DBack
gloveless
- Член од
- 19 декември 2007
- Мислења
- 5.372
- Поени од реакции
- 2.556
1. Те молам пробај да го најдеш изворот за да го провериме. Притоа имај предвид што самиот пишуваш, па посебно внимание обрни на делот “вештачки индуцирана во контролирани лабораториски услови“ пошто во природата ама никогаш нема да ги имаш истите контролиртани услови. Оттаму, бројката од 500 или 600 илјади генерации е апсолутно бесмислена за природен процес кој се случува во НЕКОНТРОЛИРАНИ средински услови. Се надевам дека ме разбираш.1. Ааа јок, не е до изворот, ама ај. Бројката на 500 до 600 илјади генерации е вештачки индуцирана во лабораториски услови врз бактерии чиј животен век е 15 минути.
2. Јас само генерализирав, онака како што тоа го прави ТЕ за некој друг вид.
3. Ако во лабораторија при идеални индуцирани мутации ти требаат 500 илјади генерации колку би ти требале во реалниот свет што мислиш?
Не инсинуирам ништо, само кажувам факти кои не одат во прилог на ТЕ.
4. Кога се појавил хомоспаиенсот или шимпанзото, и дали според тебе таа бројка на години е доволна да се нарече еволуција?
2. Ти генерализираше врз основа на еден извор кој сеуште не можеш да го идентификуваш и повикаш. Тоа се вика шпекулација. ТЕ не се занимава со шпекулации. ТЕ генерализира врз научни принципи и потврдени информации. Различно е, нели?
3. Никој жив не може да знае. Од кај кур знам дали ќе врне снег или не? Дали ќе има земјотрес, ерупција нека или помор на главниот извор на храна на видот? Не е Земјата лабораторија, па да можеш да ги исконтролираш сите услови како во примерот со бактериите.
4. ЕВОЛУЦИЈАТА Е ПОСТОЈАН ПРОЦЕС. Се случува со секој ебан пород што ќе се деси на планетава. Секое дете Е ЕВОЛУЦИЈА. Шимпанзото никогаш не „СЕ ПОЈАВИЛО.“ Не постои ден кога се родило првото шимпанзо. Дали ме разбираш? не можеш да кажеш „Ова е првото шимпанзо, мајка му е шимпанзољетка, а татко му е шимпорог“ Видот е конвенција на човекот од гледна точка на МОМЕНТОТ ВО КОЈ СЕ НАОЃАМЕ.
Еве една пригодна сликица+објаснување: