Ај сеа колега ти wannabe аристократ да го погалиме малку.
--- надополнето: 6 јануари 2012 во 23:53 ---
Епа, безобразно, wannabe аристократче со кутар смисол за хумор и уште поочајни лингвистички капацитети, дозволи (вака прибран) да дадам свој мал осврт на твоите инфантилни „филозофски“ обиди да порамниш рационални луѓе со оние кои рациото не им е најдобар другар (твојата бранша):
Атеизмот е верување, колку што непушењето цигари е зависност или колку што е ќелав - фризура. (Знам дека е ова малку комплицирано, ама после 2-3 читања ќе ти стане јасно - потруди се!)
Ако неверувањето во Дедо Мраз тебе те прави верник во непостоење на Дедо Мраз, тогаш би сакал да прочитам твој одговор на следниве прашања (не се тешки):
1. Кои ритуали ги практикуваш за да ја одржиш својата верба во непостоењето на Дедо Мраз?
2. Кои се песните кои ги пееш во својот религиозен транс на неверувач во Дедо Мраз?
3. Во какви фустани се облекуваат вашите свештеници додека чатат во чест на непостоењето на Дедо Мраз?
4. Колку пари кошта да ми пее вашиот правосвештеник (како ли се вика верата во неверување во Дедо Мраз?!?) за да домот стане богоугодно пребивалиште на семејство кое се ВЕРНИЦИ во НЕВЕРУВАЊЕТО на постоење на Дедо Мраз?
Плашејќи се дека немаш капацитет да ја восприемиш оваа паралела, да ти го објаснам ова погоре малку попластично, преку личен пример:
Јас, бедо една семантички осакатена, знам дека не постои Дедо Мраз. Јас немам потреба да верувам или да не верувам дека тој постои. Исто така, јас знам дека богови не постојат. Ниту еден од „активните“ 5000 и кусур божества на планетава не го поминуваат елементарниот тест на логиката.
Понатаму, моите интелигенција и рацио (ќе ти објаснам што значат по ПП ако ти е срам тука) ми кажуваат дека, во овој универзум, такви ентитети едноставно не може да постојат. Јас, копиљ еден неук и неписмен, не тврдам дека верувам во непостоење на богови. Јас тврдам дека богови не постојат. Како поткрепа за ова мое тврдење ги користам здравиот разум, историјата на религиите и антрополошките наоди.
Што ти користиш како поткрепа за твоите верувања? Уште поинтересно би било да се прочита што ти користиш како поткрепа за твоите знаења?
Иако не верувам дека ќе добијам конкретен одговор на ниту едно од погорепоставените прашања, со нетрпение ја очекувам твојата реплика во која, верувам, уште еднаш ќе ги потврдиш своите ментални и рационални капацитети.
Повели.
--- надополнето: 7 јануари 2012 во 00:04 ---
Отсуството на доказ за непостоење, пак, никако не значи потврда за постоење.
Напротив, не значи апсолутно ништо! Оттука, постоењето на било кое божество е апсолутно непотврдено и подеднакво веројатно како постоењето на Бетмен, Дедо Мраз, Јуџио или Снежана. За овие 4 јас немам сомнеж дека се фиктивни. Исто и за Јахве, Алах, Тор или Анубис.
Ти што викаш? Како ти би се произнесол за овие 8 ликови?
--- надополнето: 7 јануари 2012 во 00:18 ---
1. македонски кењатор
2. тежок степен на инфантилност
3. немаш три грама мозок
4. абе воле
5. ама на вол оди кажи му...
Бреее, што си бил ти речит, мајсторе: БРА-ВО!
Ќе беше добро, за промена, да стаеше некој аргумент во постот, чисто онака, за аир. Знаеш, аргумент e обид да се убеди некој во нешто, давајќи причини или докази за да се прифати одреден заклучок. Слабо нешто со причините и доказите... Кај нас, тоа се вика празен и глупав пост. Кај вас како се вика?
Абе сељандуро ракотинска,што да пишам и од кај да почнам кога твојот ум е во толкаво бунило што никогаш нема да го достигне степенот кој му е потребен за да навлезе подлабоко од твојата смешна плиткост,Такви како тебе самобендисани кретени кој за нивна голема жал немаат поима дека се кретени и дека Господ од некоја причина ги лимитирал, сум се нагледал во оваа жална Македонија многу.
Да им објаснам на тие што ќе прочитаат,зошто ти си ограничен човек кој не може тоа никако да го свати.
Прво во светот постојат материјални и нематеријални ствари.
Материјалните ствари се делат на телесни и бестелесни.
Материјалните-бестелесни ствари се идеите кои се и безвремени и бестелесни .
Идеите потекнуваат од човековиот ум и нивното поврзување и докажување може да биде само спекулативно ако во основната премиса или пак прашање нема материјалност од друг вид освен идејата, а тоа пак значи дека не може да се користат другите материјални ствари како докази за овој вид на премиса или прашање.
Е сега ако човек го знае ова,тогаш никогаш не би ги поврзал пушењето,Дедо Мраз и било кој други материјални ствари со прашањето на постоењето на Бог
Ама овој ропаков на кого демек му реплицирам и претходните негови истомисленици нема поима од ова.
Само уште еден детаљ напишано од копилево кое само ја докажува неговата слика на аналфабет.
Он наоѓа поткрепа за неговите пази сад,
тврдења ,во некој научни дисциплини и здравиот разум.
Па будало една,ниедна наука не дава одговор на прашањата од религиски аспект.
Науката ги проучува само предметот на нивното проучување од аспект на причинско-последичните врски кои немаат никаква врска со прашањето на постоењето на Бог.
За на крај нешто што нема врска со погоре напишаново но го пишувам за да го објаснам моето вулгарно однесување со ваквите полуписмењаци.
Мислам дека на таквите многу им попуштавме досега и затоа ни се работите вакви како какви што се.
Со тезата:Пушти го будала дојдовме до состојата до која сме денеска затоа што не водеа такви полуписмењаци како Бранко,Љубчо Љубе.....
Би било убав да се вклучат во општествениве работи вистинските интелектуалци зошто,Македонија е мала земја и има малку интелктуалци.
За темава убаво би било прво да се прочита Аристотел и правилата на логиката и потоа да се прочитаат Хегел Кант и другите германски филозофи од 19 век за да се добие некоја основа за свое мислење.
На сите православни верници им го честитам празникот
Христос се роди