Македонска фудбалска репрезентација

Член од
30 декември 2011
Мислења
7
Поени од реакции
0
Не туку треба да му рече "еј Александар дојди играј за нас јас мислам дека си доволно квалитетен да ја имаш честа да го носиш дресот на Македонија". Па доколку сака да дојде, нека дојде. Доколку не, не мора.
Зарем селекторот Тошак (Велшанец) знае што е и каква е честа да се носи дресот на Македонија за да му поверува нему Александар Игњовски, кажав и пак ке кажам ние сме тие што можеме да му покажаме дека го чувствуваме за наш сонародник и дека ќе му биде навистина чест и да биде горд што ќе го носи дресот на нашата земја

П

Паспарту

Гостин
Зарем селекторот Тошак (Велшанец) знае што е и каква е честа да се носи дресот на Македонија за да му поверува нему Александар Игњовски, кажав и пак ке кажам ние сме тие што можеме да му покажаме дека го чувствуваме за наш сонародник и дека ќе му биде навистина чест и да биде горд што ќе го носи дресот на нашата земја
Игњовски НЕ САКА да настапува за Македонија, зашто некој таков би убедувал(е) преку фејсбук група да заигра за нас? Истото што важеше и за оној Азиз од Бурса важи и за Игњовски, ние како репрезентација немаме што да му понудиме, а тоа што татко му или дедо му биле Македонци не менува ништо. Доколку беше израснат во Македонија па пред 2-3 години да отишол во Србија и да сака да игра за нив ќе бев против личниот избор на Александар, но вака нема што да му се замери...

Дечково е израснат во Србија, со истата ќе има многу поголеми шанси за пласман на ЕП или СП, а со тоа и шанси за трансфер во поголем европски клуб (не дека сега е во мал). Ние освен ајвар во моментов не можеме ништо друго да му понудиме, фудбалот кај нас е аматерски, репрезентацијата исто, луѓето што ја водат пак им треба уште многу работа за да дојдат и до аматерскиот статус.

Во овој момент изборот за поголем напредок во кариерата и бенефит од истата на Игњовски е исто како да треба човек да бира дали ќе сака да го продолжи својот живот во Киншаса или Берлин.

Член од
30 декември 2011
Мислења
7
Поени од реакции
0
еве демант за Азиз,
http://24fudbal.com.mk/vesti/1369/ffm-i-tosak-demantiraat-deka-imale-kontakt-so-serdar-aziz

Велиш како што важи за Азиз така и за Игњовски, не друже, грешиш, Азиз е роден во Битола но со турско потекло, тој сака да игра за Турција, зошто тогаш си толку сигурен дека Игњовски не сака да игра за нас кој има македонско потекло, за Азиз кој е роден во Македонија си сигурен дека сака да игра за Турција (од каде што потекнува), а за Игњовски не.
Ако ти ја сметаш нашата држава за мизерна или никаква не значи дека и Игњовски така смета за нашата земја и бидејќи не живеел и не израснал тука во Македонија можеби токму сега ќе има желба нешто да направи за таа земја.
Доколку сте прочитале некаде по медиумите дека "демек" Игњовски не сакал да игра за нас се лажете и тоа многу, Србите си пишуваат како што сакаат и и како што им одговара затоа барем еднаш да се обединеме во нешто и да си помогнеме, можеби звучи лудо преку фејсбук но друг начин нема, доколку се собере голем број лајкови ќе се контактира со играчот да види дека го чувствуваме за наш сонародник, додека е време, ако седиме со вкрстени раце и само да гледаме, а да не правиме ништо тогаш навистина ке биде ништо, а ние ќе си продолжиме да си ги критикуваме тие (не важи за сите репезентативци) кои моментално се во нашата репрезентација, а зошто ги критикуваме и гадиме кога тие толку можат.

Друг пример да ви кажам:
Кевин Принц Боатенг кој игра во Милан го знаете сите, е тој е роден во Берлин, израснал таму и таму научил да игра фудбал и ја почнал фудбалската кариера, но има потекло од Гана, и сите знаете дека тој настапува за репрезентацијата на Гана, а што може да му даде таа репрезентација или земја, ништо освен љубов, но не е работата таа африканска земја да му даде нешто бидејќи таа земја ништо не му е должна на Боатенг, тој значи ја сака таа земја и се одредил да игра за неа (Гана), а не за таа (Германија) во која што се родил и во која земја што научил да игра фудбал.
Истата приказна е и за Нури Сахин да не ја раскажувам истата приказна, роден во Германија израснал но настапува за земјата од каде што потекнува - Турција.
Поздрав и толку од мене, јас уште еднаш ќе ја објавам страната, кој сака нека стави лајк, но сепак станува збор за доброто на нашата фудбалска репрезентација, а не за мене тебе и Петко и Трајко
http://www.facebook.com/pages/Александар-Игњовски-те-молиме-играј-за-Македонија/264358286959099

П

Паспарту

Гостин
еве демант за Азиз,
http://24fudbal.com.mk/vesti/1369/ffm-i-tosak-demantiraat-deka-imale-kontakt-so-serdar-aziz

