Графички карти

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Денес земав Palit GeForce 210 1GB DDR3.....за до 50евра само таа ми излезе у игра.....па сеа незнам според вас како се покажувале овие графички од оваа серија??

п.с Инаку сега сум преку HDMI кабел...на 24" LED монитор...и сум запрепастен од острината....незнам дали треба да ја подесам и фреквенцијата...оти многу брзо ми ги умара очите(или не игра улога?).
Ова “запрепастен“ е во добра или лоша конотација? И острината треба да е добра, а не лоша страна.
Графичката е колку да се рече дека имаш графичка (и плус ти овозможува HDMI).

Фреквенции на LCD не чепкај.

Ако ти се замараат очите, смени Contrast / Brightness.

Македонец

мразам патетика во натпис
Член од
12 февруари 2007
Мислења
3.928
Поени од реакции
3.813
Ова “запрепастен“ е во добра или лоша конотација? И острината треба да е добра, а не лоша страна.
Графичката е колку да се рече дека имаш графичка (и плус ти овозможува HDMI).

Фреквенции на LCD не чепкај.

Ако ти се замараат очите, смени Contrast / Brightness.
Во позитивна конотација е.....оти ја немав појма како изгледа 1080p видео на монитор оддалечен од тебе 30цм.(рачунај до вчера преку VGA кабел глеав,со интегрирана графичка од 64МБ:))

Инаку фреквенцијата ја ставив на 60hz...инаку под дифолт ми ја нудеше 29hz.

сепак фала на одговорот(иако не очекував дека ми спаѓала во "колку да се рече графички":))

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Во позитивна конотација е.....оти ја немав појма како изгледа 1080p видео на монитор оддалечен од тебе 30цм.(рачунај до вчера преку VGA кабел глеав,со интегрирана графичка од 64МБ:))

Инаку фреквенцијата ја ставив на 60hz...инаку под дифолт ми ја нудеше 29hz.

сепак фала на одговорот(иако не очекував дека ми спаѓала во "колку да се рече графички":))
За играње, спаѓа во таа категорија, ама за филмови и бистрина/острина на слика, како што гледаш си ја врши работата :)

Член од
1 јануари 2012
Мислења
193
Поени од реакции
31
Дечки... што мислите која е најдобра графичка картичка што може добро да послужи оваа година во гејминг? БТВ. јас е имам nVidia GeForce 9400 GТ и не ми врши многу работа... па планирам за кратко време да е сменам.

Моја препорака е nVidia GeForce 460 GTX, што мислите вие? :unsure:

MasteR_#0

Addict
Член од
16 мај 2010
Мислења
3.154
Поени од реакции
879
Кога планираш да купуваш и колкав ти е буџетот? И кажи што напојување и процесор имаш.

Член од
1 јануари 2012
Мислења
193
Поени од реакции
31
Auto Voltage ми е процесорот... иначе мах. 1.5 V... и колку што знам 13.000 МКД. е GTX 560 па повеќе не ни планирам да купувам затоа што графичката ќе трга струја како бојлер :)

MasteR_#0

Addict
Член од
16 мај 2010
Мислења
3.154
Поени од реакции
879
Auto Voltage ми е процесорот... иначе мах. 1.5 V... и колку што знам 13.000 МКД. е GTX 560 па повеќе не ни планирам да купувам затоа што графичката ќе трга струја како бојлер :)

Изгледа нешто дебело си у грешка :icon_lol: Симни Speccy и провери... и да отвори го куќиштето и види што пишува на една кутија од кајшто излагаат каблиња.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Од што и за што се информацииве? :)

Sikimco

Подобро ужасен крај, одколку ужаш без крај
Член од
25 јули 2011
Мислења
510
Поени од реакции
215
Дечки... што мислите која е најдобра графичка картичка што може добро да послужи оваа година во гејминг? БТВ. јас е имам nVidia GeForce 9400 GТ и не ми врши многу работа... па планирам за кратко време да е сменам.

Моја препорака е nVidia GeForce 460 GTX, што мислите вие? :unsure:
Мое мислење е да си земеш HD 5770 бидејќи не е многу скапа( околу 7000 ден ), а и не троши многу струја.

Член од
1 јануари 2012
Мислења
193
Поени од реакции
31
Од што и за што се информацииве? :)
Кој информации? Аку мислиш за процесор и напон... можеби сум во грешка... или не сватив за што прашува MasteR_#0, не сум некој добар информатичар... допрва ќе учам :) А за GTX графички сигурен сум дека сум во право... затоа што GTX графичките од nVidia тргаат многу струја...

