalitet na maska sigurnosni merki i dr.
jas su rabotal vo fabrika kada za zapadna evropa rabotevme so kvalitetni surovini a za balkan i ostalo rabotevme so ponekvalitetni a se prodavase isto .razlikata ke ja primetis samo vremenski koga ova nasevo ke ti otkazi porano.
poz.
2. ako e dizel ne smee od auspuh da frla crn cad dodeka raboti kolata
3. dali e skapano podvozjeto ( isto na kanal se glea toa )
toa e toa na kratko , prodavam koli 5 godini taka da do sega dobro sum gi procenuval starite koli[/quote]
Prasanjeto za nasi i stranski koli mi bese :
dali ima razlika vo kvalitet na izrabotaka na novi koli izraboteni za istocnoevropski ,aziski ili africki pazar i koli proizvedeni za zapadoevropski i americki pazar.
na pr.reno proizveden vo turcija za nas pazar i reno proizvedeno vo francija za zapadno evropski pazar
primer vo kvalitet na lim, kvalitet na maska sigurnosni merki i dr.
jas su rabotal vo fabrika kada za zapadna evropa rabotevme so kvalitetni surovini a za balkan i ostalo rabotevme so ponekvalitetni a se prodavase isto .razlikata ke ja primetis samo vremenski koga ova nasevo ke ti otkazi porano.
poz.