- Член од
- 1 јуни 2011
- Мислења
- 25.915
- Поени од реакции
- 41.876
Сеедно ми е каде од овие две компании, само да на е на друго место, задоволен сум и од двете.И каде би се вратил, Ројал или Карнивал?
Сеедно ми е каде од овие две компании, само да на е на друго место, задоволен сум и од двете.И каде би се вратил, Ројал или Карнивал?
Коузон е најсигурна ама без обука да идеш мислам дека нема таква агенција која ќе го дозволи тоа.Преку која агенција можам најефтино да заминам на брод ? Имам аплицирано преку seaman (блаже) ама исчезна чоекот. Овие коузон многу трчкање, обуки триста глупости, нешто поедноставно да има ? Поздрав
Хммм , па еве овој seaman нудеше одење само со скајп интервју , и документиации нормално, без обука.... ама океј тоа беше пред година и повеќе.. а преку коузон колку излегуваат сите трошоци се на се, одприлика , благодарам за одговор Алекса.Коузон е најсигурна ама без обука да идеш мислам дека нема таква агенција која ќе го дозволи тоа.
1500 evraХммм , па еве овој seaman нудеше одење само со скајп интервју , и документиации нормално, без обука.... ама океј тоа беше пред година и повеќе.. а преку коузон колку излегуваат сите трошоци се на се, одприлика , благодарам за одговор Алекса.
Питај во Коузон, а мош ќе треба и диплома некоја си за ит за да конкурирашДојдов до некое инфо, дека се нудела работа на брод како склопувач на компјутерски компоненти (хардвер). Има некој таква информација? Нешто било како трга бродо од Кина за Америка, плови 2-3 недели, и во тоа време на него се склопува се комплет и стига на дестинацијата со се комплетирано....
и јас сум заинтересиран за муабетов па чисто мала поддршка не ќе да ти е на одмет ...иначе неам поим нишо околу муабетов од скоро сум заинтересиран и се' повеќе и повеќе ме интересира...Хммм , па еве овој seaman нудеше одење само со скајп интервју , и документиации нормално, без обука.... ама океј тоа беше пред година и повеќе.. а преку коузон колку излегуваат сите трошоци се на се, одприлика , благодарам за одговор Алекса.
Ауч , 2-3 месеци со по 10 часа работно време за да си ги повратам , ете затоа не ми се да со коузон, многу голема инвестиција мајке му.1500 evra
Јас друже порано се обидов, но не отидов до крај,платив чланарина и кога чекав интервју преку овој Блаже од Прилеп (seaman) ми излезе работа на Кипар, и таму заминав, еве сега кога се вратив пак се обидувам да најдам некој нови можности, поволни, па ќе видиме.и јас сум заинтересиран за муабетов па чисто мала поддршка не ќе да ти е на одмет ...иначе неам поим нишо околу муабетов од скоро сум заинтересиран и се' повеќе и повеќе ме интересира...
Да не е некој преварант овај??? Сепак преку илјадници млади заминаа преку коузон и не вреди да ризикуваш со некој други агенции, ќе си извадеш кредит од некоја банка а ќе го вратиш кога ќе си дојдеш и решен проблем, а плус ако знаеш англиски и уште некој јазик германски или некој др ах ах работно место топ ќе имашЈас друже порано се обидов, но не отидов до крај,платив чланарина и кога чекав интервју преку овој Блаже од Прилеп (seaman) ми излезе работа на Кипар, и таму заминав, еве сега кога се вратив пак се обидувам да најдам некој нови можности, поволни, па ќе видиме.
Преку кој и да идеш исто ти се фаќа, околу 1500 ќе си платиш.Ауч , 2-3 месеци со по 10 часа работно време за да си ги повратам , ете затоа не ми се да со коузон, многу голема инвестиција мајке му.
.
ДА!!!Да не е некој преварант овај??? Сепак преку илјадници млади заминаа преку коузон и не вреди да ризикуваш со некој други агенции, ќе си извадеш кредит од некоја банка а ќе го вратиш кога ќе си дојдеш и решен проблем, а плус ако знаеш англиски и уште некој јазик германски или некој др ах ах работно место топ ќе имаш
ПОВЕЌЕ ЈАЗИЦИ ПОВЕЌЕ КЕШ?Преку кој и да идеш исто ти се фаќа, околу 1500 ќе си платиш.
--- надополнето: 4 јануари 2012 во 00:41 ---
ДА!!!
Можно е...ПОВЕЌЕ ЈАЗИЦИ ПОВЕЌЕ КЕШ?
Види да ти кажам , не сум сигурен, но има индикации дека е, телефонскиот број го смени 7 пати за 3 месеци, додека чекав интервју. Веб сајтот не му е апдејтиран од кога ги постави тие убавите му понуди лани ова време, уште си седат така. Сепак ми кажуваа дека има пуштено луѓе на брод , и знам дека работел со коузон заедно порано. Не можам да тврдам сепак. Могуче.Да не е некој преварант овај??? Сепак преку илјадници млади заминаа преку коузон и не вреди да ризикуваш со некој други агенции, ќе си извадеш кредит од некоја банка а ќе го вратиш кога ќе си дојдеш и решен проблем, а плус ако знаеш англиски и уште некој јазик германски или некој др ах ах работно место топ ќе имаш