Работа на брод

Член од
10 февруари 2008
Мислења
3.947
Поени од реакции
2.060
Види да ти кажам , не сум сигурен, но има индикации дека е, телефонскиот број го смени 7 пати за 3 месеци, додека чекав интервју. Веб сајтот не му е апдејтиран од кога ги постави тие убавите му понуди лани ова време, уште си седат така. Сепак ми кажуваа дека има пуштено луѓе на брод , и знам дека работел со коузон заедно порано. Не можам да тврдам сепак. Могуче.
Јас тврдам... кој се сомнева нека провери :sneaky:

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.915
Поени од реакции
41.876
Види да ти кажам , не сум сигурен, но има индикации дека е, телефонскиот број го смени 7 пати за 3 месеци, додека чекав интервју. Веб сајтот не му е апдејтиран од кога ги постави тие убавите му понуди лани ова време, уште си седат така. Сепак ми кажуваа дека има пуштено луѓе на брод , и знам дека работел со коузон заедно порано. Не можам да тврдам сепак. Могуче.
Колку пари зима тај?

Член од
15 март 2010
Мислења
5.868
Поени од реакции
6.380
Колку пари зима тај?
Мене ми беше побарано 6000 денари за чланарина во некаква морнарска асоцијација :confused: , наводно за таа понуда што аплицирав, сите трошкови беа покриени од работодавецот ( компании од Швајцарија, Германија за речни бродови ) . Сепак имаше луѓе за друго понуди што чекаа за обуки и слично, сигурно им наплаќал како и коузон.

Член од
10 февруари 2008
Мислења
3.947
Поени од реакции
2.060
Колку пари зима тај?
Иди ќе ти каже...зависи како ќе го фатиш, сеа пошто должи пари на минимум 5 души можда тебе и појќе ќе ти земе отколку што треба, за да им ги врати парите на другите.

У секунда знае што да те излаже... којзнае што ќе ти каже, не се знае неговата моментална инспирација :pos:

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.479
Поени од реакции
7.948
Дојдов до некое инфо, дека се нудела работа на брод како склопувач на компјутерски компоненти (хардвер). Има некој таква информација? Нешто било како трга бродо од Кина за Америка, плови 2-3 недели, и во тоа време на него се склопува се комплет и стига на дестинацијата со се комплетирано....
Такво нешто преку македонска или било каква балканска агенција, тешко.
Плус тоа таму имаш норма, ако не се комплетираат компјутерите додека да стигне бродот идеш да пливаш со ајкули :)

T

Tetro

Гостин
Дојдов до некое инфо, дека се нудела работа на брод како склопувач на компјутерски компоненти (хардвер). Има некој таква информација? Нешто било како трга бродо од Кина за Америка, плови 2-3 недели, и во тоа време на него се склопува се комплет и стига на дестинацијата со се комплетирано....
Такво нешто преку македонска или било каква балканска агенција, тешко.
Плус тоа таму имаш норма, ако не се комплетираат компјутерите додека да стигне бродот идеш да пливаш со ајкули :)
Тоа е работа за Кинези само.
Точно е дека се товараат сите делови за склопување, работно време имаат 12 саати дневно со минимални паузи, после идеш на спиење у кревет во кој спиел твојот колега кој те заменува на истото работно место. Не смееш таму да се поѓалиш дека имаш кашлица, ниту главоболка, што ќе резултира со твое перманентно напуштање на транспортерот на првата наредна станица.
Истите транспортери вршат достава и до Солун попатно, колку за информација. Од платата се одбива хранарината, така да, посигурно ти е дома да си склопуваш (ако најдеш за кој).

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.915
Поени од реакции
41.876
Мене ми беше побарано 6000 денари за чланарина во некаква морнарска асоцијација :confused: , наводно за таа понуда што аплицирав, сите трошкови беа покриени од работодавецот ( компании од Швајцарија, Германија за речни бродови ) . Сепак имаше луѓе за друго понуди што чекаа за обуки и слично, сигурно им наплаќал како и коузон.
Морнарска асоцијација :pos: тука во коузон ако не успееш да идеш враќаат ти ги парите освен оние за визата не шо се 100 евра.

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Се видов со еден другар сосем случајно, он долги години работи на брод како крупие па сега отворил своја школа за обука. Плус спомена дека може да посредува подоцна за одење на брод. Кој сака телефон од него за обуки нека ми пише пп.

Член од
13 декември 2011
Мислења
504
Поени од реакции
816
Dali ima nekoj povekje informacii da mi dade za poziciite Floor Supervisor, Cabin Attendant i Deck Supervisor?
Mnogu kje vi bidam blagodarna. :)

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.479
Поени од реакции
7.948
На деветти април, Тончи ќе зачекори по улиците на Мајами!!!
:громогласен_аплауз_од_форумџиите:
Јеп, за неколку денови полетувам. Првин недела дена обука во дикрецијата на www.image.com и потоа на брод. Понеделник/вторник ќе ми стигнат последните детали.

Kajgana Shop

На врв Bottom