Велиш како што важи за Азиз така и за Игњовски, не друже, грешиш, Азиз е роден во Битола но со турско потекло, тој сака да игра за Турција, зошто тогаш си толку сигурен дека Игњовски не сака да игра за нас кој има македонско потекло, за Азиз кој е роден во Македонија си сигурен дека сака да игра за Турција (од каде што потекнува), а за Игњовски не.
Ако ти ја сметаш нашата држава за мизерна или никаква не значи дека и Игњовски така смета за нашата земја и бидејќи не живеел и не израснал тука во Македонија можеби токму сега ќе има желба нешто да направи за таа земја.
Доколку сте прочитале некаде по медиумите дека "демек" Игњовски не сакал да игра за нас се лажете и тоа многу, Србите си пишуваат како што сакаат и и како што им одговара затоа барем еднаш да се обединеме во нешто и да си помогнеме, можеби звучи лудо преку фејсбук но друг начин нема, доколку се собере голем број лајкови ќе се контактира со играчот да види дека го чувствуваме за наш сонародник, додека е време, ако седиме со вкрстени раце и само да гледаме, а да не правиме ништо тогаш навистина ке биде ништо, а ние ќе си продолжиме да си ги критикуваме тие (не важи за сите репезентативци) кои моментално се во нашата репрезентација, а зошто ги критикуваме и гадиме кога тие толку можат.

Друг пример да ви кажам:
Кевин Принц Боатенг кој игра во Милан го знаете сите, е тој е роден во Берлин, израснал таму и таму научил да игра фудбал и ја почнал фудбалската кариера, но има потекло од Гана, и сите знаете дека тој настапува за репрезентацијата на Гана, а што може да му даде таа репрезентација или земја, ништо освен љубов, но не е работата таа африканска земја да му даде нешто бидејќи таа земја ништо не му е должна на Боатенг, тој значи ја сака таа земја и се одредил да игра за неа (Гана), а не за таа (Германија) во која што се родил и во која земја што научил да игра фудбал.
Истата приказна е и за Нури Сахин да не ја раскажувам истата приказна, роден во Германија израснал но настапува за земјата од каде што потекнува - Турција.
Поздрав и толку од мене, јас уште еднаш ќе ја објавам страната, кој сака нека стави лајк, но сепак станува збор за доброто на нашата фудбалска репрезентација, а не за мене тебе и Петко и Трајко
http://www.facebook.com/pages/Александар-Игњовски-те-молиме-играј-за-Македонија/264358286959099
Прво и основно, не ми ги извртувај речениците, јас не реков дека Македонија е мизерна туку дека ФУДБАЛОТ И ЛУЃЕТО ШТО ГО ВОДАТ ИСТИОТ, тоа е огромна разлика која што ти изгледа не ја сфаќаш. И да, сметам дека нашиот фудбал е најмизерен на балканот, а истиот го водат багра неписмени луѓе кои освен јадење чварки по кафани и пиење ништо друго не знаат. Игњовски има изјавено дека НЕ САКА да игра за Македонија, ако не веруваш во нашите весници, тогаш читај ги изјавите што ги има дадено за српските. Доколку не веруваш во тие изјави, тогаш најди некоја каде што лично тој изјавува дека сака да игра за Македонија, ако ништо друго да имаш барем нешто со што ќе ја поткрепиш фејсбук групата.

Втора работа, Сердар Азиз е роден во Бурса, а татко му е роден во Битола, пак доаѓаме до ситуација дека тој лично нема никаква поврзаност со Македонија.

Трета работа, кажи што не е точно од она што го напишав, едноставно демантирај ме со тоа што ќе ми кажеш што можеме да му понудиме ние во моментов на него. Не ми споредувај други играчи кои биле родени во Замбија, а играат за Швајцарија и обратно, значи напиши ми неколку позитивни работи со кои би го привлекле истиов играч да игра за нашата репрезентација. Инаку кога веќе се фати за Боатенг, тој пред СП 2010 очекуваше дека ќе игра за Германија и ги помина сите нивни младински селекции, но откако стана јасно дека нема да биде повикан во сениорскиот тим на Германија се одлучи за Гана.

За крај, јас никаде не спомнав дека не сакам Игњовски, Касами, Огненовски и цела една компанија на фудбалери со македонско потекло да играат за нашата репрезентација, туку дадов реални факти поради кои истите овие не сакаат да бидат дел од нашиот тим. Како е можно голем број на Хрвати родени вон Хрватска прелесно да се одлучуваат да играат за тој национален тим, а еве огромен број на Македонци да не сакаат? Епа другар тука лежи зајакот, во сето она што го спомнав во претходниот пост... Па дечкото од што ја има преголемата желба за настап во нашата репрезентација, пред некој месец играше против истата. Знаеш што кажа пред тој натпревар? Мило ми е што ќе играм против земјата на татко ми, ќе дојдат голем број роднини да ме гледаат, но како и секогаш ќе дадам се од себе за Србија да победи на овој натпревар. Наместо да се концентрираме кон оние што не сакаат да играат за Македонија, треба вниманието да го насочиме кон оние што сакаат да го сторат тоа. Сличен беше случајот со Славковски, не дриблаше неколку години ама кога излезе неговиот антиталент за фудбал на виделина ја свитка опашката и настапи за У21 на Македонија. Додека не мрдне овој МИЗЕРЕН македонски фудбал од дното, додека не се искорени се што е поврзано со него и луѓето кои го водат, вакви играчи нема теоретска шанса да настапат за нашата репрезентација. Да бевме поконкурентни тогаш друго ќе беше однесувањето и на Игњовски, Касами и останатите, а вака...

Член од
7 октомври 2008
Мислења
6.055
Поени од реакции
6.443
Друг пример да ви кажам:
Како друже што може да му понуди Гана:
Гана е 29 на ФИФА ранглистата а Турција е 28 ние за споредба сме 103. Точно е дека некој фудбалери се одлучуваат од емотивни причини да играт за земјата од која потекнуваат, но исто така земјата треба да има да му понуди нешто и на фудбалерот. Што нуди во моментов ФФМ??? Едно големо НИШТО.
Затоа место молење оној или овој да игра за нас треба да се поднесе иницијатива за реформи во Федерацијата и смена на моменталното криминално раководство.

Invader

I am not in danger, I am the danger!
Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.021
Поени од реакции
22.930
Александар Игњовски те молиме, играј за Македонија

How pathetic:facepalm:

Член од
16 јануари 2009
Мислења
2.733
Поени од реакции
1.068
Незнам дали има селектор што не му понудил на Игњовски да игра за Македонија.Јонуз знам дека и него и Касами ги побара(заедно со Демири и компанија),ама овие го одбија и мислам дека се завршува тука.Луѓе му се јавувале,збореле со него на телефон,лице во лице и им кажал не,ти преку фејсбук група ќе го предомислуваш:tapp:

Топче

Арсеналиста
Член од
18 септември 2010
Мислења
9.234
Поени од реакции
14.576
Наставничката ги прашува децата што работат нивните родители, па редот му доаѓа и на малиот Трпе. Тој вели:
- Татко ми работи како машка стриптизета во еден геј клуб. Се качува на сцената и игра гол за други мажи, а понекогаш кога ќе му платат добро, спие со нив во хотелска соба.
Наставничката избезумена го тргнува на страна малиот Трпе и го прашува дали е тоа вистина. Тој одговара:
- Не, наставничке, не е вистина. Татко ми всушност е фудбалер и настапува за нашата репрезентација, ама мене ми беше срам да го кажам тоа.

Bibo

Модератор
Член од
9 април 2006
Мислења
4.150
Поени од реакции
4.036
А шо, син му на Илчо Трпе се викал? :) лол

jyvation

Пургер
Член од
4 ноември 2009
Мислења
2.159
Поени од реакции
2.758
@ Pero Shantal
Друже преправи ја групата во "ФФМ ве молиме,напуштете ја Македонија " ти гарантирам дека за 1 час ќе собереш лајкови колку капацитетот на северна трибина.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
И да бараат, кој нормален играч од типот на Касами, овој Азиз што би можеле да играат за нас, би одбрале да играат за Македонија? Па во тие репрезентации за кои сакаат да настапуваат, еднаш годишно да настапат ќе имаат повеќе шанси за просперитет отколку за нашава да играат постојано.

100ката ја поминавме на ранг листа ејјјј, уште малце и Ватикан ќе треба да го молиме да собере екипа па да изиграат пријателска против нас.

Vetrence

...believe in yourself! :)
Член од
2 јули 2007
Мислења
7.469
Поени од реакции
676
Шумуликоски пијан се заканувал на полицајци

Нов скандал на македонскиот репрезентативец Величе Шумуликоски- поранешниот капитен и стандарден првотимец во црвено жолтиот дрес пцуел, навредувал и се заканувал на полицајци.​
Капитенот наш... :S​

Член од
27 јануари 2010
Мислења
2.430
Поени од реакции
723

Нов скандал на македонскиот репрезентативец Величе Шумуликоски- поранешниот капитен и стандарден првотимец во црвено жолтиот дрес пцуел, навредувал и се заканувал на полицајци.

Капитенот наш... :S
Нека се обесе негде попрост човек здравје...:drk:

Член од
28 мај 2008
Мислења
3.966
Поени од реакции
4.073

Нов скандал на македонскиот репрезентативец Величе Шумуликоски- поранешниот капитен и стандарден првотимец во црвено жолтиот дрес пцуел, навредувал и се заканувал на полицајци.

Капитенот наш... :S
и им се заканувал дека со еден телефонски разговор ќе ги смени сите од работните места, а за тоа бил спремен да плати и 100 илјади евра.
Изјавата вришти, и нека си ги чува тие 100.000Е од кога ќе му заврши кариера да проживее некоја година бидејќи незнае што друго да работи освен да се прави најголем селјак во МКД

П

Паспарту

Гостин
Има некој линк од видеото кога Величе му се заканува на новинарот од А1? :pos:

Kajgana Shop

На врв Bottom