Мое мислење е да си земеш HD 5770 бидејќи не е многу скапа( околу 7000 ден ), а и не троши многу струја.
Не сум мислел да земам RADEON, планирам nVidia да земам со подршка DirectX 11, затоа што за најмалку една година DirectX 10 ќе биде стандарден за поновите игри... а за околу 2-3 години... DirectX 11 ќе биде стандард (освем то само бог знае што ќе излезе за толку години). Секако и RADEON подржват DirectX 11, но не сум мислел за RADEON :)

Член од
10 септември 2009
Мислења
149
Поени од реакции
65
Здраво, до сите
имам
e5200 2.5 ghz 800 mhz fsb 2mb L2 cache
asus p5kpl -am
2x 2gb DDRII Ram 800mhz
700w Delux napojuvanje
i... :S EN9500gt ddrII
Дали ќе можаm да ги гледам најновите порниќи и тоа све на ултра хај? :drk::icon_lol:
се шалам :)
се заебав и земам 22" лцд монитор.... и работава е во тоа што 9500-кава неможе да се покаже баш...
пример, ја пуцав Skyrim на стариот 17" ЦРТ монитор на 1024x768 на мид сетинзи и цепав со околу 30 фрејма просек.... е сега
на новиов монитор морам да пуцам на 1920x1080....бидејќи на помали резолуции сликата е булшит..... али сецкат урлат, бе брате:( не сум некој тежок гејмер но не сум ниту пасивен во тие области.
па се прашував, бидејќи наскоро ќе дојдам до кај 10 000 кеш,па си ја бендисав gtx560 за некаде околу 9.500 денари.
Знам дека ќе имам bootleneck ради процесорот, но за...хмм... можеби година дена ќе направам фулл упгрејд, па поентата ми е дали графичкава ќе тера со 700 ватно Deluxe напојување до тогаш... кои се опасностите доколку ја ставам оваа карта на ова напојување, дали навистина може да цркне графичката или пак напојувањето или пак све комплет да отиде јабана...
п.с. претходно шмекав гтс450 и хд5770 но тие па и не би биле баш некој упгрејд...
и п.п.с не планирам да правам оверклокензи бите на ништо :)
Поздрав киссчина и све остало :)

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Auto Voltage ми е процесорот... иначе мах. 1.5 V...
Овие информации не ги сваќам ни што се ни зашто се ни зашто си ги пишал...
А за графичка, зашто ти игра толку голема улога струјата?
--- надополнето: 4 јануари 2012 во 01:33 ---
Здраво, до сите
имам
e5200 2.5 ghz 800 mhz fsb 2mb L2 cache
asus p5kpl -am
2x 2gb DDRII Ram 800mhz
700w Delux napojuvanje
i... :S EN9500gt ddrII
Дали ќе можаm да ги гледам најновите порниќи и тоа све на ултра хај? :drk::icon_lol:
се шалам :)
се заебав и земам 22" лцд монитор.... и работава е во тоа што 9500-кава неможе да се покаже баш...
пример, ја пуцав Skyrim на стариот 17" ЦРТ монитор на 1024x768 на мид сетинзи и цепав со околу 30 фрејма просек.... е сега
на новиов монитор морам да пуцам на 1920x1080....бидејќи на помали резолуции сликата е булшит..... али сецкат урлат, бе брате:( не сум некој тежок гејмер но не сум ниту пасивен во тие области.
па се прашував, бидејќи наскоро ќе дојдам до кај 10 000 кеш,па си ја бендисав gtx560 за некаде околу 9.500 денари.
Знам дека ќе имам bootleneck ради процесорот, но за...хмм... можеби година дена ќе направам фулл упгрејд, па поентата ми е дали графичкава ќе тера со 700 ватно Deluxe напојување до тогаш... кои се опасностите доколку ја ставам оваа карта на ова напојување, дали навистина може да цркне графичката или пак напојувањето или пак све комплет да отиде јабана...
п.с. претходно шмекав гтс450 и хд5770 но тие па и не би биле баш некој упгрејд...
и п.п.с не планирам да правам оверклокензи бите на ништо :)
Поздрав киссчина и све остало :)
Skyrim на 1920х1080 со 9500GT, каде со тој памет? :)

Ако веќе даваш толку пари за графичка, земи си ја ATI 6870 и ќе ти корне (иако имаш послаб процесор)
Само ќе мораш и напојување, тоа што го имаш СИГУРНО не е 700 вати, а и стабилноста на напонот кај Delux.....

Член од
1 јануари 2012
Мислења
193
Поени од реакции
31
Па... мојов компјутер скоро преку цели деној е уклучен... и мн. нормално ако троши графичката струја како бојлер... ќе удира мн. по џеб :)

Член од
10 септември 2009
Мислења
149
Поени од реакции
65
--- надополнето: 4 јануари 2012 во 01:33 ---

Skyrim на 1920х1080 со 9500GT, каде со тој памет? :)

Ако веќе даваш толку пари за графичка, земи си ја ATI 6870 и ќе ти корне (иако имаш послаб процесор)
Само ќе мораш и напојување, тоа што го имаш СИГУРНО не е 700 вати, а и стабилноста на напонот кај Delux.....
штетата веќе беше направена :/
сега ја играм на 4:3 ratio со 1024x768 и тоа на 22" wide lcd :/
графика->нинтендо :(
а што би можело посериозно да се случи со ова напојување што го имам, со оваа картица или пак и таа 6870 ?
Бидејќи асалните напојувања се над 4-5 илјади....
Така да, решение ?

Kajgana Shop

На врв Bottom