Предизвик за 40 прочитани книги во 2012, Кажи ДА!

Доколку го прифаќаш штиклирај.

• Вкупно гласачи
    113
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
5 јануари 2008
Мислења
2.806
Поени од реакции
3.062
Веруј има мнооогу луѓе кои прават с`е за да бидат прифатени во трлото на интелектуалци.
Т`рло - да ти појаснам не е троло туку нешто слично на крдо/јато/стадо. Еден вид на група означена со дрвена ограда.

А веруј многу луѓе го прават ова. Затоа и се ограничени. Работат по шаблон, немаат свое јас, со тек на време се приспособуваат но никако не можат да се вклопат во групата затоа што мислат дека интелигенција се стекнува главно преку п

И не, не тролам, најнормално дискутирам.
a што ти комплекси имаш од тие луѓе? зошто толку ти пречат?

Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.717
Поени од реакции
13.428
a што ти комплекси имаш од тие луѓе? зошто толку ти пречат?
Ни најмалку. Но смешно е да се споредуваат таквите со оние кои имаат свое сопствено јас, изградено врз основ на книга и искуство.

Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.717
Поени од реакции
13.428
Во тоа што спомнуваш дека е еден вид на мотивација. Веруј никој човек не е на јавен пазар за да се натпреварува во квантитет на прочитани книги. Книгите се лична сатисфакција.

Член од
5 јануари 2008
Мислења
2.806
Поени од реакции
3.062
Во тоа што спомнуваш дека е еден вид на мотивација. Веруј никој човек не е на јавен пазар за да се натпреварува во квантитет на прочитани книги. Книгите се лична сатисфакција.

30 луѓе што се пријавија за предизвикот за тебе е никој..
го вртиш во круг муабетот, кажав предходно дека не е натпревар и дека нема врска квантитетот.

Srcee

Unforgettable
Член од
29 април 2008
Мислења
5.275
Поени од реакции
3.496
Јас дневно поминувам 2 часа во автобус, 5 дена неделно, така да за мене се малце 40 книги годишно :)
Што да одберам од анкетата?

Член од
5 јануари 2008
Мислења
2.806
Поени од реакции
3.062
Јас дневно поминувам 2 часа во автобус, 5 дена неделно, така да за мене се малце 40 книги годишно :)
Што да одберам од анкетата?
прифаќам одбери, а потоа почни да бираш книги од кај да почнеш, т.е од кај да почнеме :)

Mj

Маестро
Член од
25 јануари 2008
Мислења
754
Поени од реакции
212
Те сфаќам што сакаш да кажеш со ова, но еве пример јас го прифатив овој предизвик бидејќи уживам во читањето книги без да курчам пред други дека ваууу еј гледајте ме сите јас читам книги i'm smart очекувајќи некој позитивен фидбек од останатите. Исто така сакам предизвици, 40 книги за една година за човек со пополнет распоред не се малце, но не е ни многу и е можно да се прочитаат. Пред се ова го сметам како личен предизвик кој ќе ме мотивира да практикувам почесто една од активностите во која уживам, а тоа е читање интересни книги. Ако ептен ме фати некоја манија можно е и повеќе, обратно ако ме мрзи да одвојам некој саат за читање во денот тогаш можно е и десетина да не прочитам.

Ada?

мјаууууу
Член од
4 април 2009
Мислења
490
Поени од реакции
54
Предизвикот прифатен. Задоволството е мое.

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.009
Поени од реакции
5.664
Прочитана е првата книга :) Уште 39 :pos:

Пјерлуџи Колина - Моите правила на игра...
Не ме бидува за рецензии, затоа ќе оставам линк за рецензијата од sakamknigi.mk
Книгава ja има во Книжарница Три и мислам дека е 300 денари на зимскиот фестивал на книгата.

Член од
5 јануари 2008
Мислења
2.806
Поени од реакции
3.062
после два дена славење, денес денот го посветив на рехабилитација, слушајќи chill радио (без реклами) и првата книга од овој предизвик.

Романи престанав да читам пред три четири години, се склонив кон книги за подобрување на способности, психологија на човек и други полиња.
Бидејќи немав купено книга, најдов еден роман од Јасмина Кадра - "АТЕНТАТ " која ми ја имаше подарено другар за роденден пред година, и почнав да ја читам. Досега приказната ми беше многу интригирачка и те држи во љубопитност што понатаму.
за целосна рецензија и мислење за книгата ќе пишам кога ќе ја прочитам.

С

сашенко

Гостин
И еве ми ја првата книга.Ми стои цел месец и никако да ја почнам "Од прва рака" се вика од Даглас Едвардс нешо за гугл е (600 стр.) На англиски книгава мислам дека беше "I am feeling lucky" :confused: и појма немам зошто е преведен вака насловот ама нема везе тоа пошто пак има смисла со содржината.Иначе сега ја почнав книгава, на 10та страна сум :pos:правам кафе пауза сеа па да ве известам дека почнав со предизвиков.

Член од
22 август 2011
Мислења
326
Поени од реакции
346
Па така е преведен бидејќи така стои и на гугл на пребарувачот.:)Добар си е преводот.

Идејата е добра за предизвикот, меѓутоа јас не се нафаќам, бидејќи немам некоја потреба. Книгите си ги читам од љубов и кога имам време. Од друга страна, премногу си земам здраво за готово, па ќе се фатам за ова ко ќор за стап и ќе почнам да се напињам. А ми се случува да прочитам и повеќе годишно, ама сепак, не сакам да се обрзувам од горе наведените причини.
Па, со среќа читатели.:)

Член од
18 јули 2009
Мислења
91
Поени од реакции
32
Поздрав и поддршка до сите прифаќачи а воедно и до сите хејтери :P Годината ја почнувам со 3-4 романчиња чисто ради опуштање на мозокот. Странецот - Албер Ками, Алхемичарот - Пауло Коелјо, Најубавата девојка во градот - Чарлс Буковски. Моментално ја читам Странецот и ќе ја дочитам вечерва. После тие одам на нешто по ''применливо'' на пример некоја e-book од типот на Body Language, How to ..., итд за да почнам да стекнувам работна навика која итекако ќе ми биде потребна за второто полугодие кога е закажана матурата. Поздрав до сите, среќни празници и се читаме !!!

Вештица

love&reason
Член од
2 јануари 2009
Мислења
1.524
Поени од реакции
856
Прва книга- Опседната куќа- Вирџинија Вулф. Ја прочитав во 2011 ама некои делови не ги сварив баш, па препрочитував сега, феминизам до коска, ја обожавам.
2. Сестрата на Фројд- Гоце Смилевски. Моментално ја читам и човеков ми е многу погоден зошто и во Разговор со Спиноза и овде се концентрира на делови на психата кои и мене ми се фасцинантни. Башка само што положив психопатологија, ова доаѓа ко романтично надополнување на наученото.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom