Среќни божиќни празници!

• Креатор на темата Креатор на темата V1kTo.Or
  • Време на започнување Време на започнување
:ROFLMAO:
ај да не ја валкаме темата, ако сакаш подетално има ПП, а за оганот прашај го и попот кој дел од библијата или во која друга црковна книга се опишува самиот обичај.
Не знам од кај си, ама кај нас не го палат луѓе кој што ќе им текне, туку го палат во црковниот двор заедно со попот, е сега ако тој не знае а ти знаеш.:tapp:

Ајде нека е за многу години :) :)

НЕМА ВРСКА СО ПАГАНСТВОТО !!!

Исус симболизира светлина , па затоа и се палат огновите .
Сите го дозволуваат палењето на оган освен да не дојде до претерување односно кршење на правилата за пост .
Се извинувам што сум офтопик,ама морам да ти напишам дека Луцифер симболизира светлина.
--- надополнето: 6 јануари 2012 во 17:18 ---
Им посакувам на сите православни верници среќни божиќни празници,исполнети со здравје,љубов и среќа.

Темава, според насловот, е за честитање на празнициве.
Магус, Златко и Саундвејв вашите лични дилеми, прашања, провокации... околу било што во врска со Христијанството обично се толерираат на темата Прашања за Христијанството, или на било која друга тема, освен оваа.
Секако познат ми е превисокиот праг на толеранција што форумските власти го имаат на форумот за религија, исто така немам намера на никого да му кажувам што да пишува, но и покрај тоа, ќе нагласам дека оваа тема сепак не е за провокации.

Темава, според насловот, е за честитање на празнициве.
Магус, Златко и Саундвејв вашите лични дилеми, прашања, провокации... околу било што во врска со Христијанството обично се толерираат на темата Прашања за Христијанството, или на било која друга тема, освен оваа.
Секако познат ми е превисокиот праг на толеранција што форумските власти го имаат на форумот за религија, исто така немам намера на никого да му кажувам што да пишува, но и покрај тоа, ќе нагласам дека оваа тема сепак не е за провокации.
Јас најискрено се извинувам,сепак немав таква намера.

Се извинувам што сум офтопик,ама морам да ти напишам дека Луцифер симболизира светлина.
--- надополнето: 6 јануари 2012 во 17:18 ---
Им посакувам на сите православни верници среќни божиќни празници,исполнети со здравје,љубов и среќа.
Христијанството не признава од типот на ,,Луцифер" затоа не го мешај ... незнам како сваќаш под поим светлина така да го пишав она што го потврдија многумина од мпц па нема што да ги демантирам .
Христос е „Сонце на правдата“ (Мат 4,2) и
“светлина“ за „просвета на незнабошците“ (Лк. 2, 32 ), што во тропарот за Рождеството и се констатира.
Нека ни е за многу години божик !

Среќен Божиќ:)
--- надополнето: 7 јануари 2012 во 00:01 ---
ЗА многу години да ни' е

Среќни празници заборавете на сите проблеми и размислувајте подобро за иднината..

честит божиќ на сите православни и за многу години нека е празников.
П.С отворлив слична тема ТУКА. ама темата е само за честитање божиќ а овдека се колективни празници по насловов. ако треба нека се спојат

Христос се роди, навистина се роди!
Среќен Божиќ на сите, Господ да ви даде здравје љубов и среќа :)

.

Мудроста БОЖЈА - Христос - пред (околу) 2000 години во Витлеем Јудејски се роди
Дај БОЖЕ набрзо и во секое срце вистински да се роди
Секоја душа за вистинската слобода, вистински да ја ослободи!

Амин

Среќен празник на сите луѓе, а посебно на оние коишто со збор и дело веруваат на БОЖЈОТО Евангелие!

.
038.704.381.jpg

^ Демек со ова да се направеш паметен.
Ако ти се слави слави , ако не гледај ТВ.

Не да се направам паметен, туку е прашање шо барам одговор од некој христијанин. Не можи “ако ти се слави слави..:“. Што ако ми се слави мене Харе Кришна или друг некој странски празник? Едноставно колку и да сакам не можам, не ми е во традиција, не му ги познавам корените не е својствен за наши простори. Како и овие сегашни празници, па зато постои ПРАШАЊЕ да праша човек што не му е јасно.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom