абе кога го зимав компјутерот таму во 2009, беше друга конфигурација со en9400gt но јас сакав нешто појака графичка и ми ја предложија 9500gt но морав да сменам напојување од 500w na 700w, додуша целев кон 9600гт но ја имаа само верзијата со 512мб, а тоа беа времиња кога немав никакво знаење за графичките карти и мислев дека 1gb owns 512mb
и дека по тоа се гледа која графичка е појака
и тоа е тоа... којзнае колкава е реална моќност на напојувањето...ако не е 250 или 300w .... не им ја сфаќам поентата зашто 700w пишува ... ќе да е за да ги подзажалат муштериите...нвм било прошло
тоа напојување што го спомна MasteR_#0 е 3080 во мебиус сега видов, но во делот кај 80plus efficiency има звездичка што нешто ваљда значи.. како и да е има некој искуство со овие напојувања? Квалитетни се?
и да ...ја има таа HD6870 за 10360 но од Sapphire додека во Сет ја има за 1000че повеќе но Asus, со кој бренд би требало да одам ?
Е да, и... зашто HD6870 наспроти gtx560 подобро би се покажала со послаб процесор или ??
на првиот пц од 2004 година имав ати радеон 7000 и беше ужас, ни игрите од 2003 година не ми ги пушташе :S
наспроти ge force картичките кои ги имаа моите другари од тој ранг коi беа кадеее кадеее подобри... од тогаш некако антипатични ми се АТИ, а и игриве во денешно време се повеќе присобени на Nvidia Geforce, во секоја втора игра гледам...
"Nvidia...the way its meant to be played" Контра аргументи?