Среќни божиќни празници!

Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.640
Поени од реакции
2.504
:ROFLMAO:
ај да не ја валкаме темата, ако сакаш подетално има ПП, а за оганот прашај го и попот кој дел од библијата или во која друга црковна книга се опишува самиот обичај.
Не знам од кај си, ама кај нас не го палат луѓе кој што ќе им текне, туку го палат во црковниот двор заедно со попот, е сега ако тој не знае а ти знаеш.:tapp:

GTFO

Pushing the button
Член од
3 април 2009
Мислења
5.654
Поени од реакции
4.579
Ајде нека е за многу години :) :)

M

Muranyi

Гостин
НЕМА ВРСКА СО ПАГАНСТВОТО !!!

Исус симболизира светлина , па затоа и се палат огновите .
Сите го дозволуваат палењето на оган освен да не дојде до претерување односно кршење на правилата за пост .
Се извинувам што сум офтопик,ама морам да ти напишам дека Луцифер симболизира светлина.
--- надополнето: 6 јануари 2012 во 17:18 ---
Им посакувам на сите православни верници среќни божиќни празници,исполнети со здравје,љубов и среќа.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.023
Поени од реакции
83.444
Темава, според насловот, е за честитање на празнициве.
Магус, Златко и Саундвејв вашите лични дилеми, прашања, провокации... околу било што во врска со Христијанството обично се толерираат на темата Прашања за Христијанството, или на било која друга тема, освен оваа.
Секако познат ми е превисокиот праг на толеранција што форумските власти го имаат на форумот за религија, исто така немам намера на никого да му кажувам што да пишува, но и покрај тоа, ќе нагласам дека оваа тема сепак не е за провокации.

M

Muranyi

Гостин
Темава, според насловот, е за честитање на празнициве.
Магус, Златко и Саундвејв вашите лични дилеми, прашања, провокации... околу било што во врска со Христијанството обично се толерираат на темата Прашања за Христијанството, или на било која друга тема, освен оваа.
Секако познат ми е превисокиот праг на толеранција што форумските власти го имаат на форумот за религија, исто така немам намера на никого да му кажувам што да пишува, но и покрај тоа, ќе нагласам дека оваа тема сепак не е за провокации.
Јас најискрено се извинувам,сепак немав таква намера.

V1kTo.Or

Талкач
Член од
16 август 2011
Мислења
504
Поени од реакции
304
Се извинувам што сум офтопик,ама морам да ти напишам дека Луцифер симболизира светлина.
--- надополнето: 6 јануари 2012 во 17:18 ---
Им посакувам на сите православни верници среќни божиќни празници,исполнети со здравје,љубов и среќа.
Христијанството не признава од типот на ,,Луцифер" затоа не го мешај ... незнам како сваќаш под поим светлина така да го пишав она што го потврдија многумина од мпц па нема што да ги демантирам .
Христос е „Сонце на правдата“ (Мат 4,2) и
“светлина“ за „просвета на незнабошците“ (Лк. 2, 32 ), што во тропарот за Рождеството и се констатира.
Нека ни е за многу години божик !

@cool@

Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική
Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.113
Среќен Божиќ:)
--- надополнето: 7 јануари 2012 во 00:01 ---
ЗА многу години да ни' е

Strenght

Never Give Up!!
Член од
24 април 2010
Мислења
2.516
Поени од реакции
1.824
Среќни празници заборавете на сите проблеми и размислувајте подобро за иднината..

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
честит божиќ на сите православни и за многу години нека е празников.
П.С отворлив слична тема ТУКА. ама темата е само за честитање божиќ а овдека се колективни празници по насловов. ако треба нека се спојат

Член од
8 октомври 2007
Мислења
4.680
Поени од реакции
8.511
Христос се роди, навистина се роди!
Среќен Божиќ на сите, Господ да ви даде здравје љубов и среќа :)

spiros

Шалом Алеихем!
Член од
7 септември 2008
Мислења
3.225
Поени од реакции
986
.

Мудроста БОЖЈА - Христос - пред (околу) 2000 години во Витлеем Јудејски се роди
Дај БОЖЕ набрзо и во секое срце вистински да се роди
Секоја душа за вистинската слобода, вистински да ја ослободи!

Амин

Среќен празник на сите луѓе, а посебно на оние коишто со збор и дело веруваат на БОЖЈОТО Евангелие!

.

V

Vollstandig

Гостин
^ Демек со ова да се направеш паметен.
Ако ти се слави слави , ако не гледај ТВ.
Не да се направам паметен, туку е прашање шо барам одговор од некој христијанин. Не можи “ако ти се слави слави..:“. Што ако ми се слави мене Харе Кришна или друг некој странски празник? Едноставно колку и да сакам не можам, не ми е во традиција, не му ги познавам корените не е својствен за наши простори. Како и овие сегашни празници, па зато постои ПРАШАЊЕ да праша човек што не му е јасно.

Kajgana Shop

На врв Bottom