Тешко дека вака ќе изгледаат брат
Можно е ова да биде новиот дрес на Челзи во новата сезона
--- надополнето: 5 јануари 2012 во 17:50 ---
И потенцијалните гостински дресови
Стварно штета за Какута.Барем во некоја послаба екипа во ЕПЛ нека го пратат.Вулфс,КПР.... таму ќе игра прв тим.За Есиен последно мислам дека беше средина на јануари. Е сега дали се оди како што треба, незнам.
Според мене ни Лукаку ни Пиазон не се спремни да играат за првиот тим, иако добро се покажуваат за резервите. Треба на позајмица да се пратат во друг клуб од ПЛ, да имаат какво-такво искуство па од следна сезона може да очекуваме повеќе.
А Какута се врати од Болтон ама сигурно ќе го пратат пак на позајмица, се збори за тоа веќе 2 недели. Не очекувам тој да се пробие во тимот. Штета.
Добар дриблер, брз и пробивен, а калу неможам да го дефинирам како фудбалер освен што е едно големо дрво со малуда, додека Красиќ првата сезона во Јувентус беше фантастичен, сега мислам дека не е во плановите на јувентус и затоа не ни игра... така да за мали пари солиден фубдалер за ротација може да земеме...плус тоа Србин, а знаеме и тоа како ни се погоди бане па и рајковиќ, и бане беше анонимус додека не дојде во челси... така да мое мислење е дека прав потег ке е ако го земеме!!!Мене не ми се допаѓа Красиќ како играч воопшто.
Но управата и Боаш најдобро си знаат, можеби е подобар од Калу за ротација, но според мене Калу > Красиќ.
Не ни требаат вакви засилувања воопшто, ќе направат грешка со негов ангажман, без разлика за колку ќе го земат.